BIST 100 11.165,44 %0,13 Altın 6.450,91 ₺/gr %1,03 Bitcoin $79.976 %1,76 Dolar 49,84 ₺ %0,00 Euro 55,66 ₺ %0,14 Sterlin 66,51 ₺ %0,11 Gümüş 84,66 ₺/gr %2,15 Ethereum $2.317,82 %2,18 İsviçre Frangı 60,22 ₺ %0,03 Kanada Doları 35,63 ₺ %0,02 Avustralya Doları 35,09 ₺ %0,21 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,28 ₺ %0,00 BAE Dirhemi 13,58 ₺ %0,01 Rus Rublesi 0,62 ₺ %0,08 Çin Yuanı 7,49 ₺ %0,04
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Siyaset Bakan Memişoğlu’na istifa çağrısı

Bakan Memişoğlu’na istifa çağrısı

Sağlık Bakanlığı’nın 2025 yılı bütçe görüşmeleri için TBMM’ye gelen Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, tepkiyle karşılandı. CHP, DEM Parti ve İYİ Parti, kamuoyunda infial yaratan Yenidoğan Çetesi skandalı nedeniyle Bakan Memişoğlu’nu, “Utanma da istifa da yok” sözleriyle istifaya davet ederken AKP’liler muhalefeti, “Tiyatro yapmakla” suçladı.

0Yorumlar
Bakan Memişoğlu’na istifa çağrısı

BirGün Gazetesi’nden Mustafa Bildircin’in haberine göre, Sağlık Bakanlığı’nın 2025 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısı, tartışmalı başladı.

Kamuoyunda infial yaratan Yenidoğan Çetesi skandalına yönelik yargı süreci devam ederken gerçekleşen görüşmeler için TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Toplantı Salonu’na gelen Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, istifaya davet edildi.

Komisyonun CHP, DEM Parti ve İYİ Partili milletvekilleri, Memişoğlu’nun komisyon üyelerini gülerek selamlamasını eleştirdi.

Komisyon toplantısının açılışında CHP milletvekilleri, “İstifa” sloganı attı. CHP Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, “Bakan, ölen çocukların sorumluluğunu almayacaksa istifa etsin” dedi. AKP milletvekillerinin muhalefeti, “Tiyatro yapmakla” suçladığı görüldü.

Tartışmaları, komisyon salonunda kendisi için ayrılan yerden takip eden Bakan Memişoğlu’na muhalefet, “Utanma da istifa da yok” şeklinde tepki gösterdi.

 

NÜMAYİŞ

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nun AKP’li üyelerinin, Yenidoğan Çetesi’nin sorumlu olduğu bebek ölümlerine yönelik muhalefetin eleştirilerini, “Nümayiş” olarak değerlendirmesi de dikkati çekti.

Komisyonun DEM Partili üyeleri ise “Bakan’ı hep birlikte istifaya davet edelim” çağrısında bulundu. Tartışmaların büyümesinin ardından Komisyon Başkanı toplantıya ara verdi.

Daha sonra komisyonun CHP'li üyeleri Bakan Memişoğlu'nun sunumu sırasında salonu terk etti. CHP'li üyelerin, sunumun tamamlanmasının ardından solana dönecekleri belirtildi.

 

ÇÜRÜK AYIRMA OPERASYONU

Bakan Memişoğlu, sunumunun küçük bir bölümünü Yenidoğan Çetesi skandalına ayırdı. Dosya yargıya taşındığı için detaylara giremeyeceğini söyleyen Memişoğlu, “Bizim için operasyonun adı, ‘Çürük ayırma operasyonudur’. Çocuklarımızın sağlığı ve güvenliği konusunda duyduğumuz endişe her şeyin üzerindedir” ifadelerini kullandı. Muhalefet milletvekilleri, “Bu birkaç kişinin yaptığı bir şey değil, topyekun bir sağlık sistemi sorunudur” diyerek bakanın sözlerini tepkiyle karşıladı.

 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Siyaset Haberleri

Tümü

CHP İzmir'den '29 Ekim' çıkarması: Yıkılmadık, asla...

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamak amacıyla...

9 saat önce

YENİ Parti'nin 29 Ekim töreninde elektrik krizi: Başkan...

YENİ Parti İzmir İl Örgütü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle Cumhuriyet Meydanı'nda çelenk...

11 saat önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet’in 103’üncü yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı...

14 saat önce

Özlale’den Kamu Denetçiliği Kurumuna fon krizi sorusu

Ümit Özlale, TBMM bütçe görüşmelerinde fon vurgunuyla ilgili Kamu Denetçiliği Kurumuna başvuru...

1 gün önce

Eski ilçe başkanından kurultay sonrası sert çıkış:...

YENİ Parti Bornova Kurucu İlçe Başkanı Ertürk Çapın, kurultay delegesi listesine alınmamasının...

1 gün önce

CHP'li Gülsever'den 'sosyal devlet' çağrısı: Hiçbir çocuk...

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Ayten Gülsever, Tivi6’da yayımlanan Sözün Özü programında...

1 gün önce

YENİ Partili Yücel'den 2027 bütçesine tepki: Bunun adı...

YENİ Parti İzmir Milletvekili Deniz Yücel, Plan Bütçe Komisyonu’nda yaptığı konuşmada, 2027...

1 gün önce

YENİ Parti kurultay tarihi belli oldu!

YENİ Parti Sözcüsü Zeynel Emre, YENİ Parti 'nin kurultay tarihinin 14 - 15 Kasım olduğunu...

1 gün önce

CHP'li Gümrükçü: Çeşme’nin Rant Uğruna Talan Edilmesine...

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, Çeşme’de meslek odalarını ziyaret etti...

1 gün önce

Yeni Partili Ösen'den Tugay'ın ziyaretlerine ilişkin...

AK Parti'ye geçen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay Ulaştırma ve Altyapı Bakanı...

1 gün önce

Antalya'da 3 İlçe Belediye Başkanının AK Parti'ye...

Antalya’da CHP’li 3 belediyenin daha AK Parti yönetimine geçebileceği iddiası siyaset...

2 gün önce

Saray'da sürpriz görüşme: Erdoğan ve Bahçeli bir araya geldi

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli'yi Saray'da kabul etti. Görüşmenin...

2 gün önce