BIST 100 13.892,30 %2,41 Altın 6.717,11 ₺/gr %0,05 Bitcoin $76.939 %2,48 Dolar 48,64 ₺ %0,04 Euro 56,17 ₺ %0,07 Sterlin 65,60 ₺ %0,17 Gümüş 99,33 ₺/gr %0,43 Ethereum $2.440,13 %3,60 İsviçre Frangı 59,39 ₺ %0,20 Kanada Doları 34,97 ₺ %0,06 Avustralya Doları 34,68 ₺ %0,13 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01 Suudi Riyali 12,95 ₺ %0,01 BAE Dirhemi 13,25 ₺ %0,02 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,51 Çin Yuanı 7,25 ₺ %0,02
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Siyaset CHP'li Kılıç'tan iktidara 'Katar' tepkisi

CHP'li Kılıç'tan iktidara 'Katar' tepkisi

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Avukat Sevda Erdan Kılıç,“Türkiye Varlık Fonu’nun, Borsa İstanbul’un yüzde 10’luk payını Katar’a satmasına” yaptığı yazılı açıklama ile tepki gösterdi.

0Yorumlar
CHP'li Kılıç'tan iktidara 'Katar' tepkisi

Türkiye Varlık Fonu’nun (TVF), bünyesinde faaliyet gösteren kurumlardan bölgesel ve küresel liderler çıkarmak, varlığa değer katmak ve Türkiye’nin kalkınması amacıyla kurulmuş bir şirket görünümünde olsa da Başkanlığını AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Başkanvekilliğini düne kadar Hazine ve Maliye eski Bakanı damat Berat Albayrak’ın yaptığı bir aile şirketi olduğunu belirten  Sevda Erdan Kılıç, 2016 yılında kurulan TVF bünyesinde; Borsa İstanbul, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Botaş, Türkiye Petrolleri, THY (%49,12), PTT, ETİ Maden,Türksat, Çaykur gibi stratejik ve ülkemiz adına yüksek öneme sahip 8 farklı sektörden 23 şirket, 2 lisans ve  46 adet gayrimenkul olduğunu bildirdi. 

CHP Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, yaklaşık 35 Milyar Dolar gibi bir kaynağa hükmeden TVF’nunSayıştay tarafından denetlenemediğini, ancak bağımsız denetleme kuruluşları tarafından denetlenebildiğini ifade ederek, “Sadece görüşülmek üzere TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’na geliyor. Bu denetim de Cumhurbaşkanlığı’na bağlı Devlet Denetleme Kurulu (DDK) üyesinin gözetiminde yapılıyor. Cumhurbaşkanı’nın atadığı DDK üyesi tarafından nasıl bir rapor hazırlanacağını kestirmek de zor olmasa gerek.” dedi. 

“Yatırımlar sadece Katar'dan geliyor ve bu da büyük bir problem”

CHP İzmir Milletvekili Kılıç, açıklamasında şu hususları belirtti:

“Yüksek kar oranlarına sahip kamuya ait şirketleri bünyesine kattıktan sonra zararettirmesiyle, öğütmesiyle meşhur olan aile şirketi TVF, şimdi ise bünyesindeki Borsa İstanbul’u Katarlılara peşkeş çekmekle meşgul. Başı her sıkıştığında ve sıcak para girişine her ihtiyacı olduğunda soluğu Katarlı dostlarının yanında alan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Katar aşkı dinmek bilmiyor. Bu aşk öyle bir aşk ki savunma sanayimiz için kilit öneme sahip Tank Palet Fabrikası’nı bile 50 milyon dolara Katar’a peşkeş çekecek kadar büyük. Her sıkıştığında Katar'a gidiyor. Yatırımlar sadece Katar'dan geliyor ve bu da büyük bir problem teşkil ediyor.  

Daha önce Finansbank, Türk Telekom, Banvit, Digitürk, BMC gibi önemli şirketlerimizi türlü oyunlarla bünyesine katan ve Kanal İstanbul güzergahından dönümdönümarazi satın alan Katarlılar, Türkiye genelinde neredeyse Yalova büyüklüğünde gayrimenkule sahip oldular. Katarlılara sağlanan bu kadar imtiyazın kaynağı nereden geliyor?”

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, “Yerli ve milli AKP Genel Başkanı ve damadı, başında bulundukları Türkiye Varlık Fonuüzerinden ülkemizin varlıklarını yabancılara kapalı kapılar ardında, sorgusuz sualsiz satmaktadır.” dedi.

