BIST 100 14.235,83 %1,60 Altın 6.732,87 ₺/gr %0,77 Bitcoin $79.229 %2,47 Dolar 48,63 ₺ %0,20 Euro 56,24 ₺ %0,18 Sterlin 65,74 ₺ %0,03 Gümüş 99,57 ₺/gr %1,09 Ethereum $2.537,84 %1,16 İsviçre Frangı 59,58 ₺ %0,20 Kanada Doları 34,98 ₺ %0,06 Avustralya Doları 34,74 ₺ %0,18 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,95 ₺ %0,18 BAE Dirhemi 13,24 ₺ %0,19 Rus Rublesi 0,57 ₺ %0,32 Çin Yuanı 7,25 ₺ %0,18
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Siyaset CHP’li Eşki’den pankart çıkışı: “Güneş balçıkla sıvanmaz”

CHP’li Eşki’den pankart çıkışı: “Güneş balçıkla sıvanmaz”

CHP Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki, Atatürk heykelinin pankartla kapatılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Eşki, “Seçim kampanyası sürecinde kendi kimliklerini saklamaya çalıştılar. Biz yıllardır ‘bunlar takiyeci’ diye bağırıyorduk” diyerek duruma tepki gösterdi.

0Yorumlar
CHP’li Eşki’den pankart çıkışı: “Güneş balçıkla sıvanmaz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bornova İlçe Örgütü, AK Parti Bornova İlçe Örgütü’nün dün gerçekleştirilen iftar hazırlığı sırasında Atatürk heykelinin üstünü pankartla kapatmasına ilişkin basın açıklaması düzenledi. Bornova Meydan’da yer alan Atatürk heykelinin önünde yapılan açıklamaya Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki de katıldı.

 

‘PAZAR GÜNÜ GEREKEN DERSİ SANDIKTA VERECEĞİZ’

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın, AK Parti’nin seçim kampanyasını ‘rezillik’ olarak nitelendirdi.

Çapın, açıklamasında şunları kaydetti:

“Koca bir alanda gelip heykelin önüne pankartı astılar. Bornova’nın duyarlı kadınları sabah geldiler burada protesto ettiler. Beyefendiler geldiler ‘rüzgar çıkmış ondan öne çıkmış’ dediler. Bir de yalan söylüyorlar. Yer mi yoktu koca meydanda? Pankartı yere bağlamışlar. Yere bağlı olan bir şey uçar mı? Fotoğrafları var bende. Bornova için utanç verici bir durum. Bugün bu meydanda iftar verebiliyorlarsa bunun en büyük sebebi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Pazar günü herkes görecek seçim sonucunu. Sayın Hamza Dağ’ın ve Cevdet Çayır’ın ilk işleri meyhaneleri gezmek oldu. Sanki İzmir’in oy verme kriterleri meyhaneler. Sayın Çayır Süvari Caddesi’nde Küçük Park’taki birahanelerden çıkıyor. Neyin ispatını yapamaya çalışıyorsunuz. Sizin gerçek yüzünüzü burada gördük. Laikliğin kriteri meyhaneler değil. Dayanamıyorlar artık. İçindekilerini kustular. Biz sakin olacağız. Bütün dertleri bizi tahrik etmek. Pazar günü gereken dersi sandıkta vereceğiz” dedi.

 

“GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ”

Eşki ise konuyla ilgili olarak şöyle konuştu:

 “Güneş balçıkla sıvanmaz. Seçim kampanyası sürecinde kendi kimliklerini saklamaya çalıştılar. Biz yıllardır ‘bunlar takiyeci’ diye bağırıyorduk. Takiyecilik nediri, nasıl yapılırı, kime yakışırı seçim kampanyası ile çok iyi anlattılar. Üniversitelerde ders diye okutulması lazım. Üç gün sonra yerel seçimlerle birlikte onları sileceğiz. Ardından genel seçimleri zorlayacağız. Bu ülkenin bunlara artık daha fazla dayanma gücü kalmadı. Biz burada örgütümüzle çok büyük bir zaferle çıkıp gelecek kuşaklarımız için Atatürk ilke ve devrimlerinin üstü kapanmaması için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Pazar gününü kadar herkesi sakinliğe davet ediyorum” ifadelerine yer verdi.

NE OLMUŞTU?

AK Parti Bornova İlçe Örgütü, dün Bornova Meydan’da vermek istediği iftar yemeği öncesi hazırlıklar yaparken Atatürk heykelinin üstüne büyük pankart astı. Duruma tepki gösteren CHP Bornova Kadın Kolları, pankartın indirilmesini istedi. Pankartı heykelin üstünden indiren AK Partililer bu sefer de Türk Bayrağı’nın üstünü kapatacak şekilde başka yere astılar. CHP’liler tekrar tepki gösterince pankart bu sefer tamamıyla indirilip başka bir yere asıldı.

[ilgili-haber=85531]



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Siyaset Haberleri

Tümü

Özelleştirme tartışması İzBB Meclisi'nde: AK Partili...

Köprü ve otoyolların özelleştirme programına alınması Meclis gündemine taşınırken, AK Parti Grup...

2 saat önce

Başkan Vekili Akın'dan İzBB'ye tepki: Yapıcı irade...

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin gündem dışı bölümünde söz alan Güzelbahçe Başkan Vekili...

3 saat önce

YENİ Partili Dalgıç'tan 'otoyol özelleştirmelerine' tepki!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde Çeşme Otoyolu’nun özelleştirilmesi gündeme geldi. YENİ...

4 saat önce

MHP'li Altınkeser başkan vekilliği görevinden istifa etti!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkan Vekili Bahadır...

6 saat önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Yeni Eğitim Yılı Mesajı!...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2026-2027 eğitim öğretim yılı açılışında yaptığı konuşmada eğitim...

8 saat önce

Butlan CHP'sinden 'kurultay' kararı: Temyiz incelemesi...

Butlan yönetimindeki CHP'nin Parti Sözcüsü Müslim Sarı, partisinin 38. Olağan Kurultay'a ilişkin...

10 saat önce

AK Parti Urla’da dikkat çeken dönüş: İstifa ettirilen...

Ücretsiz yapılan tadilat için para alındığı iddiasıyla geçmişte partiyle ilişiği kesildiği öne...

11 saat önce

Başkan Güç: "Delege seçimlerini başarılı bir şekilde...

YENİ Parti İzmir Kurucu İl Başkanı Çağatay Güç, delege seçimlerinin ardından yaptığı açıklamada,...

11 saat önce

Utku Gümrükçü, 'yeniden yapılanma' sürecini anlattı:...

CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, partisinin İzmir’deki yeniden yapılanma sürecinde örgüt...

12 saat önce

AK Partili Bursalı'dan yeni eğitim yılı mesajı

AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı Aksoy, Güzelbahçe 60. Yıl Anadolu Lisesi'nde...

12 saat önce

Tabela Kurultay Yapılmadan Değişebilir: YENİ Parti'de...

 Siyaset sahnesine taze kan olarak giren YENİ Parti, henüz ilk kurultayını bile yapmadan...

12 saat önce

CHP'li Gümrükçü'den 'Foça' çıkışı: CHP'lilerin oyları...

CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, İl başkanlığı binasında yaptığı basın toplantısında Foça...

13 saat önce