CHP’den Hatay açıklaması: “Hatay, yalnız değildir”
CHP, yerel seçimlerde usulsüzlük yapılarak mazbatasının AK Partili adaya verildiğini belirttiği Hatay’a yönelik yeni açıklamalarda bulundu. Açıklamada, “CHP Hatay'a Sahip Çıkıyoruz Çalışma Grubu'nu bayramdan hemen sonra çalışmalarına başlamak üzere kuruyoruz" ifadelerine yer verildi.
CHP, seçimlerde usulsüzlük yapıldığını belirttiği ve mazbatanın AK Partili adaya verildiği Hatay’la ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Yeni bir girişim kurulacağının duyurulduğu açıklamada, “Tüm büyükşehir belediye başkanlarımız, Türkiye'nin en önemli şehir bölge plancıları, hukukçuları ve denetçilerinden oluşan 'CHP Hatay'a Sahip Çıkıyoruz Çalışma Grubu'nu bayramdan hemen sonra çalışmalarına başlamak üzere kuruyoruz" ifadelerine yer verildi.
Açıklamada şunlar kaydedildi:
“31 Mart'ta sandığa giderek tercihini yapan Hatay halkının özgür iradesi, ne yazık ki günlerdir somut delilleriyle ortaya dökülen şaibelerle, usulsüzlüklerle kirletilmiştir. Henüz itiraz süreçleri sonuçlanmadan, seçimi oldu-bittiye getirmek amacıyla bir adaya mazbata verilmesiyle başlayan hukuksuz süreç, Yüksek Seçim Kurulu'nun itirazIarımızı reddetmesiyle son noktasına ulaşmıştır.
Yüksek Seçim Kurulu hakimleri, Hatay halkının kendilerine emanet ettiği iradelerine sahip çıkamamış, adalet yerine adaletsizliği tercih etmişlerdir. Gayrımeşru ve halk iradesini hiçe sayan bir yönetim, masa başında verilen hukuksuz bir kararla kurulmuştur. Bilinmesini isteriz ki önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün 'şahsi meselem' dediği Hatay, artık hepimizin tüm Türkiye'nin şahsi meselesidir.
Biz Hataylıları ve Hatay'ı asla yalnız bırakmayacağız. Hatay halkının iradesi tecelli etmeden Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunda oturanların her bir adımının takipçisi olacağız. Seçimlerde kurduğumuz Hatay İttifakı'nı daha da büyüteceğiz.
Hatay'daki gayrımeşru yönetimin her an nefesimizi ensesinde hissedeceği yeni bir girişim kuruyoruz.
Tüm büyükşehir belediye başkanlarımız, Türkiye'nin en önemli şehir bölge plancıları, hukukçuları ve denetçilerinden oluşan 'CHP Hatay'a Sahip Çıkıyoruz Çalışma Grubu'nu bayramdan hemen sonra çalışmalarına başlamak üzere kuruyoruz.
Sayın Lütfü Savaş'ın yaptığı tüm iyi çalışmaların devamlılığını sağlayacak, onun birikiminden bu çalışma grubunda faydalanacağız. Cumhuriyet Halk Partisi ve tüm belediyeleri el birliği ile depremde enkaz altında yalnız bırakılan, hizmet getirmemekle tehdit edilen, şantaj yapılan Hatay için tüm imkanları seferber edecektir.
Hatay yalnız değildir ve mutlaka yeniden ayağa kaldırılacaktır."
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
CHP'li Gümrükçü'den 'Foça' çıkışı: CHP'lilerin oyları...
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, İl başkanlığı binasında yaptığı basın toplantısında Foça...
Bahçeli’den Ortadoğu çıkışı: “Kürtler kiralık değildir”
Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada Ortadoğu’daki gelişmelerden...
Dervişoğlu'ndan 'devlet aklı' çıkışı: İktidarın...
İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, CHP'ye yönelik verilen 'mutlak butlan' kararına...
Siyaset Haberleri
TümüBaşkan Gümrükçü'den siyasi partilere ziyaret
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, "Ortak Akıl ve Nezaket Ziyaretleri" kapsamında kentteki...
YENİ Parti Balçova İlçe Başkanlığı açıldı
YENİ Parti Balçova İlçe Başkanlığı’nın açılışı geniş katılımlı törenle...
Özelleştirme tartışması İzBB Meclisi'nde: AK Partili...
Köprü ve otoyolların özelleştirme programına alınması Meclis gündemine taşınırken, AK Parti Grup...
Başkan Vekili Akın'dan İzBB'ye tepki: Yapıcı irade...
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin gündem dışı bölümünde söz alan Güzelbahçe Başkan Vekili...
YENİ Partili Dalgıç'tan 'otoyol özelleştirmelerine' tepki!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde Çeşme Otoyolu’nun özelleştirilmesi gündeme geldi. YENİ...
MHP'li Altınkeser başkan vekilliği görevinden istifa etti!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkan Vekili Bahadır...
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Yeni Eğitim Yılı Mesajı!...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2026-2027 eğitim öğretim yılı açılışında yaptığı konuşmada eğitim...
Butlan CHP'sinden 'kurultay' kararı: Temyiz incelemesi...
Butlan yönetimindeki CHP'nin Parti Sözcüsü Müslim Sarı, partisinin 38. Olağan Kurultay'a ilişkin...
AK Parti Urla’da dikkat çeken dönüş: İstifa ettirilen...
Ücretsiz yapılan tadilat için para alındığı iddiasıyla geçmişte partiyle ilişiği kesildiği öne...
Başkan Güç: "Delege seçimlerini başarılı bir şekilde...
YENİ Parti İzmir Kurucu İl Başkanı Çağatay Güç, delege seçimlerinin ardından yaptığı açıklamada,...
Utku Gümrükçü, 'yeniden yapılanma' sürecini anlattı:...
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, partisinin İzmir’deki yeniden yapılanma sürecinde örgüt...
AK Partili Bursalı'dan yeni eğitim yılı mesajı
AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı Aksoy, Güzelbahçe 60. Yıl Anadolu Lisesi'nde...