BIST 100 11.165,44 %0,13 Altın 6.450,91 ₺/gr %1,03 Bitcoin $79.976 %1,76 Dolar 49,84 ₺ %0,00 Euro 55,66 ₺ %0,14 Sterlin 66,51 ₺ %0,11 Gümüş 84,66 ₺/gr %2,15 Ethereum $2.317,82 %2,18 İsviçre Frangı 60,22 ₺ %0,03 Kanada Doları 35,63 ₺ %0,02 Avustralya Doları 35,09 ₺ %0,21 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,28 ₺ %0,00 BAE Dirhemi 13,58 ₺ %0,01 Rus Rublesi 0,62 ₺ %0,08 Çin Yuanı 7,49 ₺ %0,04
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Siyaset CHP – İYİ Parti görüşmesine “çalkantı” arası: İşbirliği d...

CHP – İYİ Parti görüşmesine “çalkantı” arası: İşbirliği dolapta

CHP’nin en yetkili kurullarında yerel seçimlerle ilgili görüşüldü. CHP lideri Özgür Özel’in “Meral ablamla beraber pek çok zorluğu aşacağımıza inanıyorum” sözleri toplantılarda da gündeme geldi. Özel – Akşener buluşmasının İYİ Parti’deki “çalkantının” durulmasından sonra yapılmasına karar verildi.

0Yorumlar
CHP – İYİ Parti görüşmesine “çalkantı” arası: İşbirliği dolapta

Cumhuriyet Gazetesi’nden Sarp Sağkal’ın haberine göre, yeni yönetimin belirlenmesiyle parti içi toplantı trafiğini başlatan CHP, dün Özgür Özel başkanlığında Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) toplantılarını gerçekleştirdi.

Toplantılarda partinin 100. yılı nedeniyle disiplin cezası alanlar için olan af konusu, yerel seçim hazırlıkları ve tüzük kurultayı gündeme geldi.

Edinilen bilgiye göre partinin MYK’si gündem başlıklarını PM toplantısından önce değerlendirmek için bir araya geldi. Burada Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın partiye dönüşü oyçokluğuyla uygun görüldü. MYK üyeleri, “Kırdığı insanlarla özelde de görüşmeler yaptığını duyduk. Oy çokluğuyla o nedenle dönüşü PM’ye önerildi” dedi.

 

 

TANJU ÖZCAN’A AF

Partililerin af sürecinin CHP lideri Özel’in başlattığı yeni üye kampanyası çerçevesinde değerlendirilebileceğini söyleyen kurmaylar, “Af için zaten binlerce başvuru yok. Bu da genel başkanın ‘Baba evine gelin’ dediği üye kampanyası çerçevesinde düşünülebilir. Yani mesela bir üyemiz partiye kızmıştır, istifa etmiştir. Bu kişiler için affa gerek yok. Yeniden üye olmaları gerekiyor” dedi.

MYK’de af konuşulurken, Özcan da sosyal medyadan “Paylaşımlarım ve söylemlerim sebebiyle istemeden kırdığım ve üzdüğüm partililerimizden helallik istiyorum. Her şey çok daha güzel olacak” paylaşımını yaptı. Özcan dahil 13 kişi, PM’de oyçokluğuyla affedildi.

 

BAŞVURULAR UZATILDI

MYK’de ele alınan yerel seçim çalışmalarını da paylaşan kurmaylar, illerde aday belirleme süreci için yapılacak anketlerle ilgili çalışmaların başladığını, bundan sonraki süreçte de önseçimlerin ve saha çalışmalarının başlayacağını aktardı. Partinin adaylık başvuru tarihinin de yoğunluk ve il başkanlarının önerisiyle 5 Aralık’a kadar ertelendiği öğrenildi.

Milletvekillerinin de önümüzdeki haftadan itibaren illerine giderek adaylık çalışmaları için rapor hazırlamaya başlayacağı kaydedildi.

