CHP'li iki isim arasında 5 kuruşluk dava!
CHP İstanbul İl Başkanlığı’na kayyum olarak atanan Gürsel Tekin’in eski başdanışmanı Tolga Çobanoğlu, CHP'li meclis üyesi Niyazi Arslan’ın özel bir üniversiteye kayıt olup sınavlara bir başkasını gönderdiğine ilişkin iddialar öne sürmesinin ardından iki isim mahkemelik oldu.
İzmir siyasetinin iki CHP'li ismi arasındaki gerilim yargıya taşındı.
Yeni Asır'ın haberine göre, Eski Çiğli Belediyesi Başkanı CHP'li Hasan Arslan'ın amcasının oğlu olan ve belediye şirketine önce temizlik personeli kadrosundan girip ardından yine belediye şirketi Çiğ-Bel'de genel müdürlük de yapan CHP'li meclis üyesi Niyazi Arslan ile CHP'de ilçe başkan yardımcılığı, genel sekreter yardımcılığı ve milletvekili danışmanlığı gibi görevlerde bulunan Tolga Çobanoğlu arasındaki iddialar yargıya taşındı.
İzmir kulislerinde konuşulan ve sosyal medyaya da yansıyan iddiaları gündeme getiren Tolga Çobanoğlu, Niyazi Arslan'ın üniversite diploması alabilmek için iki yıllık özel bir üniversitenin İnşaat Teknolojisi bölümüne kaydolduğunu ancak eğitim sürecine ilişkin kamuoyunda çeşitli iddiaların olduğunu dile getirdi. Çobanoğlu, Arslan'ın öğrencilik döneminde derslere ve sınavlara bizzat katılmadığı halde yerine arkadaşının oğlu T.Ş.Ç.'nin imza atıp sınavlara katıldığını, meclis toplantıları ile delege seçimlerinin de söz konusu tarihlerle çakıştığının ileri süren iddiaları gündeme getirdi.
'İzmir kamuoyu cevap bekliyor' diyen Çobanoğlu, T.Ş.Ç.'nin de ödül olarak önce CHP İl delegesi yapıldığını ardından da Bornova Belediyesi'nde işe yerleştirildiğinin iddia edildiğini vurguladı.
Büyükşehir Belediyesi ve Çiğli Belediyesi CHP meclis üyesi Arslan ise, iddialarla ilgili Çobanoğlu hakkında suç duyurusunda bulunup 500 bin liralık tazminat davası açtı. CHP'nin tartışmalı 38. Olağan Kurultayı'nda İzmir delegesi olan ve iddiaya göre son yerel seçimlerde belediye başkanlığı koltuğu vaat edilmesine rağmen meclis üyesi olarak gösterildiği öne sürülen Arslan'a, Çobanoğlu'nun da karşı dava açtığı ortaya çıktı.
Diploma almak için üniversiteye kayıt olan Arslan'ın yaptığı öne sürülen usulsüzlükler ve sebepsiz yere zenginleşmesi iddiası ile mal varlığının MASAK tarafından araştırılması için suç duyurusunda bulunan Çobanoğlu'nun, CHP İstanbul İl Başkanlığı'na kayyum olarak atanan Gürsel Tekin ile birlikte hareket ettiği için kendisini sosyal medya hesabından partiye ihanet iddiası ile suçlayan Arslan'a 5 kuruşluk tazminat davası açtığı öğrenildi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Çağatay Güç'ten CHP yönetimine 'üye kaydı' tepkisi!
YENİ Parti kurucuları arasında yer alan eski CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, CHP'de yürütülen...
CHP'li Niyazi Arslan hakkındaki iddialar yargıya taşındı
İzmir'de eski Çiğli Belediyesi Başkanı Hasan Arslan'ın akrabası olan ve o dönem belediye şirketi...
İzmir’de “dublör” iddiası: Meclis üyesi hakkında dikkat...
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Çiğli Belediyesi Meclis Üyesi Niyazi Arslan hakkında ortaya atılan...
Siyaset Haberleri
TümüGümrükçü'nün 'elitler gitti' çıkışına, Volkan Gürboğa'dan...
Gerçekleştirdiği basın açıklamasında "Elitler gitmiştir, emekçiler burada CHP'ye sahip çıkmaya...
Kılıçdaroğlu İzmir'e gelecek
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önümüzdeki 45 gün içerisinde İzmir'e geleceği...
Gümrükçü'nden istifa eden başkanlara mesaj: Meclis...
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, CHP'den istifa eden belediye başkanları ve meclis üyelerine...
Gümrükçü'den Güç'e sert sözler: "Oyları cebine koyup...
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, düzenlediği basın toplantısında CHP'deki ayrışma süreci ve...
İYİ Parti Karşıyaka'dan belediyeye 'tahliye' çıkışı:...
Yeşil-kırmızılı kulüp, belediye ekipleri tarafından Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu...
Başkan Fıçı'dan siyasi süreç açıklaması: "Herhangi bir...
Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, son günlerde yaşanan siyasi gelişmelere ilişkin yazılı...
Tunç Soyer, tutukluluk incelemesini protesto etti: SEGBİS...
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik kooperatif soruşturması kapsamında tutuklu bulunan önceki...
Sinem Dedetaş'tan ilk açıklama: Aklım ve kalbim...
Üsküdar Belediyesi'ne yönelik gerçekleştirilen operasyonda dün gözaltına alınan Belediye Başkanı...
MHP'li Feti Yıldız'dan 'parti kapatma' açıklaması!
MHP'li Feti Yıldız, "Siyasi Parti Kapatma nedenlerine 'rüşvet ve yolsuzlukların odağı olmak' da...
70 yıllık CHP'li Önder Sav, istifa ettiğini açıkladı!
70 yıldır CHP üyesi olan Önder Sav, partisinden istifa ettiğini ifade ederek, "Maalesef...
Bayındır Belediye Başkanı Sakarsu, CHP'den istifa etti!
Bayındır Belediye Başkanı Savut Sakarsu, CHP’den istifa ederek YENİ Parti’ye geçti.
Özel'den milletvekillerine talimat: CHP tartışmalarından...
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM)...
