BIST 100 11.165,44 %0,13 Altın 6.450,91 ₺/gr %1,03 Bitcoin $79.976 %1,76 Dolar 49,84 ₺ %0,00 Euro 55,66 ₺ %0,14 Sterlin 66,51 ₺ %0,11 Gümüş 84,66 ₺/gr %2,15 Ethereum $2.317,82 %2,18 İsviçre Frangı 60,22 ₺ %0,03 Kanada Doları 35,63 ₺ %0,02 Avustralya Doları 35,09 ₺ %0,21 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,28 ₺ %0,00 BAE Dirhemi 13,58 ₺ %0,01 Rus Rublesi 0,62 ₺ %0,08 Çin Yuanı 7,49 ₺ %0,04
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Siyaset Bakan Ersoy’dan AK Parti’ye 'Çeşme Projesi' raporu

Bakan Ersoy’dan AK Parti’ye 'Çeşme Projesi' raporu

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Çeşme Projesi’ni AK Parti İzmir il yönetimine anlattı. Bakan Ersoy toplantıda, “Projeyi yapmakta kararlıyız. Hazine arazileri dışında başka bir alanda çalışma olmayacak” dedi.

0Yorumlar
Bakan Ersoy’dan AK Parti’ye 'Çeşme Projesi' raporu
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın koordinasyonunda çalışmaları yürütülen “Yeni Çeşme Projesi’nin” detayları netleşirken Bakan Mehmet Nuri Ersoy İzmir’e geldi.  AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Bakan Ersoy, projeyle ilgili parti yönetimine sunum yaptı. AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve yönetiminin tam kadro katıldığı toplantıda Bakan Ersoy, projenin detaylarını anlattı.

Projenin 20 milyar dolarlık bir yatırım olduğunu anlatan Bakan Ersoy, çalışmalar tamamlandığında 100 bin kişinin istihdam edileceğini söyledi. Proje için, “Sadece İzmir değil Türkiye projesi” tanımlaması yapan Bakan Ersoy, “Çalışmalara başladığımızda Urla ve Çeşme’de özel mülklere ilişkin kamulaştırma kararı nedeniyle rahatsızlık oluşmuştu. Sonrasında gerekli düzeltmeler yapıldı. Proje tamamıyla hazine arazileri üzerinde yapılacak. Başka bir alanda çalışma olmayacak. İzmir’de yerel yönetimden STK’lara kadar ciddi bir katılımcılık anlayışıyla işleri yürütüyoruz. Biz, bu konuda hassasız. Daha önce sunum yapmak için söz vermiştim. Bu sözümüzü şimdi yerine getirme fırsatı yakaladım” dedi. Bakan Ersoy, AK Parti İzmir il yönetiminden projenin ekonomik katkıları ve istihdam konuları üzerinden yaratacağı algıyı iyi anlatmaları konusunda ricada bulundu. 

ÇALIŞMA GRUBU'NDAN İLK TOPLANTI
Diğer yandan İzmir Ticaret Odası, Ege Turizm Planı-Çeşme Projesi ile ilgili Planlama ve Proje Çalışma Grubu'nun ilk toplantısına ev sahipliği yaptı.

Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener’in ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Suphi Şahin, İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Zeliha Demirel, İBB Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Aysel Özkan ve Genel Müdür Yardımcısı Onur Demirci, Dış İlişkiler ve Turizm Daire Başkanı Gökçe Başkaya ile Çeşme Belediyesi Başkan Danışmanı Levent Veryeri katıldı.

Toplantıya, Ege Üniversitesi Ziraat Yüksek Mühendisi Prof.Dr. Yusuf Kurucu, İEÜ Mimarlık Bölüm Başkanı Doç.Dr. Aslı Ceylan Öner ve Endüstriyel Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Dr.Onur Mengi ile İYTE Öğretim Görevlisi ve Şehir Plancısı Doç.Dr. Koray Velibeyoğlu iştirak etti.

Meclis Üyeleri Jülide Tutan Hergül ve Yılmaz Şahin’in katıldığı toplantıda, Çeşme Projesi Planlama ve Teknik Çalışmalarının içeriğine ilişkin görüşler paylaşıldı. (Ege'de Sonsöz) 

Bakan Ersoy’dan AK Parti’ye 'Çeşme Projesi' raporu

 


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Siyaset Haberleri

Tümü

Mustafa Sarıgül, YENİ Parti'den istifa etti!

YENİ Parti Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

4 saat önce

CHP İzmir'den '29 Ekim' çıkarması: Yıkılmadık, asla...

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamak amacıyla...

1 gün önce

YENİ Parti'nin 29 Ekim töreninde elektrik krizi: Başkan...

YENİ Parti İzmir İl Örgütü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle Cumhuriyet Meydanı'nda çelenk...

1 gün önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet’in 103’üncü yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı...

1 gün önce

Özlale’den Kamu Denetçiliği Kurumuna fon krizi sorusu

Ümit Özlale, TBMM bütçe görüşmelerinde fon vurgunuyla ilgili Kamu Denetçiliği Kurumuna başvuru...

2 gün önce

Eski ilçe başkanından kurultay sonrası sert çıkış:...

YENİ Parti Bornova Kurucu İlçe Başkanı Ertürk Çapın, kurultay delegesi listesine alınmamasının...

2 gün önce

CHP'li Gülsever'den 'sosyal devlet' çağrısı: Hiçbir çocuk...

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Ayten Gülsever, Tivi6’da yayımlanan Sözün Özü programında...

2 gün önce

YENİ Partili Yücel'den 2027 bütçesine tepki: Bunun adı...

YENİ Parti İzmir Milletvekili Deniz Yücel, Plan Bütçe Komisyonu’nda yaptığı konuşmada, 2027...

2 gün önce

YENİ Parti kurultay tarihi belli oldu!

YENİ Parti Sözcüsü Zeynel Emre, YENİ Parti 'nin kurultay tarihinin 14 - 15 Kasım olduğunu...

2 gün önce

CHP'li Gümrükçü: Çeşme’nin Rant Uğruna Talan Edilmesine...

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, Çeşme’de meslek odalarını ziyaret etti...

2 gün önce

Yeni Partili Ösen'den Tugay'ın ziyaretlerine ilişkin...

AK Parti'ye geçen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay Ulaştırma ve Altyapı Bakanı...

2 gün önce

Antalya'da 3 İlçe Belediye Başkanının AK Parti'ye...

Antalya’da CHP’li 3 belediyenin daha AK Parti yönetimine geçebileceği iddiası siyaset...

3 gün önce