 

EYLÜLDE TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ

PM toplantısı sonrası basın açıklaması yapan CHP Sözcüsü Deniz Yücel, tüzük kurultayını önerilen mayıs ayı yerine partinin kuruluş yıldönümünde yapacaklarını söyledi. Yücel, “4 Eylül 2024 tarihinde PM’yi Sivas’ta toplama kararı aldık. 5 Eylül’de tüzük komisyonumuzun son toplantısını yaparak 6-7-8-9 Eylül’de Ankara’da, partimizin kuruluş yıldönümünde tamamlanacak şekilde tüzük kurultayımızı gerçekleştirmeyi planladık. Tüzük kurultayımız sonrasında da 9 Eylül’de program kurultayımızın hazırlığına yönelik ilk toplantısını yapmaya karar verdik” dedi.

 

‘İKİ LİDER GÖRÜŞEBİLİR’

İYİ Parti lideri Meral Akşener ile bir görüşme olup olmayacağı sorulan Yücel, “Önümüzdeki günlerde her iki lider de bir araya gelebilir. Şu an için gün vermem mümkün değil” dedi. Konunun PM toplantısında da gündeme geldiği ve İYİ Parti’deki karışıklıkların bitmesinin beklenmesinin daha uygun olacağı görüşünün dile getirildiği kaydedildi. Özel’in de bu görüşe katıldığı aktarıldı.

 

‘BEKLENTİYİ KARŞILAYACAĞIZ’

Tüzük kurultayının ertelenme nedenine ilişkin değerlendirmede bulunan PM üyeleri, “31 Mart’ta bir yerel seçim sürecimiz var. Şu an ona odaklandık. Ama tüzükle ilgili yasal süreç başladı. Bir komisyon da oluşturulacak. Dünya örnekleri incelenecek, örgütlerden görüşler alınacak. Sonunda da verilen sözlerle kamuoyunun beklentisinin de üzerinde bir tüzük değişikliği çıkarılacak” dedi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Siyaset Haberleri

Tümü

CHP İzmir'den '29 Ekim' çıkarması: Yıkılmadık, asla...

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamak amacıyla...

11 saat önce

YENİ Parti'nin 29 Ekim töreninde elektrik krizi: Başkan...

YENİ Parti İzmir İl Örgütü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle Cumhuriyet Meydanı'nda çelenk...

12 saat önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet’in 103’üncü yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı...

15 saat önce

Özlale’den Kamu Denetçiliği Kurumuna fon krizi sorusu

Ümit Özlale, TBMM bütçe görüşmelerinde fon vurgunuyla ilgili Kamu Denetçiliği Kurumuna başvuru...

1 gün önce

Eski ilçe başkanından kurultay sonrası sert çıkış:...

YENİ Parti Bornova Kurucu İlçe Başkanı Ertürk Çapın, kurultay delegesi listesine alınmamasının...

1 gün önce

CHP'li Gülsever'den 'sosyal devlet' çağrısı: Hiçbir çocuk...

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Ayten Gülsever, Tivi6’da yayımlanan Sözün Özü programında...

1 gün önce

YENİ Partili Yücel'den 2027 bütçesine tepki: Bunun adı...

YENİ Parti İzmir Milletvekili Deniz Yücel, Plan Bütçe Komisyonu’nda yaptığı konuşmada, 2027...

1 gün önce

YENİ Parti kurultay tarihi belli oldu!

YENİ Parti Sözcüsü Zeynel Emre, YENİ Parti 'nin kurultay tarihinin 14 - 15 Kasım olduğunu...

1 gün önce

CHP'li Gümrükçü: Çeşme’nin Rant Uğruna Talan Edilmesine...

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, Çeşme’de meslek odalarını ziyaret etti...

1 gün önce

Yeni Partili Ösen'den Tugay'ın ziyaretlerine ilişkin...

AK Parti'ye geçen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay Ulaştırma ve Altyapı Bakanı...

1 gün önce

Antalya'da 3 İlçe Belediye Başkanının AK Parti'ye...

Antalya’da CHP’li 3 belediyenin daha AK Parti yönetimine geçebileceği iddiası siyaset...

2 gün önce

Saray'da sürpriz görüşme: Erdoğan ve Bahçeli bir araya geldi

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli'yi Saray'da kabul etti. Görüşmenin...

2 gün önce