Bayraklı CHP İlçe Başkan adayı Samed Tekin’den kongre sürecine dair açıklamalar
13 Mart’ta yapılacak CHP Bayraklı İlçe Kongresi için adaylığını ilan eden Samed Tekin, ilçe örgütünün durumu ve kongre süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu.
Tekin’in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:
“Öncelikle şunu belirtmek istiyorum ki; ben çok açık ve net bir şekilde CHP Bayraklı Örgütünün, tabanın, üyenin, delegenin adayıyım.” diye konuşan Tekin, Bayraklı ’da yaşanan sprunlar için taşın altına ellerini sokmaya karar verdiklerini söyledi. Tekin şöyle konuştu:
- “Zira ben 10 yaşımdan beri Halkevlerinden yetişerek, Cumhuriyet Halk Partisinin gerçek anlamda içinde büyümüş partinin öz evlatlarından biriyim. Dolayısıyla 2 dönem İl Gençlik Kolları Başkanlığı, öncesinde İl Gençlik Kolları yöneticiliği gibi onur duyarak yaptığım görevler oldu. Bu bağlamda partim için üstüme hangi görev düşerse yapmaya hazır olan bir partiliyim. Bunun dışında özellikle Bayraklı özelinde belirtmek istediğim bir konu var. Bayraklı ’da bugüne kadar ki ilçe başkanları ve adayları hep arkalarında örgüt ve tabandan ziyade o dönemin erklerini alarak bu görevlere getirilmişlerdir. Haliyle Bayraklı örgütü arkasında bir erk olmadan, dayandığı tek güç parti tabanı ve örgütü olan bir ilçe başkan adayına alışık değil ve bunun olabileceğine de ilk zamanlar çok fazla inanamadılar. Ancak yola çıktığım bu 3,5 aylık süreçte 400’e yakın delegemizin tamamına yakınıyla bire bir görüşerek Bayraklının 24 mahallesinde delegelerimizin ve üyelerimizin katılımıyla ikişer defa toplantı yaptık ve bir araya geldik. 40’a yakın toplantı yaptık. Bu toplantılarda kendilerine, beni yakından tanımayanlara örgütün iradesi dışında hiçbir iradeye boyun eğmediğimi, tamamen örgütün adayı, tabanın adayı olduğumu açıkça ifade ettim ve artık bu tabanımızda da anlaşıldı ve kabul gördü. Bunun böyle olduğunu, yönetim listesini her mahallede ki delegelerimizin kendi aralarından seçip verecekleri yöneticilerden oluşturacağımızı ifade ederek de ortaya koyduk. Bu bağlamda mahallelerde yaptığımız ikinci toplantılarımızda delegelerimizden ve üyelerimizden yönetimimize önerecekleri yönetici adaylarını seçmesini istedik. Dolayısıyla gerçekten örgütün ve tabanın iradesiyle yola çıktığımızı ve böyle yürüyeceğimizi de açıkça göstermiş olduk.
“Aday olmadığım süreçte de partilime sahip çıktım”
- Ben 2009 yılından beri İzmir’de Cumhuriyet Halk Partisinde siyaset yapıyorum, daha öncesinde başka illerde siyaset yaptım. Özellikle Niğde’de eğitim fakültesi okuduğum yıllarda siyasetin içindeydim. 2009 yılından beri bu 13 yıllık süreçte hiçbir partilimi kapımdan boş çevirmedim. Hangi partilimin neye ihtiyacı varsa gücümün yettiği kadar yanlarında oldum sahip çıkmaya çalıştım. Sırf partilim olduğu için tanımadığım halde, tanıdığım bir başka partili aracılığı ile onun ismini vererek sabahın 4’ünde beni arayıp emniyete gelmemi isteyen partilim için kalkıp gittim. Sabahın 10una kadar savcılığa çıkmayı birlikte bekledim. Sorgu hakimine sevk edilirken yanında oldum ve akşam 5’te o partilimi oradan alarak tutuksuz halde birlikte oradan ayrıldım. Yine Bayraklımızda kendisi ve çocukları eşinden şiddet gören bir hanımefendi için benden ricacı olan bir partilimizin bu talebini sırf partilime sahip çıkabilmek için kabul edip üç gün içerisinde ilgili mahkemenin hakimiyle de bire bir görüşmek de dahil olmak üzere, elimden geleni yaparak o kadınımızı ve çocuklarını, şiddet uygulayan o insan müsveddesinden kurtarıp rahata ermelerini sağladım. Bu ve benzeri örnekler benim 13 yıldır defalarca yaptıklarımın sadece bir kaçıdır. Bunları söyleyerek şunları anlatmaya çalışıyorum, ben sadece aday olduğum zaman ortaya çıkıp sadece oy almak için partilimle ilgilenen biri değilim. Hiçbir yere aday olmadığım süreçte de partilime sahip çıktım, seçimin sonucu ne olursa olsun da partilime çıkmaya devam edeceğim. Bunu beni yakından tanıyanlar ve birçok partilim çok iyi bilir.
