AK Partili Yıldız’dan ‘90 Dakika’ çıkışı! Neden reddedildi?
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Hakan Yıldız, UKOME’nin 90 dakika red gerekçelerinin yeterli açıklama olmayıp teknik komisyona havale edilemediğinden kaynaklandığını ifade ederek, ‘’Biz diyoruz ki zaten imzalı protokolümüz var. Bu protokol kapsamına 90 dakikayı UKOME'ye getirelim. Bu protokol kapsamına teknik komisyona bunu iletelim. Ve İzmirlinin hak ettiği 90 dakikayı oy birliğiyle bu meclislerden geçirelim.’’ dedi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde görüşülen ESHOT’un 2023 yılı Kesin Hesap Görüşmeleri’nde, ‘90 dakika’ çağrısında bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Hakan Yıldız şu açıklamayı yaptı:
ESHOT'ta birleştirdiğimiz için geçtiğimiz çarşamba günü malumunuz bir doksan dakikayla ilgili bir UKOME’ye getiren bir karar vardı. Sayın Başkan da bu doksan dakikanın getirilmesi noktasında bir iradesini ifade etti. Kaldı ki AK Parti grubu olarak da Cumhur İttifakı adayımız Sayın Hamza Dağ da seçim dönemine 90 dakikanın İzmir’e geri gelmesini proje olarak açıklamıştı. Biz 120 dakika tartışması yapılan bu mecliste de o gün bir meclis üyesi olarak, AK Parti Grubu olarak 90 dakikayı savunmuştuk. Şimdi biz 90 dakikanın UKOME kararı gündeminde olmayıp, ek gündemle getirilip, teknik komisyona havale edilemediği için konunun konuşulamadığı için bu konunun kurumlar arasındaki koordinasyon sorunundan kaynaklanıyor. UKOME kurul kararlarının red gerekçeleri, yeterli açıklama olmayıp teknik komisyona havale edilemediği için 90 dakikayı reddediyor. Tunç Soyer imzalı bir protokol var. Bu protokol ne? Bu protokol ilk binişlerle İZBAN’a aktarılacak. Yani ortak şirkete arttırılacak paraların nasıl aktaracağı gibi bir protokol zaten geçerli. Şimdi getirilen önergede protokolün devam edip etmediği belirsiz. Biz bu protokol şekil ve şartları ki zaten Tunç Bey imzalamış. Aynı zamanda bu protokolü Metin Akbaş TCDD Yönetim Kulu Başkanı ve Genel Müdür Vekili imzalamış. O dönem katılan genel müdür yardımcısı, daire başkanlarımız imzalamış. Ve zaten şu ana kadar da bu protokol üzerinden bir para aktarımları yapılıyor. Ancak getirilen tasarıda bu protokol hiç atıfta bulunulmadı. Protokolün varlığından da bahsedilmediği için. Biz diyoruz ki zaten imzalı protokolümüz var. Bu protokol kapsamına 90 dakikayı UKOME'ye getirelim. Bu protokol kapsamına teknik komisyona bunu iletelim. Ve İzmirlinin hak ettiği 90 dakikayı oy birliğiyle bu meclislerden geçirelim. Biz yeni bir sözleşme, yeni bir protokol, yeni bir yöntem vaat etmiyoruz. Bir önceki dönem belediye başkanı imzaladı ve daha hala yürürlükte olan protokoller kapsamı içerisinde 90 dakikanın yürürlüğe geçmesini talep ediyoruz. Burada önemli olan dağılım cetvelinin protokoller esasında devam etmesini sağlamak. Bunu sağlandığı her noktada bunu sağlandığı her noktada biz zaten bunu UKOME kararı içerisinde desteklemek istiyoruz. En kısa süredeki ilk UKOME toplantısına getirerek İzmir'e 90 dakikayı kazandırmayı biz de arzu ediyoruz.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Manisa'da operasyon: CHP'li grup başkanvekili gözaltına...
Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Ahmet Anıl Ceylan, gözaltına alındı....
UKOME Genel Kurulu’nda altyapı çalışmaları koordine edildi
Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Genel Kurulu’nda, Yunusemre...
Deniz Göktaş için yapılan başvuru reddedildi!
Komedyen Deniz Göktaş'ın tutukluluğuna yönelik gerçekleştirilen itiraz mahkeme tarafından...
Siyaset Haberleri
TümüKılıçdaroğlu İzmir'e gelecek
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önümüzdeki 45 gün içerisinde İzmir'e geleceği...
Gümrükçü'nden istifa eden başkanlara mesaj: Meclis...
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, CHP'den istifa eden belediye başkanları ve meclis üyelerine...
Gümrükçü'den Güç'e sert sözler: "Oyları cebine koyup...
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, düzenlediği basın toplantısında CHP'deki ayrışma süreci ve...
İYİ Parti Karşıyaka'dan belediyeye 'tahliye' çıkışı:...
Yeşil-kırmızılı kulüp, belediye ekipleri tarafından Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu...
Başkan Fıçı'dan siyasi süreç açıklaması: "Herhangi bir...
Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, son günlerde yaşanan siyasi gelişmelere ilişkin yazılı...
Tunç Soyer, tutukluluk incelemesini protesto etti: SEGBİS...
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik kooperatif soruşturması kapsamında tutuklu bulunan önceki...
Sinem Dedetaş'tan ilk açıklama: Aklım ve kalbim...
Üsküdar Belediyesi'ne yönelik gerçekleştirilen operasyonda dün gözaltına alınan Belediye Başkanı...
MHP'li Feti Yıldız'dan 'parti kapatma' açıklaması!
MHP'li Feti Yıldız, "Siyasi Parti Kapatma nedenlerine 'rüşvet ve yolsuzlukların odağı olmak' da...
70 yıllık CHP'li Önder Sav, istifa ettiğini açıkladı!
70 yıldır CHP üyesi olan Önder Sav, partisinden istifa ettiğini ifade ederek, "Maalesef...
Bayındır Belediye Başkanı Sakarsu, CHP'den istifa etti!
Bayındır Belediye Başkanı Savut Sakarsu, CHP’den istifa ederek YENİ Parti’ye geçti.
Özel'den milletvekillerine talimat: CHP tartışmalarından...
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM)...
CHP Selçuk'ta butlana pankartlı veda: Atanmış yönetime...
CHP Efes Selçuk'ta mutlak butlan kararının ardından ilçe başkanlığına atanan yönetim bugün görevi...
