CHP'den MEB'e soru önergesi: Hiçbir girişimde bulunulmamasının sebebi nedir?
CHP Parti Sözcüsü, Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, okullarda yaşanan temizlik krizini meclis gündemine taşıdı. Yücel, İletişim Başkanlığı'nın konuyla ilgili açıklamalarına tepki gösterdi.
Son zamanlarda gündemden düşmeyen ve sık sık tartışmalara yol açan okullardaki temizlik krizine bir tepki de CHP Parti Sözcüsü, Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel'den geldi.
Konuya ilişkin iddiaları değerlendiren Yücel şunları söyledi;
“Cumhuriyet Halk Partili Belediyelerimiz, Millî Eğitim Bakanlığı’nın yapamadığını yapmış ve çocuklarımızın pislik içindeki sınıfları ve tuvaletleri kullanmasına razı olmamış, okullarda temizlik seferberliği başlatmıştır. Sadece sosyal belediyecilik anlayışının gereğini yapan CHP’li Belediyelerimizin bu hamlesi, aldığımız bilgilere göre MEB’in hiç hoşuna gitmemiş. Yandaş medyada talimatla “CHP okullarda temizlik sorunu provokasyonu yapıyor" içerikli haberler eş zamanlı olarak yayılmaya başladı. Talimatı vereni de çok iyi biliyor ve tanıyoruz. Keşke Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un, iktidarın pisliklerini temizlemek için verdiği şu çabasının onda birini, Millî Eğitim Bakanlığı’nın okullardaki pisliği temizlemek için verdiğini görseydik.''
CHP’li Yücel, soru önergesi vererek konuyu Meclis gündemine taşıdı. Yücel, konuya ilişkin şunları söyledi:
"BELEDİYENİN TEMİZLİK EKİPLERİNİN OKULLARA ALINMAMASI TALİMATI GÖNDERİLDİ"
“Halka hizmet anlayışına o kadar uzak bir noktadalar ki CHP’li Belediyelerin üstlendiği okul temizliği hizmeti, iktidara provokasyon gibi geliyor. İnanılır gibi değil! İzmir’de Buca Belediyesi’nin temizlik ekipleri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından engellenmiş ve okul yönetimlerine belediyenin temizlik ekiplerinin okullara alınmaması talimatı gönderildi. İzmir Bornova Naldöken'deki Süleyman Demirel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde ise temizlik sorunun çözülmesi için muhtar tarafından Bornova Belediyesi'ne başvurulmuştu fakat Bornova Belediyesi’nin okula gönderdiği temizlik ekibi, okul yönetimi tarafından engellendi. Son olarak benzer bir durum Ankara’da yaşandı. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin talepte bulunan okullara hijyen malzemesi dağıtması ve okulların belediye ekiplerince temizlenmesi üzerine okul müdürlerine “Belediyelerden asla temizlik konusunda talep olmasın” şeklinde mesaj gönderildi. Bu mesaj sonrasında da okul yönetimleri temizlik taleplerini geri çekti.”
BAKANLIĞIN ÇOCUKLARIMIZIN SAĞLIĞINI RİSKE ATMASI KAYGI VERİCİDİR
“Çocuklarımızın hijyen koşullarının sağlandığı temiz okullarda eğitim öğretim görmesi en temel haklarıdır. Bakanlığınız devlet okullarının temizliği konusunda sorumludur ve çocukların hijyenik koşullarda eğitim öğretim görmesini sağlamakla yükümlüdür. Bu yükümlülüğünü yerine getirmeyen Bakanlığınızın Cumhuriyet Halk Partili Belediyelerin okulları temizlemesini engellemesi, bu konuda okul yönetimlerine mesaj ve talimat göndermesi en basit şekliyle çocuklarımızın sağlığının siyaset malzemesi yapılması anlamını taşımaktadır. Sorumluluklarının yerine getirmeyen Bakanlığınızın bu partizan tavrı, en temel görevlerini dahi kamuoyundan gelen tepkiler üzerine şekillendirmesi ve çocuklarımızın sağlığını açıkça riske atması son derece düşündürücü ve kaygı vericidir” diye konuştu.
CHP’DEN MEB’E SORU ÖNERGESİ...
Yücel’in Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in cevaplaması için Meclis’e sunduğu soru önergesi ise şu şekilde:
1) Okulların yaz tatilinde olduğu dönemde, Bakanlığınızca devlet okullarında istihdam edilmek üzere temizlik görevlisi alınması konusunda hiçbir girişimde bulunulmamasının sebebi nedir?
2) Bu konuda kamuoyunda bir tepki oluşmasaydı okullara temizlik görevlisi olarak istihdam edilmek üzere personel alımı yapılacak mıydı?
