Başkan Saygılı'dan seçim mesajı: "Türkiye'mizi aydınlık yarınlara birlikte taşıyacağız"
AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Hemşehri Dernekleri Buluşmaları’ iftar programının konuğu, Göçmen Dernekleri ile Konya, Aydın ve Manisa hemşehri derneklerinin temsilcileri oldu. AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, "Dedeleriniz bu topraklara geldiklerinde zanaatkarlıkları, çalışkanlıkları ve dürüstlükleriyle çok şey kattı. Bu kazanımları yapanlarla yıkmak isteyenler arasında bir seçim olacak. Ülkemizin kazanımlarına birlikte sahip çıkacağız." diye konuştu.
AK Parti İzmir İl Başkanlığı ev sahipliğinde düzenlenen ‘Hemşehri Dernekleri Buluşmaları’ iftar programında, Göçmen Dernekleri ve Federasyonları ile Konya, Aydın ve Manisa hemşehri dernek ve federasyon temsilcileri ile bir araya gelindi. Programa, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı ile AK Parti Milletvekili Adayları Şebnem Bursalı, Kerem Ali Sürekli, Ömür Şanlı, Nisa Alptekin, Enes Efendioğlu, Hatice Yeliz Karataş katıldı. Ramazan ayının bereketi ve huzurunu paylaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Başkan Saygılı, “Balkan toprakları yüz yıl öncesine kadar vatanımızın en nadide topraklarındandı. O bölgeye gittiğinizde bugün bile ecdadımızın izlerini görüyorsunuz. Binlerce eşsiz eser bırakmışlar. Balkanlardan Türkiye’ye gelen dedeleriniz Ekonomi Alperenleriydi. Bu topraklara, sanatkarlığı, zanaatkarlığı, sanayiciliği, el emeğini getirdiler. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet’in kuruluşunda, İzmir İktisat Kongresini düzenlerken, dedeleriniz de o kongreye katılarak ülkemizin kurulması ve kalkınmasına eşsiz katkılar sundu. Onların sahip çıkmasıyla İzmir’imiz bugünlere geldi.” diye konuştu.

O topraklar bugün de yalnız değil
Balkanlar’da yaşayanların bugün de yalnız olmadığını ifade eden Başkan Saygılı, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde gerek Balkanlar gerekse dünyanın diğer bölgelerinde hiçbir hemşehrimiz yalnız değil. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı dünyanın bir çok bölgesinde önemli çalışmalar yürütüyor. Gençliğimin büyük bir kısmı sizin gibi sözünün eri insanlarla büyüdüm. Balkanlardaki soydaşlarımız, Konyalılar, Aydınlılar, Manisalılar, Anadolu’muzun kadim insanları mesele vatanımız, milletimiz olunca Kurtuluş Savaşı’ndan 15 Temmuz hain darbe teşebbüsüne kadar her zaman bir ve beraber olmuş, birlikte yekvücut hareket etmiştir. Bu topraklar sizler tarafından güçlendirildi. Güzel İzmir’imize çok emek harcadınız. Bugün de 85 milyon olarak birlik ve beraberlik içinde hareket etmemiz gerekmektedir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, bizim davamız birlik, beraberlik, kardeşlik davasıdır. Bizim Kızılelma'mız büyük ve güçlü Türkiye'dir. Ülkemizin yükselişinin, milletimizin zenginliğinin önünde duracak hiçbir güç yoktur. İnşallah 14 Mayıs’tan sonra çok daha güçlü, çok daha kararlı bir şekilde yatırım hamlelerimizi devam ettireceğiz.” dedi.

Ülkemizin kazanımlarına birlikte sahip çıkacağız
14 Mayıs seçimlerine yönelik de değerlendirmelerde bulunan Başkan Saygılı, “Bu seçimler, ülkemizin kazanımlarının korunması ile yıkılması arasında geçecek bir seçimdir. Bu seçim Mavi Vatan’a sahip çıkanlarla Suriye’de malum koridorun oluşturulmasını isteyenler arasındadır. Bu seçim, TOGG gibi dünyanın ilk SİHA gemisine sahip çıkanlarla SİHA projelerini durdurmak isteyenler arasında geçecek. Bu seçim, ülkemizin kazanımlarını daha ileri taşımak isteyenlerle bu kazanımları yıkmak isteyenler arasında geçecek. Güçlü ve büyük Türkiye’mizi daha aydınlık yarınlara birlik ve beraberlik içinde taşıyacağız, Türkiye Yüzyılı’nı, ‘Doğru Zaman Doğru Adam’la birlikte inşa edeceğiz.” diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
AK Partili Saygılı, 'Başkan Tugay'ın transfer sürecini...
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, partisinin Ödemiş İlçe Danışma Meclisi’nde yaptığı...
Başkan Erman Uzun: Narlıdere’mizi Konforlu Yollarla...
Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun döneminde ilçe genelinde başlatılan asfalt seferberliğinde...
Saygılı'dan Cemil Tugay açıklaması: Kapımız herkese açık
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın AK...
Siyaset Haberleri
TümüYeni Parti İzmir İl Kongresi: Çağatay Güç yeniden başkan...
Yeni Parti İzmir 1. Olağan İl Kongresi'nde tek aday olarak seçime giren Kurucu İl Başkanı...
Başkan Yıldız'dan Atatürk portresi haberlerine tepki:...
CHP’den istifa ederek AK Parti'ye katılan Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız'ın makam...
Çağatay Güç'ün yeni yönetim listesi belli oldu
Yeni Parti İzmir İl Örgütü 1. Olağan İl Kongresi’ni düzenliyor.
Özgür Özel Manisa’da: Asla kötülüğe teslim olmayacağız
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin milletin talimatıyla kurulduğunu belirterek,...
AK Parti Urla İlçe Başkanı Selim Kalemci hakkında iddialar
AK Parti Urla İlçe Başkanı Selim Kalemci'nin düzenlediği çalışmalar eleştirilere konu olmaya...
Başkan Eşki'den sendikalara Cemil Tugay eleştirisi:...
Yeni Parti İzmir İl Kongresi'nde dikkat çeken konuşmalardan birini Bornova Belediye Başkanı Ömer...
AK Partili bir isme vermesi bekleniyordu: Başkan Tugay...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın AK Parti'ye geçişi sonrasında meclisin yeni...
Çağatay Güç kongrede konuştu: İzmir yeniden söz söylüyor
YENİ Parti İzmir Kurucu İl Başkanı Çağatay Güç, YENİ Parti İzmir İl Başkanlığı Kongresi’nde...
Yeni Parti İzmir'de il kongresi: Çağatay Güç tek aday
Yeni Parti İzmir İl Örgütü’nde kongre heyecanı yaşanıyor.
Yeni Parti'de kurultay hazırlığı
Yeni Parti'de Parti Meclisi, 28 Ekim Çarşamba günü 1'inci Olağan Kurultay'ın tarihini belirlemek...
Özgür Özel İzmir'e basın özgürlüğü yürüyüşe katılmak için...
Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel İzmir’de basın özgürlüğü yürüyüşüne katılacak.
2024'te rakiplerdi: Hamza Dağ'dan Başkan Tugay'a ziyaret!
2024 yerel seçimlerinde AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan AK Parti MKYK...