CHP İzmir'de olağanüstü zirvenin ardından: Neler konuşuldu?
CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcıları Ensar Aytekin ve Ulaş Karasu, CHP İzmir İl Başkanlığı’nda il ve ilçe başkanlarıyla olağanüstü toplandı. Toplantıda Menemen adayı eleştirisi, parti içi barış olmadan iktidar olunamayacağı, disiplin affı konuşuldu. Genel Merkez’in İl Başkanı Şenol Aslanoğlu yorumu dikkat çekti.
EGE'YE BAKIŞ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir 28. Dönem Milletvekili ve CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin, Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, İzmir İl Başkanlığı'nda olağanüstü bir toplantı gerçekleştirdi. Bu toplantıya, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve yönetim kurulu üyeleri ile ilçe başkanları katıldı. Soru-cevap şeklinde ilerleyen toplantıda bazı ilçe başkanlarının soruları ve Ensar Aytekin ile Ulaş Karasu'nun verdikleri yanıtlar dikkat çekti.
Toplantıda Ensar Aytekin, değişimin getirdiği başarıya değinirken, Ulaş Karasu ise tüzük kurultayının önemini vurguladı ve Özgür Özel ile MYK'nın bu tüzük değişikliğini uygulayabilecek yetkinlikte olduklarını ifade etti.
İLÇE BAŞKANLARINDAN PARTİ YÖNETİMİNE ELEŞTİRİ
Menemen İlçe Başkanı Hüseyin Özbey, aday seçimlerinin hatalı olduğunu ve örgütün yalnız bırakıldığını belirtti. Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın, partiye ihanet edenlerin disiplin affıyla geri dönüp dönmeyeceğini sordu. Narlıdere İlçe Başkanı Mesut Durgun, ülke genelinde yapılan eylemlerin saatleriyle ilgili önerilerde bulundu. Seferihisar İlçe Başkanı Rahmi Çınar ise İzmir'de de bir miting düzenlenmesi gerektiğini dile getirdi. Çiğli İlçe Başkanı Erkan Akar, milletvekillerinin örgüte uğramadan belediyeleri ziyaret ettiklerine dair eleştirilerini aktardı.
POLAT'TAN İÇ BARIŞ VURGUSU
İl yönetim kurulu üyeleri de genel başkan yardımcılarına sorularını yöneltti. İl Başkan Yardımcısı Orhan Polat, geçmiş kurultayların öğretici ve eğitici olduğuna dikkat çekerek, Aslanoğlu'nun il yönetimine verdiği ilk mesajın genel başkanın ve partinin başarısı için mücadele etmek olduğunu belirtti. Polat, çok çalıştıklarını ve başarılı olduklarını ancak seçme hakkının önemine vurgu yaparak iç barış sağlanmadan iktidarın mümkün olamayacağını ifade etti. İl Başkan Yardımcısı Haydar Göktepe, aday gösterilmeyen başkanların parti için çalışmadığını ancak yine de başarılı sonuçlar elde ettiklerini söyledi. İl Başkan Yardımcısı Emin Karameşe ise Roman Eylem Planı konusunda partinin ve belediyelerin hazırlık yapması gerektiğini belirtti.

DİSİPLİN AFFINA KAPILAR KAPANDI
Ensar Aytekin, Menemen adayı konusunda özeleştiri yaptıklarını ve ilçe başkanının eleştirilerine hak verdiklerini söyledi. Disiplin affı konusunda ise kapıları net şekilde kapattıklarını belirtti. Miting önerileri konusunda da dikkat edeceklerini ifade etti.
Aytekin, milletvekillerine yönelik eleştiriler konusunda örgüt ayak izi diye bir çalışma hazırladıklarını ve gerekli uyarıları yapacaklarını aktardı. Ayrıca, iç barış sağlandığını ancak il yönetiminin de özeleştiri yapması gerektiğini vurguladı. İzmir il örgütünün arkasında olduklarını ve hiçbir sorun olmadığını belirtti. Roman eylem planı konusunda da çalışmalar yapacaklarını söyledi.
KARASU'DAN ASLANOĞLU'NA AÇIK DESTEK
Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu; Deniz Yücel ve Ensar Aytekin ile birlikte örgütten geldiklerini ve toplantıdaki herkesi iyi anlayabileceklerini belirtti. İzmir İl Örgütü'nün en çalışkan örgüt olduğunu ve Şenol Aslanoğlu'nu eskiden tanıdığını, onun atamasının arkasında durdukları gibi şimdi de arkasında olduklarını ifade etti.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
CHP Parti okulunda İzmir'de yönetici eğitimi!
Cumhuriyet Halk Partisi Parti Okulu, parti içi eğitim çalışmaları kapsamında İzmir’de çok önemli...
Bornova Yeni Parti'ye geçti! CHP'li isim kalmadı
CHP Bornova İlçe Başkanı, Bornova Belediye Başkanı, İBB Grup Başkan Vekili, meclis üyeleri, kadın...
Çeşme’de CHP’den toplu kopuş: İlçe örgütü ve meclis...
CHP Çeşme İlçe Başkanı Dolunay Onur, ilçe yönetimi, kadın ve gençlik kolları yöneticileri ile...
Siyaset Haberleri
TümüGümrükçü'nün 'elitler gitti' çıkışına, Volkan Gürboğa'dan...
Gerçekleştirdiği basın açıklamasında "Elitler gitmiştir, emekçiler burada CHP'ye sahip çıkmaya...
Kılıçdaroğlu İzmir'e gelecek
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önümüzdeki 45 gün içerisinde İzmir'e geleceği...
Gümrükçü'nden istifa eden başkanlara mesaj: Meclis...
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, CHP'den istifa eden belediye başkanları ve meclis üyelerine...
Gümrükçü'den Güç'e sert sözler: "Oyları cebine koyup...
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, düzenlediği basın toplantısında CHP'deki ayrışma süreci ve...
İYİ Parti Karşıyaka'dan belediyeye 'tahliye' çıkışı:...
Yeşil-kırmızılı kulüp, belediye ekipleri tarafından Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu...
Başkan Fıçı'dan siyasi süreç açıklaması: "Herhangi bir...
Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, son günlerde yaşanan siyasi gelişmelere ilişkin yazılı...
Tunç Soyer, tutukluluk incelemesini protesto etti: SEGBİS...
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik kooperatif soruşturması kapsamında tutuklu bulunan önceki...
Sinem Dedetaş'tan ilk açıklama: Aklım ve kalbim...
Üsküdar Belediyesi'ne yönelik gerçekleştirilen operasyonda dün gözaltına alınan Belediye Başkanı...
MHP'li Feti Yıldız'dan 'parti kapatma' açıklaması!
MHP'li Feti Yıldız, "Siyasi Parti Kapatma nedenlerine 'rüşvet ve yolsuzlukların odağı olmak' da...
70 yıllık CHP'li Önder Sav, istifa ettiğini açıkladı!
70 yıldır CHP üyesi olan Önder Sav, partisinden istifa ettiğini ifade ederek, "Maalesef...
Bayındır Belediye Başkanı Sakarsu, CHP'den istifa etti!
Bayındır Belediye Başkanı Savut Sakarsu, CHP’den istifa ederek YENİ Parti’ye geçti.
Özel'den milletvekillerine talimat: CHP tartışmalarından...
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM)...
