BIST 100 13.779,39 %0,14 Altın 6.645,30 ₺/gr %0,23 Bitcoin $64.950 %0,03 Dolar 47,72 ₺ %0,01 Euro 55,21 ₺ %0,01 Sterlin 64,46 ₺ %0,02 Gümüş 97,28 ₺/gr %0,30 Ethereum $1.912,89 %0,15 İsviçre Frangı 59,04 ₺ %0,05 Kanada Doları 34,21 ₺ %0,01 Avustralya Doları 33,70 ₺ %0,07 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,71 ₺ %0,03 BAE Dirhemi 13,00 ₺ %0,02 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,03 Çin Yuanı 7,08 ₺ %0,02
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Siyaset AK Partili Nasır, "25 yıldır iktidarsınız, İzmir'i bilmiy...

AK Partili Nasır, "25 yıldır iktidarsınız, İzmir'i bilmiyorsunuz"

İzmir’de 3 günlük programa katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir’i bilmediğini savunan AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, İzmir’deki kentsel dönüşüm gerçeğini rakamlarla gözler önüne serdi. Kılıçdaroğlu’nun önceki programına yönelik eleştiriler üzerine bu kez programlarına temel atma töreni eklendiğini kaydeden AK Partili Nasır, ‘’İzmirlileri oyalamaktan bıkmadınız mı? Sayın Kılıçdaroğlu; 25 yıldır iktidar olduğunuz İzmir’in milletvekilisiniz ve İzmir’i bilmiyorsunuz"dedi.

0Yorumlar
AK Partili Nasır, "25 yıldır iktidarsınız, İzmir'i bilmiyorsunuz"

İzmir’i 25 yıldır CHP’li belediyelerin yönettiğini hatırlatan AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na İzmir’in kentsel dönüşüm gerçeğini rakamlarla açıkladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na temelini attıkları programa ve kentsel dönüşüme ilişkin sorular da yönelten İzmir Milletvekili Nasır, “Belediyenin hazineden 12 milyon TL bedelle almış olduğu 80 dönümlük boş arazide kentsel dönüşüm temeli attığınızı biliyor musunuz? Belediyenin bölgeyi bütüncül planlamayıp sadece hazineden aldığı yeri ‘Üç’ emsalli planlayıp dönüşüm yapmayı düşündüğü, yan alanlardaki vatandaşların yerine ‘Bir Buçuk’ emsal ile sözleşme yapıp, ‘Rantsal Dönüşüm’ yapmaya çalıştıklarını biliyor musunuz? Bakanlığın, 2012’den bugüne kadar İzmir için 6,5 milyon metrekare alanın belediye tarafından kentsel dönüşüm yapılması için yetkilendirildiğini biliyor musunuz? Yüzde 70’inin dönüştürülmesi gereken ve 17 fay hattının üzerine kurulu 1. Derecede deprem bölgesi olan İzmir’in Binde 1’ini bile dönüştüremediğinizi bilmiyor musunuz?” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR ENGELLENMİYOR, ENGELLİYOR”

CHP’li belediyelerin, hizmet üretemedikleri gibi kaynaklarını algı çalışmalarına aktardıklarını, bunları da gölgelemek için “Engellenme” yalanının arkasına sığındığını dile getiren İzmir Milletvekili Nasır, “Bakanlığın Karabağlarda 540 hektarlık alanda 2012'den beri yapmaya çalıştığı Kentsel Dönüşümün belediyelerinizce engellendiğini biliyor musunuz? Son engelleme; Ödemiş'te yüzde 90'ı bitmiş TOKİ konutlarının Büyükşehir Belediyenizce engellenmeye çalışıldığını biliyor musunuz? Her türlü engellemelere rağmen, İzmir'de Bakanlığın TOKİ aracılığı ile 25 bin sosyal konut ve deprem konutları yaptığını biliyor musunuz? Belediye başkanınızın dediği, TBMM'de düzenlenmesini grup başkanvekilinizden istediğiniz tapu sorunu; Hazine fazlalığı ile ilgili olup, düzenleme iki ay önce Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yapıldı. Esas tapu sorunu; 2981 Sayılı Yasa ile hükümetin vatandaşa vermesi için belediyelerinize devrettiği tapuların, vatandaşa verilmediğini biliyor musunuz? Bilmiyorsanız yanıltılıyorsunuz. Ancak; Büyükşehir Belediyesinin engellenmediğini aksine tüm imkanlarını kullanarak İzmirlinin yararına hükümet tarafından yapılan proje ve yatırımları engellediğini çok iyi biliyorsunuz. Elinizi vicdanınıza koyun! Gençliğinizde gelip, İzmir’i gördüyseniz, Ege’nin incisi Akdeniz’in yıldızı bir kenti 25 yılda ne hale getirdiğinizi açıkça söyleyiniz. Siz söylemiyorsanız biz söyleyelim. Yıllardır her konuda olduğu gibi dönüşüm konusunda da algı yönetimi ile İzmirlileri oyaladınız. Kentsel dönüşümü siyasi risk olarak gördünüz. İzmir’in zamanını çaldınız. İzmir’i ‘Kokan’ ve ‘Çöküntü’ bir kent haline getirdiniz. Artık İzmirli sizin oyalama taktiklerinizin farkında. Hizmeti kimin yaptığını ve kimin yapacağını çok iyi biliyor” diye konuştu.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Siyaset Haberleri

Tümü

YENİ Partili Ösen’den Çeşme Projesi çıkışı: “Çeşme’yi...

YENİ Parti İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, Çeşme Projesi üzerinden Türkiye’nin turizm...

14 saat önce

CHP'li Gümrükçü'den Menderes mesajı: “Yeni Partililer...

CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek’in tutuklanmasının...

14 saat önce

AK Partili İnan’dan Özel’e yanıt: “Neyi takip ettiğimizi...

AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, İzmir’de Vakıflar Genel...

18 saat önce

18 saatlik görüşme sonucunda 'Çerçeve Yasa' kabul edildi!

Kamuoyunda “çerçeve yasa” olarak bilinen Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünlüğün Güçlendirilmesi...

1 gün önce

Saygılı'dan Cemil Tugay açıklaması: Kapımız herkese açık

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın AK...

2 gün önce

Başkan Mutlu ve 19 meclis üyesi YENİ Parti'ye katıldı!

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu ve 19 meclis üyesinin YENİ Parti’ye katılmasıyla...

2 gün önce

CHP, İlkay Çiçek'i ihraç talebiyle disipline sevk etti!

CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, Menderes Belediye Başkanı İlkay...

2 gün önce

YENİ Parti'den açıklama: 28 ilde CHP'li belediye başkanı...

YENİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Tüzün, CHP'den istifa ederek YENİ Parti'ye katılan...

2 gün önce

'Çerçeve Yasa' teklifine MHP'den fire!

'Çerçeve yasa' teklifine 360 milletvekili imza atarken, MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi...

3 gün önce

Gözler Beştepe'de: Bahçeli ile Erdoğan bir araya gelecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile saat 14.00'te Beştepe'de görüşme...

3 gün önce

CHP Gençlik Kolları MYK'si belli oldu: İzmir'den üç isim...

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanlığı'nın Merkez Yönetim Kurulu açıklandı. MYK'de İzmir’den üç...

4 gün önce

'Çerçeve yasa'yı 360 vekil imzaladı: İşte yasanın...

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin çağrısı üzerine başlatılan süreçte hazırlanan "çerçeve yasa"...

4 gün önce