Başkan Tugay'dan AKP'li Çankırı'ya 'kredi' tepkisi: Şovu bırakın, samimi olun!
AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı’nın, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin itfaiye aracı alımı ve bir köprülü kavşak projesi için 3 milyar TL’lik dış kredinin onaylandığını duyurmasının ardından, İzBB Başkanı Cemil Tugay bir paylaşım yaptı. Tugay, paylaşımında "Bir şey yapacaksanız bırakın kargo şovlarını, gerçekten çözüme katkıda bulunun, samimi olun. Yardımcı olmayacaksanız, sizden tek bir ricam var ‘Engel Olmayın’ sayın vekilim." dedi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile AK Parti Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı arasındaki gerginlik sürüyor.
AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı’nın, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin itfaiye aracı alımı ve bir köprülü kavşak projesi için 3 milyar TL’lik dış kredinin onaylandığını sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile duyurması sonrasında Başkan Tugay, Çankırı'ya cevap verdi.
"HÜKÜMETİN DEĞİL TAMAMI BELEDİYENİN BULDUĞU KAYNAKLARDIR"
Tugay ilgili kredinin 2 yılın sonunda onaylandığını belirterek Çankırı'nın diğer kredilerin neden onaylamadıklarını açıklamasını istedi. Tugay, “Bir sayın milletvekilimiz İzmir Büyükşehir Belediyesinin itfaiye aracı alımı ve bir köprülü kavşak projesinde kullanılmak üzere 3 milyar TL’lik dış kredinin onaylandığını açıkladı sosyal medya hesabından. 2 yıldan sonra lütfettikleri için çok teşekkür ederim. Ancak 2 yıldır beklettikleri birbirinden önemli diğer kredileri neden onaylamadıklarını da açıklarsa gerçekten sevinirim. Konunun doğru anlaşılması için şunları da halkımıza açıklamamızda yarar görüyorum; Konuştuğumuz bu kredilerin tamamı dış kaynaklıdır. Hükümetin değil tamamı belediyenin kendi bulduğu kaynaklardır ve hükümetin kefilliği istenmemektedir. Sadece mevzuat gereği bakanlık onayı gerekir. Çok uzun sürede geri ödeme planı olan, çok uygun şartlara sahip bu kredilerin kullanılmaması kesinlikle bir tür kaynak israfıdır. Bunların onaylanması lütuf değil, ülkemiz ve şehrimiz yararına büyük bir gerekliliktir" dedi.
"BIRAKIN KARGO ŞOVLARINI GERÇEKTEN ÇÖZÜME KATKIDA BULUNUN"
Tugay paylaşımının devamında şu ifadelere yer verdi:
"Şu anda çok önemli 8 altyapı ve ulaşım projesi için toplamda 4milyar TL’den daha fazla bir kaynağın kullanımı sayenizde mümkün olmamaktadır. Arıtmalar (Aliağa, Dikili gibi), çamur bertaraf tesisleri, elektrikli otobüsler bunlardan bazılarıdır. Bir şey yapacaksanız bırakın kargo şovlarını, gerçekten çözüme katkıda bulunun, samimi olun. Yardımcı olmayacaksanız, sizden tek bir ricam var ‘Engel Olmayın’ sayın vekilim.
Allah şehrimizin sorunlarını çözmemize yardımcı olan herkesten razı olsun. Samimi olarak yardımcı olan herkese çok teşekkür ediyorum.”
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
AK Partili Çankırı’dan Karabağlar için madde bağımlılığı...
AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin...
AK Partili Çankırı'dan Başkan Tugay'a sert çıkış: İzmir...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın AK Parti'ye ve İzmir Milletvekillerine yönelik...
AK Partili Çankırı'dan Başkan Tugay'a: Korkulu rüyası...
AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil...
Siyaset Haberleri
TümüÖzelleştirme tartışması İzBB Meclisi'nde: AK Partili...
Köprü ve otoyolların özelleştirme programına alınması Meclis gündemine taşınırken, AK Parti Grup...
Başkan Vekili Akın'dan İzBB'ye tepki: Yapıcı irade...
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin gündem dışı bölümünde söz alan Güzelbahçe Başkan Vekili...
YENİ Partili Dalgıç'tan 'otoyol özelleştirmelerine' tepki!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde Çeşme Otoyolu’nun özelleştirilmesi gündeme geldi. YENİ...
MHP'li Altınkeser başkan vekilliği görevinden istifa etti!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkan Vekili Bahadır...
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Yeni Eğitim Yılı Mesajı!...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2026-2027 eğitim öğretim yılı açılışında yaptığı konuşmada eğitim...
Butlan CHP'sinden 'kurultay' kararı: Temyiz incelemesi...
Butlan yönetimindeki CHP'nin Parti Sözcüsü Müslim Sarı, partisinin 38. Olağan Kurultay'a ilişkin...
AK Parti Urla’da dikkat çeken dönüş: İstifa ettirilen...
Ücretsiz yapılan tadilat için para alındığı iddiasıyla geçmişte partiyle ilişiği kesildiği öne...
Başkan Güç: "Delege seçimlerini başarılı bir şekilde...
YENİ Parti İzmir Kurucu İl Başkanı Çağatay Güç, delege seçimlerinin ardından yaptığı açıklamada,...
Utku Gümrükçü, 'yeniden yapılanma' sürecini anlattı:...
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, partisinin İzmir’deki yeniden yapılanma sürecinde örgüt...
AK Partili Bursalı'dan yeni eğitim yılı mesajı
AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı Aksoy, Güzelbahçe 60. Yıl Anadolu Lisesi'nde...
Tabela Kurultay Yapılmadan Değişebilir: YENİ Parti'de...
Siyaset sahnesine taze kan olarak giren YENİ Parti, henüz ilk kurultayını bile yapmadan...
CHP'li Gümrükçü'den 'Foça' çıkışı: CHP'lilerin oyları...
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, İl başkanlığı binasında yaptığı basın toplantısında Foça...