CHP’li Özkan: “Kentin sularını koruma altına alacağız”
CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, su kıtlığına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özkan, “Mutlaka kentin sularını, nehirlerini, çaylarını, derelerini koruma altına alacağız. Başka yolumuz yoktur. Yoksa İzmir dünyanın en pahalı suyunu bulursa içmeye devam eder. Yoksa İzmir susuzluktan kırılır.” açıklamasında bulundu.
CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, İzmir’de su kıtlığına ilişkin yaşanan süreci değerlendirdi. Manisa’da kurulan Gördes barajının su tutmadığı için işlevsiz kaldığını söyleyen Özkan, acil önlem planlarını paylaştı.
Özkan şöyle dedi:
“Bugün 22 Mart. Dünya Su Günü. Ve İzmir ne yazık ki su kıtlığı çeken şehirler arasına girecek. Çünkü İzmir ile ilgili AK Parti iktidarının planladığı her şey boş çıktı da ondan. Manisa’da Gördes çayı üzerinde bir baraj yapıldı. Hem bölgenin sulama akışında kullanılacak. Hem de İzmir’in su ihtiyacını karşılayacaktı. 2010 yılında hizmete alınması planlanan baraj ne yazık ki su tutmadığı için İzmir’e de su verilemedi. Zeminin de jeolojik nedenlerle bir sıkıntı var ve bu sıkıntı ne yazık ki giderilemedi. Baraj boşaltılıp tabanına membran ve çimento atılmasına karşın yine de bu sıkıntı giderilemedi. Peki ne olacak? İzmir 2003 yılında ben ‘İzmir suyuna sahip çık’ diye miting yapmıştım. Bazı gazeteciler İzmir’in suyu mu biter demişlerdi. Bu gün geldiğimiz noktada İzmir’in suyu bitti. Su kıtlığı yaşıyoruz. Acil önlem alınmazsa önümüzdeki yılların en büyük problemi İzmir için deprem ve su kıtlığıdır. İzmir su sorununu çözmek için ne yapmalı? Gördes çayının üzerindeki o barajı kaldırıp atacağız. Yerine İzmir’e su taşıyacak bir baraj inşa edeceğiz. Mutlaka yapacağız. İsale hattında kayıp kaçak oranlarını düşüreceğiz. Bununla birlikte kent içindeki kayıp kaçak oranlarını artıran eski su borularını tamamen ortadan kaldırıp yenilerini döşeyeceğiz. Mutlaka kentin sularını, nehirlerini, çaylarını, derelerini koruma altına alacağız. Başka yolumuz yoktur. Yoksa İzmir dünyanın en pahalı suyunu bulursa içmeye devam eder. Yoksa İzmir susuzluktan kırılır.”
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Tuncay Özkan'dan yeni parti kararı: İlk katılan isim oldu!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in grup toplantısında yeni parti sürecini resmen duyurmasının...
Gümrükçü'den Güç'e sert sözler: "Oyları cebine koyup...
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, düzenlediği basın toplantısında CHP'deki ayrışma süreci ve...
Gümrükçü'nden istifa eden başkanlara mesaj: Meclis...
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, CHP'den istifa eden belediye başkanları ve meclis üyelerine...
Siyaset Haberleri
TümüMansur Yavaş'ın adaylık tartışmasına Burhanettin...
YENİ Parti Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, CHP’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı...
Başkan Güç, Roman vatandaşlarla bir araya geldi
YENİ Parti İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, Roman Soykırımı’nın ( Porajmos ) yıl...
Gümrükçü'nün 'elitler gitti' çıkışına, Volkan Gürboğa'dan...
Gerçekleştirdiği basın açıklamasında "Elitler gitmiştir, emekçiler burada CHP'ye sahip çıkmaya...
Kılıçdaroğlu İzmir'e gelecek
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önümüzdeki 45 gün içerisinde İzmir'e geleceği...
Gümrükçü'nden istifa eden başkanlara mesaj: Meclis...
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, CHP'den istifa eden belediye başkanları ve meclis üyelerine...
Gümrükçü'den Güç'e sert sözler: "Oyları cebine koyup...
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, düzenlediği basın toplantısında CHP'deki ayrışma süreci ve...
İYİ Parti Karşıyaka'dan belediyeye 'tahliye' çıkışı:...
Yeşil-kırmızılı kulüp, belediye ekipleri tarafından Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu...
Başkan Fıçı'dan siyasi süreç açıklaması: "Herhangi bir...
Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, son günlerde yaşanan siyasi gelişmelere ilişkin yazılı...
Tunç Soyer, tutukluluk incelemesini protesto etti: SEGBİS...
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik kooperatif soruşturması kapsamında tutuklu bulunan önceki...
Sinem Dedetaş'tan ilk açıklama: Aklım ve kalbim...
Üsküdar Belediyesi'ne yönelik gerçekleştirilen operasyonda dün gözaltına alınan Belediye Başkanı...
MHP'li Feti Yıldız'dan 'parti kapatma' açıklaması!
MHP'li Feti Yıldız, "Siyasi Parti Kapatma nedenlerine 'rüşvet ve yolsuzlukların odağı olmak' da...
70 yıllık CHP'li Önder Sav, istifa ettiğini açıkladı!
70 yıldır CHP üyesi olan Önder Sav, partisinden istifa ettiğini ifade ederek, "Maalesef...
