Ana muhalefette kurultay heyecanı sürüyor: PM ve YDK seçilecek
CHP’nin 38’inci Olağan Kurultayı’nda yeni partinin yeni genel başkanı Özgür Özel oldu. Özel, sabah 09.30’da konuşma gerçekleştirerek PM adaylarını belirlemek için 81 il başkanını toplantıya davet etti. CHP’nin Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştirilen kurultayın 2’nci gününde Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu seçilecek.
Cumhuriyet Halk Partisi'nin Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirilen 38. Olağan Kurultayı'nın 2’nci gününde, Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyelikleri için oy kullanılacak. Kurultay'ın ilk gününde yapılan genel başkan seçiminde 812 oy alan Özgür Özel, partinin yeni Genel Başkanı seçildi.
ÖZEL, İL BAŞKANLARINI TOPLANTIYA DAVET ETTİ
Kurultay'ın ikinci gününde parti meclisi (PM) seçimi gerçekleştirilecek. 60 üyeli PM’nin 52 üyesi çarşaf liste ile 8 üyesi Bilim Yönetim Kurul Platformu kontenjanından seçilecek. Ayrıca CHP PM üyeliği için 400’ün üzerinde ismin aday olması bekleniyor.
Gazete Duvar'da yer alan bilgiye göre; Genel Başkan seçilen Özgür Özel, yaptığı ilk konuşmada sabah saat 09.30’da PM adaylarını belirlemek için 81 il başkanını toplantıya davet etti.
Öte yandan Özel’in daha önce partiye yönelik özeleştirilerini tekrarlaması ve partinin sağa kayışını kapsamlı bir şekilde eleştireceği tahmin ediliyor. Partinin özüne dönmesi çağrısında bulunacak Özel’in, adaylığını açıkladığı gün ilan ettiği tutum belgesi ekseninde bir konuşma yapacağı belirtiliyor.
Özgür Özel'in yeni genel başkanlığı, PM'yi etkileyeceği kadar Merkez Yönetim Kurulu’na da yansıyacak. Aynı zamanda yerel seçimlerde belediye başkan adayları da bu seçime göre şekillenecek.
ÖZEL'İN LİSTESİ
Özel, kendisine destek veren ancak CHP'de “yıpranmış” olarak nitelendirdiği isimlere PM listesinde yer vermeyeceğini duyurmuştu. Eski MY üyeleri ve zoom toplantısındaki "değişimciler"den Bülent Tezcan, Tekin Bingöl ve Seyit Torun da aralarında bulunduğu isimlere PM listesinde yer verilmeyeceği ifade ediliyor.
“TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ OLACAK”
Özel ve destekçileri vekiller, genç ve yeni isimlerden oluşan bir kadro kuracağını açıkladı. Dün yapılan genel başkanlık yarışı sürerken konuşan Özel destekçisi vekiller de "kadın kotası olmayacak, toplumsal cinsiyet eşitliği olacak" dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Eski ilçe başkanından kurultay sonrası sert çıkış:...
YENİ Parti Bornova Kurucu İlçe Başkanı Ertürk Çapın, kurultay delegesi listesine alınmamasının...
YENİ Parti İzmir’de 11 ilçede kongre heyecanı
YENİ Parti İzmir’de ilçe kongreleri bugün devam ediyor. 11 ilçede düzenlenecek kongrelerde...
Butlan CHP'sinden 'kurultay' kararı: Temyiz incelemesi...
Butlan yönetimindeki CHP'nin Parti Sözcüsü Müslim Sarı, partisinin 38. Olağan Kurultay'a ilişkin...
Siyaset Haberleri
TümüCHP İzmir'den '29 Ekim' çıkarması: Yıkılmadık, asla...
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamak amacıyla...
YENİ Parti'nin 29 Ekim töreninde elektrik krizi: Başkan...
YENİ Parti İzmir İl Örgütü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle Cumhuriyet Meydanı'nda çelenk...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet’in 103’üncü yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı...
Özlale’den Kamu Denetçiliği Kurumuna fon krizi sorusu
Ümit Özlale, TBMM bütçe görüşmelerinde fon vurgunuyla ilgili Kamu Denetçiliği Kurumuna başvuru...
Eski ilçe başkanından kurultay sonrası sert çıkış:...
YENİ Parti Bornova Kurucu İlçe Başkanı Ertürk Çapın, kurultay delegesi listesine alınmamasının...
CHP'li Gülsever'den 'sosyal devlet' çağrısı: Hiçbir çocuk...
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Ayten Gülsever, Tivi6’da yayımlanan Sözün Özü programında...
YENİ Partili Yücel'den 2027 bütçesine tepki: Bunun adı...
YENİ Parti İzmir Milletvekili Deniz Yücel, Plan Bütçe Komisyonu’nda yaptığı konuşmada, 2027...
YENİ Parti kurultay tarihi belli oldu!
YENİ Parti Sözcüsü Zeynel Emre, YENİ Parti 'nin kurultay tarihinin 14 - 15 Kasım olduğunu...
CHP'li Gümrükçü: Çeşme’nin Rant Uğruna Talan Edilmesine...
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, Çeşme’de meslek odalarını ziyaret etti...
Yeni Partili Ösen'den Tugay'ın ziyaretlerine ilişkin...
AK Parti'ye geçen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay Ulaştırma ve Altyapı Bakanı...
Antalya'da 3 İlçe Belediye Başkanının AK Parti'ye...
Antalya’da CHP’li 3 belediyenin daha AK Parti yönetimine geçebileceği iddiası siyaset...
Saray'da sürpriz görüşme: Erdoğan ve Bahçeli bir araya geldi
AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli'yi Saray'da kabul etti. Görüşmenin...