CHP'li Arslan'dan 'Şehir Hastanesi' çıkışı: "Garantiler için hastanelerimizden değil, israf ve şatafattan vazgeçin"
CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Bayraklı Şehir Hastanesinin açılması halinde İzmir’de hizmet veren devlet hastanelerinin kapatılıp kapatılmayacağına ilişkin kamuoyunda devam eden huzursuzluk ve belirsizlik nedeniyle, ‘garantiler için hastanelerimizden değil, israf ve şatafattan vazgeçin’ dedi.
CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, yıllardır inşaatı bitmeyen Bayraklı Şehir Hastanesinin açılmaması hakkında yorumda bulundu.
Hastanenin daha açılmadan vatandaşın huzunu bozduğunu söyleyen Arslan, “36 ay içinde bitirileceği vaat edilerek temeli atılan ancak 9 yıl geçmesine rağmen hala bitirilemeyen Bayraklı Şehir Hastanesi vatandaşlarımızın huzurunu ve sağlığını daha açılmadan bozar oldu. İzmir kamuoyunda sıklıkla gündeme gelen şehir hastanesinin açılması ile birlikte 5 devlet hastanesinin kapatılacağı iddia ve kuşkuları bir türlü sonlandırılmış değil. Bakanlık bu hastanelerimizin kapatılıp, kapatılmayacağına dair neden açıklama yapmıyor, anlamak mümkün değil!
Bu konuda açıklama yapmayan bakanlığın söz konusu hastanelere yazı göndererek sağlık emekçilerinin açılacak şehir hastanesinde görev almak isteyip istemediklerine dair görüşler topladığını gördük. Bu bize hem hastanelerin kapatılması için bir alt yapının oluşturulduğunu hem de çalışan doktorlarımızın ve diğer sağlık emekçilerinin üzerinde bir baskı ve mobing uygulandığını göstermektedir. Bakanlığın bu tutum ve davranışını gözden geçirmesini bekliyoruz.
Eğer öyle değil ise; çalışmakta bulundukları hastanelerden İzmir Bayraklı Şehir Hastanesine geçmek isteyen sağlık personelinin boşaltacağı kadrolara atama yapılacak mı? Konuyla ilgili 7 Ekim 2022’de verdiğimiz soru önergesi neden cevaplanmamıştır? Gizlenmeye çalışılan nedir? Bakanlıktan bu sorularımıza yanıt istiyoruz.
İzmir’de kuruluş tarihi 1857 olan Alsancak Devlet Hastanesi başta olmak üzere, kapatılacağı iddia edilen Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi, Behçet Uz Çocuk Hastanesi, Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi bizim köklü ve kurumsal kimliği oluşmuş, mesleki birikimi, kadroları itibarıyla da müthiş bir deneyim ve tecrübeye sahip hastanelerimizdir. Bu yönü ile İzmir halkına çok ciddi hizmet veren, insanlarımızın kolay ulaşabildikleri ve iyi hizmet alabildikleri hastanelerimizin kapatılmamasını istiyoruz. AK Parti vermiş oldukları garantileri Saray başta olmak üzere israftan kaçınarak ve yaşadıkları şatafata son vererek sağlasın. İzmir sağlık ordusunun ve halkımızın sağlığı ve huzuru ile kimsenin oynamaya hakkı yok.
Bu durumun son örneğini Ankara Etlik Şehir Hastanesinin açılması ile yaşadık. Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim Araştırma Hastanesi, Dr. Sami Ulus Kadın Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim Araştırma Hastanesi, Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi, Ulucanlar Göz Hastanesi ile bizzat Bakan Koca’nın kapatılmayacak dediği Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin kapatıldığını veya pasif bir duruma düşürüldüğünü gördük. Bakanlık Ankara ve diğer illerde sergilediği bu tutum ve davranıştan vazgeçmelidir. Bakanlığı İzmirlileri huzursuz eden hastanelerimizin kapatılıp kapatılmayacağına dair konuya ilişkin kamuoyunu tatmin edecek bir açıklama yapmaya davet ediyorum”dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Başkan yardımcısı görevden alınmıştı... Arslan'dan 'Güce...
Yunusemre Belediye Başkan Yardımcılığı görevine son verilen Emine Özge Arslan’dan dikkat çeken...
CHP'li Arslan'dan AKP'li Çankırı'ya 'su yatırımı' çıkışı!
CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı’nın...
Arslan'ın eleştirilerine Çankırı'dan yanıt: İzmir'i pembe...
CHP'li Ednan Arslan'ın sosyal medya üzerinden AK Partili Ceyda Bölünmez Çankırı'ya 'su tesisi'...
Siyaset Haberleri
TümüYeni Parti İzmir İl Kongresi: Çağatay Güç yeniden başkan...
Yeni Parti İzmir 1. Olağan İl Kongresi'nde tek aday olarak seçime giren Kurucu İl Başkanı...
Başkan Yıldız'dan Atatürk portresi haberlerine tepki:...
CHP’den istifa ederek AK Parti'ye katılan Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız'ın makam...
Çağatay Güç'ün yeni yönetim listesi belli oldu
Yeni Parti İzmir İl Örgütü 1. Olağan İl Kongresi’ni düzenliyor.
Özgür Özel Manisa’da: Asla kötülüğe teslim olmayacağız
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin milletin talimatıyla kurulduğunu belirterek,...
AK Parti Urla İlçe Başkanı Selim Kalemci hakkında iddialar
AK Parti Urla İlçe Başkanı Selim Kalemci'nin düzenlediği çalışmalar eleştirilere konu olmaya...
Başkan Eşki'den sendikalara Cemil Tugay eleştirisi:...
Yeni Parti İzmir İl Kongresi'nde dikkat çeken konuşmalardan birini Bornova Belediye Başkanı Ömer...
AK Partili bir isme vermesi bekleniyordu: Başkan Tugay...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın AK Parti'ye geçişi sonrasında meclisin yeni...
Çağatay Güç kongrede konuştu: İzmir yeniden söz söylüyor
YENİ Parti İzmir Kurucu İl Başkanı Çağatay Güç, YENİ Parti İzmir İl Başkanlığı Kongresi’nde...
Yeni Parti İzmir'de il kongresi: Çağatay Güç tek aday
Yeni Parti İzmir İl Örgütü’nde kongre heyecanı yaşanıyor.
Yeni Parti'de kurultay hazırlığı
Yeni Parti'de Parti Meclisi, 28 Ekim Çarşamba günü 1'inci Olağan Kurultay'ın tarihini belirlemek...
Özgür Özel İzmir'e basın özgürlüğü yürüyüşe katılmak için...
Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel İzmir’de basın özgürlüğü yürüyüşüne katılacak.
2024'te rakiplerdi: Hamza Dağ'dan Başkan Tugay'a ziyaret!
2024 yerel seçimlerinde AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan AK Parti MKYK...