BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Siyaset AK Partili Sürekli'den İZBAN göndermesi:“Algı operasyonu ...

AK Partili Sürekli'den İZBAN göndermesi:“Algı operasyonu da bir yere kadardır!”

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli Türkiye Yüzyılı Buluşmaları kapsamında Bornova’daydı. Pınarbaşı’nda Esnaf Teşkilatı Temsilcileri ile bir araya gelen Başkan Sürekli, esnafları da iş yerlerinde ziyaret etti. Görüşmelerinde, hükümetin esnaf desteklerini paylaşan ve sorunları dinleyen Sürekli’nin bir diğer gündem maddesi CHP İzmir’in ve Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in, hükümetin İzmir’de ulaşım yatırımı olmadığı yönündeki açıklamaları oldu.

0Yorumlar
AK Partili Sürekli'den İZBAN göndermesi:“Algı operasyonu da bir yere kadardır!”

CHP’li yerel yönetimin, kendi üretimlerini anlatmak yerine, merkezi idare üzerinden prim yapmayı alışkanlık haline getirdiğini belirten AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, konuya ilişkin şunları söyledi; “Aslında çok iyi biliyorlar ki, İZBAN; Ulaştırma Bakanlığımız ve TCDD ortaklığı olmadan asla bitirilemezdi. Yine çok iyi biliyorlar ki, 3 etap halinde inşa edilen İZBAN hattında, Aliağa-Cumaovası-Tepeköy-Selçuk arasındaki 136 kilometre uzunluğundaki çift hatlı demir yolunun projeye tahsisi, istasyon inşası ve yenilemeleri Bakanlık tarafından yapıldı. 56 kilometre uzunluğunda yeni ikinci hat yapımı, proje genelinde 136 kilometre uzunluğundaki hattın tamamının yenilenmesi, altyapı, üstyapı, elektrifikasyon, sinyalizasyon ve haberleşme sistemlerinin tesis edilmesi, çok sayıda metro aracının temini de öyle… Bu gerçeği bile bile bu sözleri sarf etmek; ancak bir tek projeyi hayata geçiremeyenlerin çırpınışıdır. İzmir; AK Parti hükümetlerinden hak ettiği hizmeti, yatırımı almıştır. Her kuruşunun karşılığı, İzmir’in dört yanına bakıldığında görülecektir. Aksini öne sürenlere tavsiyemiz, algı operasyonu yapmak yerine gerçeklerle yüzleşip, kendi kantarlarına çıkmalarıdır.”

Yüzde 70’i Bakanlığımızca karşılandı…

Başkan Sürekli, İZBAN’ın toplam maliyetinin yaklaşık 2 Milyar 850 Milyon Dolar olduğunu hatırlatarak şöyle konuştu; “İZBAN Projesi’nin yüzde 70’in üzerindeki bir oranı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız tarafından yapılmıştır. Bunu reddetmek, halkı kandırmaya çalışmaktır. Kaldı ki; hükümetimiz, her dönemde İzmir’e ciddi ulaşım yatırımları yapmış, şehirler arası ve şehir içi trafiği rahatlatacak pek çok yatırım gerçekleştirmiştir. Kuzey Ege Otoyolu, Konak ve Sabuncubeli Tünelleri, bölünmüş yollar; hepsi AK Parti’nin imzasını taşımaktadır. İzmir’in ulaşım ve iletişim altyapısına şu ana kadar; 48 milyar 569 Milyon TL yatırım yapılmış, devam eden projelerin yatırım bedeli, 64 milyar 340 milyon TL’ye ulaşmıştır. Planlama yapma becerisinden yoksun, her işi tartışmalı bir yerel idarenin, bu tür söylemlerden medet umması acıklı bir durumdur.”

Ekonomi, onlarsız ayakta duramaz…                                                               Bornova Pınarbaşı’nda Esnaf ve Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Sn. Mustafa Kanöz, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cezmi Çulhaoğlu ile oda üyeleriyle bir araya gelen ve ardından meydandaki esnafı işyerlerinde ziyaret eden Başkan Sürekli, hükümetin bu kesime yönelik desteklerini anlattı. AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; “Sadece pandemi döneminde esnafımıza gelir kaybı ve kira desteği olarak aktardığımız kaynak 4,6 milyar lira. 3 bin ve 5 bin lira tutarlarındaki hibeler olarak verdiğimiz destek 4,3 milyar liradır. Halkbank kredilerinde, 2020 ve 2021 yıllarında 14 milyar liralık ertelemeler yaparken; kredi kefalet kooperatiflerine olan 850 milyar liralık borçların yeniden yapılandırılmasını da temin ettik. Esnafımızın Halkbank'tan kullandığı kredi limitini 5 bin liradan 500 bin liraya çıkardık. Yatırımlardaki kredi limitini 1,5 milyon liraya yükselttik. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında 100 milyar lira esnaf kredisi parolasıyla oluşturduğumuz destek paketinden şimdiye kadar 136 bin esnafımız faydalandı. Yaklaşık 3 ay gibi kısa sürede, toplam 45 milyar liraya ulaşan kredi kullanım miktarı giderek artıyor. Tüm bunlar, ekonomimiz ve toplumumuzun temel taşları olan esnaf sanatkarlarımıza nefes aldıran, yeni girişimlerini destekleyen adımlar. Onların güçlenmesi, Türkiye Yüzyılı’nın başarısı için önemli. Çünkü esnafın üretmediği bir ülke ekonomisinin ayakta durması mümkün değil.” diye konuştu.

 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Siyaset Haberleri

Tümü

YENİ Partili Ösen’den Çeşme Projesi çıkışı: “Çeşme’yi...

YENİ Parti İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, Çeşme Projesi üzerinden Türkiye’nin turizm...

2 saat önce

CHP'li Gümrükçü'den Menderes mesajı: “Yeni Partililer...

CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek’in tutuklanmasının...

2 saat önce

AK Partili İnan’dan Özel’e yanıt: “Neyi takip ettiğimizi...

AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, İzmir’de Vakıflar Genel...

5 saat önce

18 saatlik görüşme sonucunda 'Çerçeve Yasa' kabul edildi!

Kamuoyunda “çerçeve yasa” olarak bilinen Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünlüğün Güçlendirilmesi...

1 gün önce

Saygılı'dan Cemil Tugay açıklaması: Kapımız herkese açık

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın AK...

1 gün önce

Başkan Mutlu ve 19 meclis üyesi YENİ Parti'ye katıldı!

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu ve 19 meclis üyesinin YENİ Parti’ye katılmasıyla...

2 gün önce

CHP, İlkay Çiçek'i ihraç talebiyle disipline sevk etti!

CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, Menderes Belediye Başkanı İlkay...

2 gün önce

YENİ Parti'den açıklama: 28 ilde CHP'li belediye başkanı...

YENİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Tüzün, CHP'den istifa ederek YENİ Parti'ye katılan...

2 gün önce

'Çerçeve Yasa' teklifine MHP'den fire!

'Çerçeve yasa' teklifine 360 milletvekili imza atarken, MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi...

2 gün önce

Gözler Beştepe'de: Bahçeli ile Erdoğan bir araya gelecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile saat 14.00'te Beştepe'de görüşme...

3 gün önce

CHP Gençlik Kolları MYK'si belli oldu: İzmir'den üç isim...

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanlığı'nın Merkez Yönetim Kurulu açıklandı. MYK'de İzmir’den üç...

3 gün önce

'Çerçeve yasa'yı 360 vekil imzaladı: İşte yasanın...

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin çağrısı üzerine başlatılan süreçte hazırlanan "çerçeve yasa"...

3 gün önce