“Takdiri delegemizin vicdanına bırakıyorum”
- Önemle belirtmek istediğim diğer bir konu da; çok zor bir seçim bölgesi olan Bayraklı’ya hem merkez mahalleler hem de “yukarıki mahalleler” dediğimiz mahalleleri bilen, o mahallelerin üyelerini tanıyan onların dertleriyle dertlenip sorunlarına çözüm bulmaya çalışan bir başkan adayı olarak bu seçimde yarışıyorum. 2019 yılında İzmir’e gelmiş oturduğu mahalleyi bile tanımayan, Bayraklı’nın mahallelerini bilmeyen, Bayraklı’nın siyasi yapısından bir haber olan aslında tarafsız olması gerekirken sayın belediye başkanının isteği ve desteği ile aday olanlar, sadece seçim dönemlerinde belediye başkanlığına iki defa aday olup her seçimde aday olarak çıkanlar bir tarafta dururken, diğer tarafta Bayraklının tüm mahallelerini çok iyi bilen, hiçbir yere aday olmadığı, hiçbir beklentisi olmadığı zamanda da partilisine ve örgütlüsüne sahip çıkan Avukat Samed Tekin bir tarafta. Artık takdiri delegemizin vicdanına bırakıyorum. Hatta ben bugüne kadar hiçbir adayla ilgili olumsuz tek bir kelime dahi kullanmamışken maalesef rakiplerim benim çekileceğim, ya da kendileriyle birleşeceğim yönünde asılsız, doğru olmadığını kendilerinin de çok iyi bildikleri söylentileri oluşturmaya çalışıyorlar. Bu CHP’liliğe de partimize de yakışmayan partimiz adına beni çok üzen olumsuzluklardır. Kaldı k bu aslında diğer adayların ne kadar zor ve çaresiz bir durumda olduklarının açık göstergesidir. Açık ve net ifade ediyorum asla geri adım atmayacağız, çekilmeyeceğiz, bize güvenen bizimle yol yürüyen hiç kimseyi bugüne kadar yarı yolda bırakmadığım gibi bugünden sonra da kimseyi yarı yolda bırakmayacağım. Bayraklımıza ithal, Bayraklıyı bilmeyen ve tanımayan adayları dayatanlara; genç, partimizin tabanından gelmiş, her zaman partilimizin örgütümüzün yanında olmuş bana destek vererek delegemiz gerekli cevabı seçimde verecektir.”
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Bakan Tekin’den Canlı Yayında Peş Peşe Mesajlar! ‘Çok...
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullardaki güvenlik sorunları, sosyal medya ve dijital...
Bakan Tekin, İzmir'de okul açılışına katıldı: 3 yılda 120...
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İzmir’in Dikili ilçesinde hayırsever Şentürk ailesi tarafından...
Ümit Özdağ'dan Bakan Tekin'e sert çıkış: Gayri Milli...
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kurtuluş Savaşı kavramının yeni müfredatta yer almayacağını...
Siyaset Haberleri
TümüCHP İzmir'den '29 Ekim' çıkarması: Yıkılmadık, asla...
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamak amacıyla...
YENİ Parti'nin 29 Ekim töreninde elektrik krizi: Başkan...
YENİ Parti İzmir İl Örgütü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle Cumhuriyet Meydanı'nda çelenk...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet’in 103’üncü yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı...
Özlale’den Kamu Denetçiliği Kurumuna fon krizi sorusu
Ümit Özlale, TBMM bütçe görüşmelerinde fon vurgunuyla ilgili Kamu Denetçiliği Kurumuna başvuru...
Eski ilçe başkanından kurultay sonrası sert çıkış:...
YENİ Parti Bornova Kurucu İlçe Başkanı Ertürk Çapın, kurultay delegesi listesine alınmamasının...
CHP'li Gülsever'den 'sosyal devlet' çağrısı: Hiçbir çocuk...
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Ayten Gülsever, Tivi6’da yayımlanan Sözün Özü programında...
YENİ Partili Yücel'den 2027 bütçesine tepki: Bunun adı...
YENİ Parti İzmir Milletvekili Deniz Yücel, Plan Bütçe Komisyonu’nda yaptığı konuşmada, 2027...
YENİ Parti kurultay tarihi belli oldu!
YENİ Parti Sözcüsü Zeynel Emre, YENİ Parti 'nin kurultay tarihinin 14 - 15 Kasım olduğunu...
CHP'li Gümrükçü: Çeşme’nin Rant Uğruna Talan Edilmesine...
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, Çeşme’de meslek odalarını ziyaret etti...
Yeni Partili Ösen'den Tugay'ın ziyaretlerine ilişkin...
AK Parti'ye geçen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay Ulaştırma ve Altyapı Bakanı...
Antalya'da 3 İlçe Belediye Başkanının AK Parti'ye...
Antalya’da CHP’li 3 belediyenin daha AK Parti yönetimine geçebileceği iddiası siyaset...
Saray'da sürpriz görüşme: Erdoğan ve Bahçeli bir araya geldi
AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli'yi Saray'da kabul etti. Görüşmenin...