CHP'de parti içi muhalefet büyüyor: 'Özel'in siyaset tarzına tabanda tepki var'
CHP içinde Genel Başkan Özgür Özel ile muhalefet arasında karşılıklı açıklamalar ile devam eden gerilim artıyor. Muhalefetin içinden bazı isimler Özgür Özel’in 'normalleşme' siyasetinin tabanda tepki gördüğünü öne sürdü.
Sputnik Türkiye'den Osman Nuri Cerit'in haberine göre, Cumhuriyet Halk Partisi’nde tüzük kurultayı ardından parti içi muhalefet ile genel merkez arasında gerilim yükseliyor. Parti içinde muhalefet özellikle CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ‘normalleşme’ siyasetine tepki gösteriyor.
CHP’li muhalifler, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyareti ile başlayan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP'ye gelmesi ile devam eden ve TBMM’nin açılış oturumunda CHP’li milletvekillerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın salona girişinde ayağa kalkması ile devam eden sürece tepki gösteriyor.
Bir grup gazeteciyle sohbet eden muhalefetin önde gelen isimlerinden bir tanesi “Özgür Özel’in siyaset yapış şekline tepki var. Bu tepki milletvekili kampında dile getirildi. Ama tabanda da buna tepki var. CHP’nin yıllardır uyguladığı siyaset bir anda neden değişti bunu anlatamıyorlar. Normalleşme diyerek tanımlanan süreç neden yapıldı Özgür Özel dışında kimse tarafından bilinmiyor. Recep Tayyip Erdoğan’ı 20 yıldır tanıyoruz. Ne değişti de bu süreç başladı anlamıyoruz. Bunu parti tabanı da sorguluyor. İl, ilçe yöneticileri bizleri arayarak buna tepkilerini dile getiriyor. Bize neden muhalefet yapılmıyor diye soruyor tabanımız” ifadelerini kullandı.
‘Kurultay için şartlar oluşmadı’
Kurultay tartışmalarında değinen parti içi muhalefetin önde gelen ismi “Şu süreçte kurultay için şartlar tam olarak olgunlaşmadı ama genel merkezin bu şekilde siyaset yapmaya devam etmesi durumunda kurultay gündeme gelebilir. Fakat bize parti yönetim sürekli ‘partiyi yıpratmayın, seçim var’ diyor. Seçim ne zamanında yapılır ise 2028. CHP kendini geliştiren, dünyadaki koşullara uyum sağlayan buna göre siyaset ürene bir parti. Kendi içinde yeni gelişen bir fikir varsa Kurultay yoluyla oy fikri başa getiren bir parti. Şartlar oluştuğunda elbet kurultay gündeme gelebilir. Ama şu anda kurultay toplanmasına yönelik bir çalışma yok. Ama olmayacağı anlamına gelmez” değerlendirmesini yaptı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
CHP Parti okulunda İzmir'de yönetici eğitimi!
Cumhuriyet Halk Partisi Parti Okulu, parti içi eğitim çalışmaları kapsamında İzmir’de çok önemli...
Özgür Özel'den istifa sonrası kritik açıklama!
CHP'den istifa eden Özgür Özel, YENİ Parti'ye ilişkin açıklamalarda bulundu. Özel, "Günün sonunda...
Özgür Özel, Ödemiş'te 'yeni parti' sinyalini verdi!
CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Ödemiş ilçesinde programa katıldı.Özel, Ödemiş'te yaptığı konuşmada,...
Siyaset Haberleri
TümüMHP lideri Bahçeli'den TBMM Başkanı Kurtulmuş'a 'süreç'...
MHP lideri Devlet Bahçeli, iktidarın 'Terörsüz Türkiye' adını verdiği yeni 'çözüm süreci'...
Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas Türkiye'ye Geliyor!
İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetine icabetle...
Cumhur İttifakı 'çerçeve yasa'da fire verdi: 9...
2. Açılım Süreci kapsamında hazırlanan 'çerçeve yasa'nın 467 oyla kabul edildiği TBMM oylamasına...
Çerçeve yasa, TBMM’de kabul edildi! İzmir...
İktidarın 'Terörsüz Türkiye' adıyla başlattığı yeni süreç kapsamında Meclis'e getirilen 'çerçeve...
CHP'li Güç'ten Menderes açıklaması: CHP'ye destek...
YENİ Parti İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, partisinin ilk belediye meclis grup toplantısının...
CHP'li Gümrükçü'den uzlaşı mesajı: Uzlaşı varsa CHP uyar
Yeni Parti İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Grup Toplantısının sürdüğü saatlerde belediye meclis...
YENİ Parti Kapalı Grup Toplantısı Yapacak! 'Çerçeve Yasa'...
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel'in partisinin grup toplantısını kapalı yapacağı...
CHP İzmir'de 78 eski ilçe başkanı Yeni Parti'ye katıldı
CHP İzmir'de geçmiş dönemlerde ilçe başkanlığı görevinde bulunan 78 eski ilçe başkanı istifa...
CHP ve Yeni Parti'de grup başkan vekilleri belli oldu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ağustos Ayı ilk meclis toplantısı Pazartesi günü gerçekleştirilecek.
YENİ Partili Ösen’den Çeşme Projesi çıkışı: “Çeşme’yi...
YENİ Parti İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, Çeşme Projesi üzerinden Türkiye’nin turizm...
CHP'li Gümrükçü'den Menderes mesajı: “Yeni Partililer...
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek’in tutuklanmasının...
AK Partili İnan’dan Özel’e yanıt: “Neyi takip ettiğimizi...
AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, İzmir’de Vakıflar Genel...