BIST 100 14.458,98 %2,34 Altın 6.948,54 ₺/gr %4,07 Bitcoin $68.419 %5,90 Dolar 47,93 ₺ %0,02 Euro 56,01 ₺ %0,90 Sterlin 65,27 ₺ %0,59 Gümüş 102,35 ₺/gr %4,85 Ethereum $2.103,05 %9,99 İsviçre Frangı 60,11 ₺ %1,89 Kanada Doları 34,71 ₺ %0,65 Avustralya Doları 34,15 ₺ %0,53 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01 Suudi Riyali 12,76 ₺ %0,01 BAE Dirhemi 13,05 ₺ %0,01 Rus Rublesi 0,56 ₺ %0,07 Çin Yuanı 7,12 ₺ %0,27
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Siyaset CHP İzmir İl Başkanı Gümrükçü'den 'gözaltılar' sonrası aç...

CHP İzmir İl Başkanı Gümrükçü'den 'gözaltılar' sonrası açıklama!

CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, Yeşilyurt Emniyet Müdürlüğü önünde yaptığı açıklamada, Seferihisar Belediyesi’ne yönelik operasyonun önceki soruşturmaların devamı niteliğinde olduğunu ifade ederek, Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit ile annesi Meryem Yiğit’in ise seçim dönemiyle ilgili para transferi iddiasından dolayı gözaltına alındığını belirtti.

0Yorumlar
CHP İzmir İl Başkanı Gümrükçü'den 'gözaltılar' sonrası açıklama!

Bugün sabah saatlerinde CHP'li Balçova ve Seferihisar Belediyelerine yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda iki ilçe belediye başkanı dahil olmak üzere çok sayıda kişi hakkında göz altı kararı verildi.

CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü de Yeşilyurt Emniyet Müdürlüğü önünde yaptığı açıklamada, Seferihisar ve Balçova’da gözaltı işlemlerinin farklı soruşturmalar kapsamında yürütüldüğünü belirtti.

Süreci yakından takip ettiklerini ifade eden Gümrükçü, gözaltına alınan tüm isimlerin ve ailelerinin yanında olacaklarını belirtti.

Seferihisar Belediyesi’ne yönelik gerçekleştirilen işlemlerin daha önce yapılan iki operasyonun devamı niteliğinde olduğunu belirten Gümrükçü, belediye başkanı, bir belediye başkan yardımcısı dışında diğer başkan yardımcıları ile belediye şirketlerinin yetkililerinin de aralarında olduğu toplam 17 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Gümrükçü, işlemlerinin tamamlanması sonrasında gözaltındaki isimlerin emniyete getirilmelerinin beklendiğini ifade etti.

Balçova’daki gözaltıların belediyeye yönelik bir operasyon olmadığını ifade eden Gümrükçü, Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit ile annesi Meryem Yiğit’in, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden birkaç gün önce Malatya’daki seçim kampanyasında kullanılmak üzere gerçekleştirildiği iddia edilen para transferindan dolayı gözaltına alındıklarının söylendiğini ifade etti. Gümrükçü, iki ismin evlerinden alındığını, sağlık kontrolleri sonrasonda emniyete getirilmelerinin beklendiğini belirtti.

Belediye başkanlığının ağır sorumluluklar içeren bir görev olduğuna vurgu yapan Gümrükçü, belediye başkanlarının, görev yaptıkları kurumlarda çalışan personelin işlemlerinden ve yürüttükleri temaslardan doğan süreçlerden hukuken sorumlu tutulabildiğini ifade etti.

Gümrükçü, yaşanan süreçte gözaltına alınan kişilere ve ailelerine destek olacaklarını vurgulayarak, CHP İzmir İl Başkanı olarak herkesin hakkını ve hukukunu savunmayı sürdüreceklerini belirtti.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Siyaset Haberleri

Tümü

CHP'li Peker, AKP'nin adayına oy verdiğini açıkladı!

CHP'li meclis üyesi Şirzat Peker, Menderes Beledesi Başkan Vekili seçimlerinde oyunu AK Partili...

7 saat önce

AK Partili İnan'dan 'Menderes' çıkarması: İlkay Çiçek AK...

AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, Menderes’te başkanvekili...

9 saat önce

YENİ Parti'nin kongre takvimi açıklandı!

YENİ Parti Sözcüsü Zeynel Emre'nin açıkladığı takvime göre kongre süreci 22 Ağustos itibarıyla...

9 saat önce

CHP Çiğli kulislerinde hareketlilik: Turuncu Liste, yeni...

CHP Çiğli'de Turuncu Liste'nin önde gelen isimlerinden Serkan Kaçar ve ekibinin YENİ Parti'ye...

13 saat önce

CHP'li Nalbantoğlu'ndan 'Menderes' çıkışı: Hesabı CHP'ye...

Geçtiğimiz günlerde Menderes Belediyesi'nde gerçekleştirilen Başkan Vekilliği seçiminin...

13 saat önce

Bahçeli'den 'seçim sistemi' çıkışı: Yeniden düzenlenmesi...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, mevcut Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ruhuna uygun...

14 saat önce

CHP İzmir, Menderes seçimini yargıya taşıyacak!

CHP İzmir Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek’in tutuklanarak görevden...

14 saat önce

Mustafa Bozbey, CHP'den istifa ettiğini açıkladı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP'den istifa ettiğini duyurdu.

1 gün önce

CHP Genel Merkezi'nden 'Menderes seçimi' değerlendirmesi!

CHP Medya ve Halkla İlişkilerin Koordinasyonundan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Deniz Demir,...

1 gün önce

CHP Selçuk’ta kriz: AKP’den destek var ama yönetim yok!

“Mutlak butlan” sürecinin ardından atamayla Butlan CHP’si İlçe Başkanlığına getirilen Ali...

1 gün önce

Eyyüp Kadir İnan’dan yoğun İzmir mesaisi!

AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, 18-23 Ağustos tarihleri...

1 gün önce

Gümrükçü, faturayı paylaştı: CHP’nin demirbaşlarını...

CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, İl Başkanlığı’nda yaptığı açıklamada eski il başkanı...

2 gün önce