BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.703 %0,67 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.352,21 %1,58 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Siyaset CHP’li Polat: Şirketlerin 2 milyar dolarına tasarruf yok

CHP’li Polat: Şirketlerin 2 milyar dolarına tasarruf yok

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, "Bu yıl Ocak ve Mayıs ayında gerçekleşen köprü ve otoyol zamları yüzde 181’i bulurken iktidarın açıkladığı tasarruf tedbirleri yine yap işlet devret projelerindeki işletmeleri pas geçti" dedi.

0Yorumlar
CHP’li Polat: Şirketlerin 2 milyar dolarına tasarruf yok

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, yapılan zamların tüm yükünü vatandaşın sırtladığını belirterek gelecek aylarda bir zammın daha olmasının şaşırtıcı olmayacağını söyledi.

Yapılan Zamlar Devede Kulak

Gerçekleşen zamlara ilişkin açıklama yapan Polat, “Sözleşme gereği dolar kuru üzerinden belirlenen köprü geçiş ücretlerinin, uygulanan geçiş ücretlerinin 4 katına kadar çıktığına dikkat çekerek bu uygulama devam ettiği sürece Hazine bu şirketlere çalışacaktır.” dedi. Bugün Osmangazi Köprüsü geçiş ücretinin yapılan zamla 399 TL olduğuna vurgu yapan Polat, ancak 51 Dolar olan Osmangazi Köprüsü geçiş ücretinin 1643 TL olduğunu geçen araç 399 TL öderken 1244 TL olan fark yine Hazineden yani milletten alınacak, dedi. Bu uygulamanın diğer projelerde de farklı olmadığının altını çizen Polat, zamlar sadece geçen araç sürücülerinden alınan payı artırmıştır. Geçen önceden 1 akçe ödüyorsa bugün 2 akçe ödeyecek ancak geçmeyen 5 akçe ödemeye kaldığı yerden devam edecek, dedi. Ulaştırma Bakanı Uraloğlu’nun zamlara ilişkin ‘Oluşan şartlara göre geçiş ücretlerimizi güncelleme ihtiyacı hissettik.’ Sözlerinin trajikomik olduğunu belirten Polat, Sayın Bakan yıl sonunda ne kadar ödeme yapılacağını hissediyor mu? Merak ediyorum, dedi.

BU YIL 2 MİLYAR DOLAR GARANTİLERE ÖDENECEK

Açıklanan tasarruf tedbirlerinin garanti ödemelerine yapılan tutarın yanında ‘Çerez Parası’ olarak kaldığına değinen Polat, 2020 yılında pandemi de sokağa çıkma yasakları uygulanırken bu projeler için mücbir sebep olmadığı, şirketlerin kendi kusurları hariç deprem de olsa, sokağa çıkma yasakları da olsa verilen garantilerin eksiksiz ödeneceği belirtilmiştir. Aynı yıl Osmangazi Köprüsü ve bağlantı yolu için ödenen garanti ödeme tutarı da 788 Milyon Dolar olarak gerçekleşmiştir. Bugün yine ülkemizde derin bir ekonomik kriz yaşanıyor ve vatandaşın boğazından kesiliyor. Ancak yine bu şirketler etkilenmiyor, alacaklarından ödün verilmiyor. Yapılan zamlara rağmen 2024 yılı sonunda yap işlet devret projeleri için Hazine 2 Milyar Doları tıkır tıkır ödeyecek, ancak asgari ücretliye zam ekonomik iyileşmeler var denilerek yapılmayacak. Bu vicdana sığmaz, dedi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Siyaset Haberleri

Tümü

Yeni Parti İzmir İl Kongresi: Çağatay Güç yeniden başkan...

Yeni Parti İzmir 1. Olağan İl Kongresi'nde tek aday olarak seçime giren Kurucu İl Başkanı...

2 saat önce

Başkan Yıldız'dan Atatürk portresi haberlerine tepki:...

CHP’den istifa ederek AK Parti'ye katılan Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız'ın makam...

7 saat önce

Çağatay Güç'ün yeni yönetim listesi belli oldu

Yeni Parti İzmir İl Örgütü 1. Olağan İl Kongresi’ni düzenliyor.  

8 saat önce

Özgür Özel Manisa’da: Asla kötülüğe teslim olmayacağız

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin milletin talimatıyla kurulduğunu belirterek,...

8 saat önce

AK Parti Urla İlçe Başkanı Selim Kalemci hakkında iddialar

AK Parti Urla İlçe Başkanı Selim Kalemci'nin düzenlediği çalışmalar eleştirilere konu olmaya...

8 saat önce

Başkan Eşki'den sendikalara Cemil Tugay eleştirisi:...

Yeni Parti İzmir İl Kongresi'nde dikkat çeken konuşmalardan birini Bornova Belediye Başkanı Ömer...

10 saat önce

AK Partili bir isme vermesi bekleniyordu: Başkan Tugay...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın AK Parti'ye geçişi sonrasında meclisin yeni...

10 saat önce

Çağatay Güç kongrede konuştu: İzmir yeniden söz söylüyor

YENİ Parti İzmir Kurucu İl Başkanı Çağatay Güç, YENİ Parti İzmir İl Başkanlığı Kongresi’nde...

11 saat önce

Yeni Parti İzmir'de il kongresi: Çağatay Güç tek aday

Yeni Parti İzmir İl Örgütü’nde kongre heyecanı yaşanıyor.

15 saat önce

Yeni Parti'de kurultay hazırlığı

Yeni Parti'de Parti Meclisi, 28 Ekim Çarşamba günü 1'inci Olağan Kurultay'ın tarihini belirlemek...

16 saat önce

Özgür Özel İzmir'e basın özgürlüğü yürüyüşe katılmak için...

Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel İzmir’de basın özgürlüğü yürüyüşüne katılacak.

2 gün önce

2024'te rakiplerdi: Hamza Dağ'dan Başkan Tugay'a ziyaret!

2024 yerel seçimlerinde AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan AK Parti MKYK...

2 gün önce