BIST 100 14.259,18 %1,44 Altın 6.739,21 ₺/gr %0,67 Bitcoin $77.829 %0,95 Dolar 48,63 ₺ %0,20 Euro 56,18 ₺ %0,27 Sterlin 65,65 ₺ %0,10 Gümüş 98,98 ₺/gr %1,68 Ethereum $2.520,66 %0,13 İsviçre Frangı 59,40 ₺ %0,10 Kanada Doları 35,04 ₺ %0,11 Avustralya Doları 34,71 ₺ %0,27 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,95 ₺ %0,18 BAE Dirhemi 13,24 ₺ %0,20 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,54 Çin Yuanı 7,25 ₺ %0,20
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Siyaset CHP' İzmir İl eski Sekreteri Merih Şan'dan partiye sert e...

CHP' İzmir İl eski Sekreteri Merih Şan'dan partiye sert eleştiri: "CHP yöneticilerinin CHP ideolojisiyle bağı kalmadı"

CHP İzmir İl eski Sekreteri Merih Şan, seçimlerden sonra partisini sert bir dille eleştirdi. Şan açıklamalarında, “CHP yöneticilerinin CHP ideolojisiyle bağının kalmadığını rahat söyleyebiliriz” ifadelerini kullandı.

0Yorumlar
CHP' İzmir İl eski Sekreteri Merih Şan'dan partiye sert eleştiri: "CHP yöneticilerinin CHP ideolojisiyle bağı kalmadı"

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri sonrası CHP içinde tartışmalar devam ediyor. CHP İzmir’de partinin eski il Sekreteri Merih Şan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarla dikkat çekti. Şan, açıklamalarında parti politikalarını ve kadrolarını sert bir dille eleştirdi. 
Şan şu açıklamalarda bulundu:

“Temel mesele Recep beyin tekrar seçilmesi değil Kemal Kılıçdaroğlu seçilseydi iktisadi politikaları CHP’nin kamucu politikası mı olacaktı yoksa Babacanın neo liberal politikası mı olacaktı? Ya da dış politikada CHP’nin yurtta sulh cihanda sulh politikasını olacaktı ya da Kemal Kılıçdaroğlu’nun NATO demokrasi getirecek, Ukrayna’nın yanında olmalıyız politikası mı olacaktı. Özü zaten CHP’nin kendi Atatürk’ün koyduğu sistem olmayacaktı. İnanın bu secimin kaybı bu değil kayıp daha onarılması zor yerde. Sorun CHP’nin dürüst ülkesini seven Atatürkçü seçmenle mezhepçi hırsız neo liberal parti içi iktidarı elinde tutan yönetimle kopan gönül bağında. Geri dönüp baktığımda İzmir milletvekillerinde belki biri içime siniyor. Büyükşehir Belediye Başkanlarına baktığımda içime sinen yok. İl başkanını tanıyan yok. Bu parti benim ömrümü verdiğim partimi. Son secim sürecine baktığımda benim bölgemde yerel secimde Belediye Başkanı FETÖ’den içeride idi. Bu genel secimde birinci sıra adayı da FETÖ’cüydü.”
 

CHP’Yİ KENDİ PARTİMİZ OLARAK GÖREMİYORUZ…
“Sürece baktığımda bunca yıl birlikte yol yürüdüğüm arkadaşların yine bizden kopan inceye yaptıklarını görünce Baykal’a yapılanlar aklıma geldi. O zamanda FETÖ işin içindeydi inceye yapılanlarda da FETÖ işin içinde tek farkı bugün FÖTÖ, CHP yönetiminde birlikte bu tezgâhı kurdular. Peki, yol arkadaşlarımız ne yaptılar. Bir kişide kalkıp arkadaşlar bu bize yakışmaz biz Atatürk’ün partisiyiz böyle kumpas kurmayız demedi. Tabi ki o gün ses çıkarmazsan bugün Fatih Altaylı’nın benzetmesine ses çıkarmazdın. Hatta atamım makamında oturan cumhurbaşkanı meclise girdiğinde ayağa kalkmazsın. Unutmayın bizi temsil eden uğuna binlerce şehit verdiğimiz Türk bayrağı bir tek kişi önünde eğilir oda cumhurbaşkanıdır. Sevelim sevmeyelim kişi artık seçilmiş cumhurbaşkanıdır. İşte mesele burada CHP üyeleri ile CHP’nin yönetimi arasındaki kopuş burada yaşanıyor. CHP’yi kendi partimiz olarak göremiyoruz, zaten onlarda bizden gibi davranmıyorlar. Bakın Erdoğan Toprak, Anayasanın değiştirilmesi için önerilere açığız diyor. 15 gün önce Ümit Özdağ hakaret eder gibi kurucu partinin başkanına ilk 4 maddenin değiştirilmeyeceğine dair kağıt imzalatmıştı, haksız mıymış… Artık biz bu CHP yöneticilerinin CHP ideolojisiyle bağının kalmadığını rahat söyleyebiliriz.”



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Siyaset Haberleri

Tümü

Yeni Parti'nin Yeni Gelini, Gelinliğiyle Sandık Başına Geldi

Efes Selçuk’ta Yeni Parti'nin delege seçimleri yoğun katılımla gerçekleştirilirken, seçim...

1 saat önce

DEM Parti Heyetinden İmralı Ziyareti

DEM Parti İmralı Heyeti, terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere İmralı...

19 saat önce

15 İlde 'Ailem Güvende' Operasyonu! 9 Dernek ve 13...

Adalet Bakanı Akın Gürlek, İstanbul, Ankara, İzmir, Aydın ve Mersin Cumhuriyet...

1 gün önce

Yeni Parti İzmir'de delege seçimleri için sandık kuruluyor

YENİ Parti’de ön seçimin 26 Eylül’e ertelenmesi sonrası Genel Merkez, hukuki anlamda sıkıntı...

1 gün önce

Bornova’nın bereketli topraklarında dayanışma hasadı

Bornova Belediyesi’nin Yakaköy’de 20 dönüm arazi üzerine kurduğu Dayanışma Bostanı, Belediye...

1 gün önce

İstanbul Valisi Davut Gül'den YENİ Parti Lideri Özgür...

İstanbul Valisi Davut Gül, YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel'in mitingde Üsküdar Belediye...

1 gün önce

AKP'li isimden 'mutlak butlan' paylaşımı: Üst yargıdan...

AKP'li Şamil Tayyar, CHP'nin 38'inci Olağan Kongresi'ne yönelik alınan 'mutlak butlan' kararına...

1 gün önce

AK Partili İnan'ndan '12 Eylül' paylaşımı: Bir kez daha...

Eyyüp Kadir İnan, 12 Eylül darbesinin yıldönümü vesilesiyle yaptığı paylaşımda milletin...

1 gün önce

Mansur Yavaş'tan yeni açıklama: Ülkeyi yönetenlerle...

ABB Başkanı Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmeyle ilgili yeni bir...

1 gün önce

Fıçı, AK Parti'ye geçiş nedenini anlattı: Ortak akılla iş...

Geçtiğimiz günlerde AK Parti'ye katılan İzmir Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, neden AK...

1 gün önce

CHP'li Kılıç'tan İzBB'ye 'Basmane Çukuru' tepkisi: Geri...

CHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, kentin kronik sorunları arasında...

1 gün önce

YENİ Parti Karabağlar İlçe Başkanlığı açıldı!

YENİ Parti Karabağlar İlçe Başkanlığı’nın binası, geniş katılımlı törenle açıldı. A...

2 gün önce