3) 24 Eylül 2024 tarihinde yaptığınız açıklamaya göre devlet okullarında görevlendirilmek üzere alınacağı söylenen 30 bin personel temizlik sorunun çözümü için yeterli olacak mıdır? Temizlik için istihdam edilecek personel sayısı neye göre belirlenmiştir? Bu sayı yeterli olmazsa yeniden temizlik personeli alımı yapılacak mıdır?
4) Okullardaki temizlik sorununu çözmek üzere harekete geçen Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin temizlik ekiplerinin engellenmesinin sebebi nedir?
5) Bakanlığınızca belediyelerin okullarda temizlik yapması engellenerek aslında kim ya da kimler cezalandırılmak istenmektedir?
6) Okulların temizlenmesi için ekiplerini gönderen belediyeler Adalet ve Kalkınma Partili belediyeler olsaydı da Bakanlığınızca aynı tavır ve tutum izlenecek miydi?
7) 2023-2024 Eğitim Öğretim yılında Türkiye genelinde okulların temizlik işleri için ayrılan bütçe ne kadardır?
8) 2023-2024 Eğitim Öğretim yılında ÇEDES kapsamında harcanan bütçe ne kadardır?
9) 2023-2024 Eğitim Öğretim yılına denk gelen süre içerisinde tasarruf tedbirleri kapsamında Bakanlığınız hangi kalemlerden ne kadar tasarruf yapmıştır?
10) Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan okullarda yaşanan hijyen sorununun gösterilmemesi için medyaya baskı yapılması yönünde bir talebiniz olmuş mudur? Metni tek elden çıkan ve "CHP okullarda temizlik sorunu provokasyonu yapıyor" başlığıyla yapılan asılsız, yönlendirici, yalan haberler sizin telkin ve isteğinizle mi basına servis edilmektedir? Size de hizmet veren CHP belediyelerinin halkın sorunlarıyla ilgilenmesi, öğrencilerin ve velilerin bir problemini daha çözmesi sizi neden bu kadar rahatsız etmiştir?
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Bornova Yeni Parti'ye geçti! CHP'li isim kalmadı
CHP Bornova İlçe Başkanı, Bornova Belediye Başkanı, İBB Grup Başkan Vekili, meclis üyeleri, kadın...
İzmir Milletvekili Deniz Yücel, CHP'den istifa etti!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Deniz Yücel partisinden istifa etti.
DEM Partili Akın'dan 4 bakana 'Çeşme Projesi' için soru...
DEM Parti İzmir Milletvekili İbrahim Akın, Çeşme Turizm Projesi’ne yönelik 4 bakanlığa soru...
Siyaset Haberleri
TümüGümrükçü'nün 'elitler gitti' çıkışına, Volkan Gürboğa'dan...
Gerçekleştirdiği basın açıklamasında "Elitler gitmiştir, emekçiler burada CHP'ye sahip çıkmaya...
Kılıçdaroğlu İzmir'e gelecek
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önümüzdeki 45 gün içerisinde İzmir'e geleceği...
Gümrükçü'nden istifa eden başkanlara mesaj: Meclis...
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, CHP'den istifa eden belediye başkanları ve meclis üyelerine...
Gümrükçü'den Güç'e sert sözler: "Oyları cebine koyup...
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, düzenlediği basın toplantısında CHP'deki ayrışma süreci ve...
İYİ Parti Karşıyaka'dan belediyeye 'tahliye' çıkışı:...
Yeşil-kırmızılı kulüp, belediye ekipleri tarafından Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu...
Başkan Fıçı'dan siyasi süreç açıklaması: "Herhangi bir...
Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, son günlerde yaşanan siyasi gelişmelere ilişkin yazılı...
Tunç Soyer, tutukluluk incelemesini protesto etti: SEGBİS...
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik kooperatif soruşturması kapsamında tutuklu bulunan önceki...
Sinem Dedetaş'tan ilk açıklama: Aklım ve kalbim...
Üsküdar Belediyesi'ne yönelik gerçekleştirilen operasyonda dün gözaltına alınan Belediye Başkanı...
MHP'li Feti Yıldız'dan 'parti kapatma' açıklaması!
MHP'li Feti Yıldız, "Siyasi Parti Kapatma nedenlerine 'rüşvet ve yolsuzlukların odağı olmak' da...
70 yıllık CHP'li Önder Sav, istifa ettiğini açıkladı!
70 yıldır CHP üyesi olan Önder Sav, partisinden istifa ettiğini ifade ederek, "Maalesef...
Bayındır Belediye Başkanı Sakarsu, CHP'den istifa etti!
Bayındır Belediye Başkanı Savut Sakarsu, CHP’den istifa ederek YENİ Parti’ye geçti.
Özel'den milletvekillerine talimat: CHP tartışmalarından...
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM)...
