BIST 100 11.220,37 %3,08 Altın 6.440,17 ₺/gr %0,24 Bitcoin $81.225 %3,82 Dolar 49,74 ₺ %0,16 Euro 55,91 ₺ %0,06 Sterlin 66,73 ₺ %0,09 Gümüş 87,35 ₺/gr %0,16 Ethereum $2.381,60 %4,14 İsviçre Frangı 60,66 ₺ %0,27 Kanada Doları 35,52 ₺ %0,24 Avustralya Doları 34,91 ₺ %0,13 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,21 BAE Dirhemi 13,54 ₺ %0,16 Rus Rublesi 0,61 ₺ %0,08 Çin Yuanı 7,45 ₺ %0,16
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Siyaset Bergamalı çiftçilerin 'su' isyanı... CHP'li Polat: Çiftçi...

Bergamalı çiftçilerin 'su' isyanı... CHP'li Polat: Çiftçiye su yok, yandaşa var!

​​​​​​​ CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, Bergama’nın Yukarı Kırıklar Mahallesi’nde tarımla uğraşan çiftçilerin yaşadığı su sorununu meclis gündemine taşıdı.

0Yorumlar
Bergamalı çiftçilerin 'su' isyanı... CHP'li Polat: Çiftçiye su yok, yandaşa var!
Yönetimin sulama kooperatifince yürütüldüğünü belirten Polat, “Kooperatif göletteki su miktarının az olduğu gerekçesiyle çiftçilere kısıtlı su verirken, iktidara yakın bir şirkete su verilmeye başlandığı iddia ediliyor. Köylümüz isyanda” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, Bergama’nın Yukarı Kırıklar Mahallesi’nde tarımla uğraşan çiftçilerin yaşadığı su sorununu meclis gündemine taşıdı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlanmak üzere soru önergesi veren Polat, “Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından Sulama Kooperatifi’ne devredilen su göletinde su az olduğu için bölgede tarımla uğraşan çiftçilere yeterli miktarda su verilmiyor. İktidara yakın olan bir şirkete ise su verildiği iddiaları var. İktidara yakın şirketin 1000 dekarlık meyve ağacına su var ancak çiftçilerin 15-20 dekarlık alanlarına su yok ” dedi.



ÜRETİMİN ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK ENGEL AKP!
Bergama’da yaşayan çiftçilerin su göletinden su alamazken, şirkete verildiği iddiasına yurttaşların isyan ettiğini belirten Polat, “Yukarı Kırıklar Mahallesi’ndeki göletin asıl sahibi DSİ iken burayı Sulama Kooperatifi’ne devretmişler. Kooperatif su az olduğu için, şebeke dışındaki çiftçilere su vermiyor. Durumu dile getiren çiftçilere ise ‘bize güvenmeyin zaten su az’ diyormuş. Fakat iktidara yakınlığıyla bilinen ve sulama projesi alanında olmayan bir şirket var; 1000 dekara meyve ağacı dikmiş ve bu göletten su almaya başladığı iddia ediliyor. Çiftçinin 15-20 dekarlık yoncasına bile su verilmezken bir firmaya su veriliyor olmasına köylümüz isyan ediyor. Üstelik DSİ Bölge Müdürlüğü’nün köylünün kurduğu sulama kooperatifine resmi yazı yazarak özel işletmeye su verilmesi yönünde talimat verdiği iddia ediliyor. Yurttaşlarımız sorunu DSİ’ye iletince, ‘burası devletin, size kiraya verdik sorun çıkartmayın’ cevabını alıyorlar. Bölgede yaşayan ve tarımla uğraşan çiftçilerimizin mağduriyeti büyük. Tarım politikası olmayan iktidar, çiftçinin mahsullerinin dalda kalmasını ve ekim yapamamasını nasıl sadece çiftçinin sorunu olarak görüyorsa, iktidarın kurumu da aynı şekilde suyu yandaş şirkete vermeyi sorun olarak görmüyor. Buna tepki gösteren çiftçilerimizi sorun olarak görüyor.

Çiftçilerimizin yaşadığı mağduriyetin takipçisi olacağız. Salgın döneminde önemini dünyaya bir kez daha kanıtlayan yerelde üretim ancak doğru tarım politikaları geliştirmek ve üreticiyi desteklemekle mümkündür. Ülkemizde tarımın gelişimindeki en büyük engel olan AKP iktidarını ve ideolojisinin sirayet ettiği kurumları temizleyeceğiz ” diye konuştu.


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Siyaset Haberleri

Tümü

İmamoğlu, gazeteciliğe destek çağrısı yaptı: 'Halkın...

Tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, medya kuruluşlarına ve gazetecilere yönelik baskılara tepki...

12 saat önce

AK Partili İnan'dan 'Karaburun' açıklaması: Görüşmemiz...

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’ın AK Parti’ye geçiş iddialarına ilişkin konuşan...

15 saat önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kasım ayında İzmir'e gelecek!

AK Parti İzmir Milletvekili ve Genel Sekreteri Eyyüp Kadir İnan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kasım...

15 saat önce

AK Partili İnan'dan Çiğlililere müjde: Tek tek projeleri...

AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, AK Parti'ye geçen Çiğli...

15 saat önce

AK Partili İnan, Özgür Özel'i hedef aldı: İzmir'e olan...

AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, AK Parti'ye geçen Çiğli...

16 saat önce

İYİ Parti’de İstifa Krizi! Müsavat Dervişoğlu’nun...

İYİ Parti Ankara Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, partisinden ve milletvekilliği görevinden...

1 gün önce

Soyer'in avukatlarından sürece ilişkin açıklama:...

Kooperatif davasında yargılanan Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in...

1 gün önce

İzmir'deki fuar açılışına Tugay'ı temsilen AK Partili...

Gelinlik ve abiye sektörünün üreticilerini kumaş ve aksesuar tedarikçileriyle buluşturan Fashion...

1 gün önce

CHP kurultay ceza davasında AK Parti'ye geçen Tugay'a...

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nda usulsüzlük yapıldığı iddialarına ilişkin davada savcı, Ekrem...

1 gün önce

AYM'den YENİ Parti Hakkında Karar: İsminin Kaldırılması...

Anayasa Mahkemesi, YENİ Parti’nin isminin ve rumuzunun hükümsüz sayılarak siyasi partiler...

1 gün önce

Ümit Özlale'den fon krizinde gönüllü iade eleştirisi

YENİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale, fon krizinde haksız kazanç sağlayanlara 'gönüllü...

1 gün önce

Başkan Yıldız AK Parti toplantısında: Önce hizmet diyerek...

Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız AK Parti Çiğli İlçe Başkanlığı’nın Danışma Meclisi...

1 gün önce