Bir ay önce "Ekonomi pik yaptı." diyen AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın önce millete “acı reçete yazdığını”, şimdi de Borsa İstanbul'un yüzde 10'unu Katarlılara sattığını dile getiren Sevda Erdan Kılıç, “Ekonomi iyi mi, kötü mü? Bu iş de Sağlık Bakanlığı'nın gizlediği vaka sayılarına, TÜİK'in gizlediği enflasyon ve işsizlik sayılarına döndü. Sarayın enflasyonu yüzde 11,89, halkın enflasyonu ise yüzde 30'un üzerindedir. Emekliye, memura, işçiye zam verilirken sarayın enflasyonu reva görülür, ancak halk sokağa çıktığında derin bir girdabın içinde bulur kendini. Ne cebinde parası kalır ne de yaşama sevinci.” ifadesini kullandı. 

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik buhranın tek sorumlusunun AKP iktidarı olduğunu kaydetti. 

“Krizi çıkaran, AKP iktidarlarının uyguladığı ekonomi politikaları”

Milletvekili Kılıç, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Krizi çıkaran da 18 yıllık AKP iktidarlarının uyguladığı ekonomi politikalarıdır. Üretimi desteklemeyen, tarımı ithalata dayalı hale getiren, çiftçinin ürününü dalında, toprağında bıraktıran, çiftçinin traktörüne icra yoluyla el koyan, süt ineğini kesmeye zorlayan, istihdam yaratmayıp işsiz bırakan, yandaşlara teşvik, vergi indirimi verip zengin eden, müşteri garantili hastanelerle, otoyollarla, köprülerle, havaalanlarıyla yandaşı besleyen, Hak-Hukuk-Adalet kavramlarını eş-dost-akraba kavramları zanneden bu zihniyetin, hukuk ve ekonomide reform yapacağına inanmak hayalden öteye geçemez.”



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Siyaset Haberleri

Tümü

Başdaş'tan okul eylemlerine tepki: Çocukların deprem...

İzmir’in Konak ilçesinde deprem riski nedeniyle yıkılması planlanan iki okulun öğrencilerinin...

7 saat önce

Siyasette İsim Krizi... YENİ Parti'den Yargıtay'a Rest:...

YENİ Parti, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının isim değişikliği yönündeki tebligatına rağmen...

7 saat önce

AKP'den Erdoğan'ın adaylığına dair yeni açıklama: Dikkat...

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden aday olmasının önünde hukuki ve anayasal...

8 saat önce

Başkan Gümrükçü'den siyasi partilere ziyaret

CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, "Ortak Akıl ve Nezaket Ziyaretleri" kapsamında kentteki...

11 saat önce

YENİ Parti Balçova İlçe Başkanlığı açıldı

YENİ Parti Balçova İlçe Başkanlığı’nın açılışı geniş katılımlı törenle...

14 saat önce

Özelleştirme tartışması İzBB Meclisi'nde: AK Partili...

Köprü ve otoyolların özelleştirme programına alınması Meclis gündemine taşınırken, AK Parti Grup...

1 gün önce

Başkan Vekili Akın'dan İzBB'ye tepki: Yapıcı irade...

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin gündem dışı bölümünde söz alan Güzelbahçe Başkan Vekili...

1 gün önce

YENİ Partili Dalgıç'tan 'otoyol özelleştirmelerine' tepki!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde Çeşme Otoyolu’nun özelleştirilmesi gündeme geldi. YENİ...

1 gün önce

MHP'li Altınkeser başkan vekilliği görevinden istifa etti!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkan Vekili Bahadır...

1 gün önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Yeni Eğitim Yılı Mesajı!...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2026-2027 eğitim öğretim yılı açılışında yaptığı konuşmada eğitim...

1 gün önce

Butlan CHP'sinden 'kurultay' kararı: Temyiz incelemesi...

Butlan yönetimindeki CHP'nin Parti Sözcüsü Müslim Sarı, partisinin 38. Olağan Kurultay'a ilişkin...

1 gün önce

AK Parti Urla’da dikkat çeken dönüş: İstifa ettirilen...

Ücretsiz yapılan tadilat için para alındığı iddiasıyla geçmişte partiyle ilişiği kesildiği öne...

1 gün önce