BIST 100 13.275,50 %0,58 Altın 6.766,63 ₺/gr %1,00 Bitcoin $85.644 %0,36 Dolar 48,84 ₺ %0,10 Euro 55,77 ₺ %0,20 Sterlin 64,90 ₺ %0,30 Gümüş 102,23 ₺/gr %2,81 Ethereum $2.727,66 %0,48 İsviçre Frangı 59,36 ₺ %0,17 Kanada Doları 34,67 ₺ %0,06 Avustralya Doları 34,54 ₺ %0,52 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,01 ₺ %0,10 BAE Dirhemi 13,30 ₺ %0,13 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,33 Çin Yuanı 7,28 ₺ %0,02
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Siyaset Başkan Soyer " Her yolcunun cebine 12 TL koyuyoruz"

Başkan Soyer " Her yolcunun cebine 12 TL koyuyoruz"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ekonomik kriz ile birlikte toplu taşıma araçlarında maliyetlerin karşılanamadığını ve ulaşımı sübvanse etmek adına her yolcunun cebine 11-12 TL koyduklarını söyledi. Soyer yaptığı açıklamada “Bu sürdürülebilir bir şey değil. Bizim toplu ulaşımını vatandaşlara sağlıklı temiz ve sürdürülebilir vermemiz için maliyeti karşılamamız lazım "dedi.

0Yorumlar
Başkan Soyer " Her yolcunun cebine 12 TL koyuyoruz"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP’li belediyelere yönelik olarak söylediği ulaşım ve su ücretleri ile ilgili olarak kendilerine yönetilen eleştirilere karşı olarak katıldığı bir canlı yayında cevap verdi.

Kamu kurumu olduklarını ve harcamalarında kamunun parasını kullandıklarını dile getiren Başkan Soyer, “Biz maliyetleri karşılamak zorundayız yoksa hizmet veremeyiz. Ben İzmirlilerin parasını harcıyorum. Otobüs de su da o maliyetleri karşılamalı. Maliyet koymazsak İzmirliye hizmet üretemeyiz.  Bizim yaptığımız şey ne suda ne toplu taşımada, maliyeti karşılamıyor. Biz adeta darphane gibi para basıp bunların dağıtımını ve vatandaşa ulaşımını sağlıyoruz. Ancak bizim darphanemiz yok. Otobüs geçiyor ve içinde 20 kişi var. Her birinin cebine 11-12 TL para koyuyuz o otobüse binsin diye. Bu sürdürülebilir bir şey değil. Bizim toplu ulaşımını vatandaşlara sağlıklı temiz ve sürdürülebilir vermemiz için maliyeti karşılamamız lazım. Siz bizim maliyeti karşılayacak bedel koymamızı engelliyor ve vatandaşa şikayet ediyorsun. Siz kimsiniz? Siz ne kadar devletseniz bizde o kadar devletiz” dedi.

HERKESİ KUCAKLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Ulaşımdan alınan KDV ve ÖTV rakamlarını hatırlatan Soyer, “Otobüsteki mazota KDV ve ÖTV ödüyoruz. Ancak benim teknem olsaydı bunlardan muaf olacaktım. Bu adalet değil, hak değil, vicdani değil, ahlaki değil. Bizim 1 sene içinde ESHOT’a yaptığımız sübvansiyon 1 milyar TL’nin sütüne çıktı. Biz çok ciddi bir bütçemizi ESHOT tekerleri dönsün diye sübvanse ediyoruz. Biz bunları ESHOT’ yansıtmamız gerekiyor ancak UKOME diye bir kurum var ve biz orda azınlıktayız. Sürekli orada reddediyorlar. Biz sürekli olarak bu maliyetler uygun rakam belirleyemiyoruz. Buna faydası kime? Belediyenin çökmesi, giderlerinin sürekli böyle bir sübvanse etmesi kime fayda? Bütün İzmir’i cezalandırıyorsunuz, yazık değil mi bu millete. Çok üzücü. Ben oradaki bürokrat arkadaş ne kadar devlet memuru ise bende o kadar devlet memuruyum. Aramızdaki tek fark ona devlet baba diyorlar, bize belediye ana diyorlar. Biz ana şefkati ile kucaklamaya, evin her tarafının tozunu almaya ve herkesi kucaklamaya devam edeceğiz” diye konuştu.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Siyaset Haberleri

Tümü

Ankara CHP’de Mansur Yavaş Depremi: İlçe Belediye...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın CHP’den istifa ettiğini açıklamasının...

5 saat önce

Özgür Özel'den 'Mansur Yavaş' açıklaması: 'Alacağı...

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş'ın...

5 saat önce

Mansur Yavaş'ın İstifasına CHP Genel Merkezi'nden İlk Yanıt

CHP Sözcüsü Müslim Sarı, Mansur Yavaş’ın istifasının ardından yaptığı açıklamada, "İstifa tek...

6 saat önce

Çiğli Meclis Üyeleri'nden ortak açıklama: AK Parti'ye...

Çiğli Belediye Meclisi’nde AK Parti’ye geçiş iddialarına ortak yanıt geldi. CHP, YENİ Parti ve...

6 saat önce

AKP’li Fıçı’dan ilk icraat: Sendika binasını boşaltın

CHP’den istifa ettikten sonra AKP’ye geçen Foça Belediye Başkanı Saniye Fıçı’nın ilk icraatı,...

6 saat önce

Yeni Parti İzmir'de seçim heyecanı: Ön seçim takvimi...

YENİ Parti İzmir İl Başkanlığı, ilçelerde kongrelere tek aday olarak girecek ilçe başkan...

7 saat önce

Gümrükçü: “Yuvaya Dönüşler Başladı, Artarak Sürecek”

Karşıyaka İlçe Örgütü’nü ağırlayan CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, partiden kopan üyelerin...

7 saat önce

Mansur Yavaş CHP’den istifa etti: "Bağımsız kalacağım"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, uzun süredir hakkında yürütülen siyasi...

8 saat önce

Yeni Parti İzmir'de ilçelere kritik yazı: Ön seçimde...

Özgür Özel liderliğindeki Yeni Parti'de kongre takvimi başladı. İzmir'de 30 ilçede delege...

9 saat önce

Adalar’da Meclis Karıştı, Dengeler Değişti: CHP Adayını...

Yolsuzluk soruşturması kapsamında Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat’ın tutuklandığı...

9 saat önce

CHP'de eski belediye başkanları buluşması: Saha...

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir örgütü, partiye emek vermiş deneyimli isimlerin katılımıyla gücüne...

1 gün önce

Gümrükçü 'den Doğuş Bayır İçin Çağrı: "Tedbir Haksız ve...

CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, ev hapsi adli kontrol tedbiri uygulanan İzmir Büyükşehir ve...

1 gün önce