CHP'li Kılıç: İzmirliler bu beraat kararını unutmayacak
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, “İzmirlilere ağır hakaret ve küfür eden, görevinden istifa etmek zorunda kalan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı'nın annesi Zekiye Çomaklı’nın beraat etmesine” sert tepki gösterdi.
İzmirlileri hedef alan bu sözler sonrası Cumhuriyet Halk Partisi İzmir milletvekilleri olarak suç duyurusunda bulunduklarını dile getiren CHP Milletvekili Av. Kılıç, mahkemenin Zekiye Çomaklı hakkında beraat kararı verdiğini öğrendiklerini ve verilen bu kararla birlikte İzmirlilerin yüreğinde derin bir yara açıldığını belirtti.
TBMM Divan Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, açıklamasında şunları ifade etti:
“Alınan bu karar ile bir kez daha görüyoruz ki, yargı bağımsızlığını oluşturan temel ilkelerden tamamen uzaklaşılmış, kişiye ve duruma göre işleyen bir adalet sistemi ortaya çıkmıştır. Tabi, bu noktaya hemen bugün gelinmedi. 16 Nisan 2017 Referandumuyla kabul edilen ve 9 Temmuz 2018 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte kuvvetler ayrılığı modeli tamamen terk edilmiştir. Tek bir kişinin hüküm sürdüğü bu ucube sistem, üstünlerin hukukunun yaratılmasının önünü açmış, kendi gibi düşünmeyen herkesi sindirmek için yargı sopası ile döven bir sistem halini almıştır. Durum böyle olunca da iktidar yanlısı bir meczup çıkıp demokrasi, barış ve kardeşliğin kenti İzmir’e ve İzmirlilere karşı açık bir şekilde hakaretler edip, küfürler savurabiliyor. ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçunu’ rahatça işleyebiliyor. Ya da yandaş televizyon programlarında muhalif kesime tehditler savurup ‘15 Temmuz kursağımızda kaldı. Vallahi yapamadık istediklerimizi. Boş bulunduk. Bizim aile şöyle bir 50 kişiyi götürür’ gibi ipe sapa gelmez açıklamalar yapan bir kişi hiçbir ceza almadan hayatına devam edebiliyor. Çünkü onlarda biliyor ki yargı tarafsızlığı tamamen ortadan kaldırılmış, talimatla hareket eden yargı tarafından beraat ettirilecek. Ancak biz Cumhuriyet Halk Partisi ve Millet İttifakı olarak Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçtiğimizde öncelikle yargı bağımsızlığını ve tarafsızlığını sağlayacağız. Yüksek yargı kurulları ile yüksek yargı organlarının bağımsızlıklarını ve demokratik meşruiyetlerini güçlendireceğiz. Bu kurullara ve organlara yürütmenin müdahalesini engelleyecek tedbirleri alacağız. Çünkü, yargı bağımsızlığını sağlamadan ekonomi başta olmak üzere hiçbir alanda ilerleme kaydedemeyiz.”
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
CHP kurultay ceza davasında AK Parti'ye geçen Tugay'a...
CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nda usulsüzlük yapıldığı iddialarına ilişkin davada savcı, Ekrem...
Bahçeli'den yargıtaya 'CHP' çağrısı: Kararını bir an önce...
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP'ye yönelik mutlak butlan kararına...
Zafer Partisi Lideri Özdağ'dan beraat kararı sonrası...
“Cumhurbaşkanına alenen hakaret” suçlaması gerekçe gösterilerek yargılanan Zafer Partisi Genel...
Siyaset Haberleri
TümüYeni Parti İzmir İl Kongresi: Çağatay Güç yeniden başkan...
Yeni Parti İzmir 1. Olağan İl Kongresi'nde tek aday olarak seçime giren Kurucu İl Başkanı...
Başkan Yıldız'dan Atatürk portresi haberlerine tepki:...
CHP’den istifa ederek AK Parti'ye katılan Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız'ın makam...
Çağatay Güç'ün yeni yönetim listesi belli oldu
Yeni Parti İzmir İl Örgütü 1. Olağan İl Kongresi’ni düzenliyor.
Özgür Özel Manisa’da: Asla kötülüğe teslim olmayacağız
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin milletin talimatıyla kurulduğunu belirterek,...
AK Parti Urla İlçe Başkanı Selim Kalemci hakkında iddialar
AK Parti Urla İlçe Başkanı Selim Kalemci'nin düzenlediği çalışmalar eleştirilere konu olmaya...
Başkan Eşki'den sendikalara Cemil Tugay eleştirisi:...
Yeni Parti İzmir İl Kongresi'nde dikkat çeken konuşmalardan birini Bornova Belediye Başkanı Ömer...
AK Partili bir isme vermesi bekleniyordu: Başkan Tugay...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın AK Parti'ye geçişi sonrasında meclisin yeni...
Çağatay Güç kongrede konuştu: İzmir yeniden söz söylüyor
YENİ Parti İzmir Kurucu İl Başkanı Çağatay Güç, YENİ Parti İzmir İl Başkanlığı Kongresi’nde...
Yeni Parti İzmir'de il kongresi: Çağatay Güç tek aday
Yeni Parti İzmir İl Örgütü’nde kongre heyecanı yaşanıyor.
Yeni Parti'de kurultay hazırlığı
Yeni Parti'de Parti Meclisi, 28 Ekim Çarşamba günü 1'inci Olağan Kurultay'ın tarihini belirlemek...
Özgür Özel İzmir'e basın özgürlüğü yürüyüşe katılmak için...
Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel İzmir’de basın özgürlüğü yürüyüşüne katılacak.
2024'te rakiplerdi: Hamza Dağ'dan Başkan Tugay'a ziyaret!
2024 yerel seçimlerinde AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan AK Parti MKYK...