CHP'li Sertel: TRT’de liyakat bitti, iş barışı bozuldu
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, liyakatsizliğin bozulduğunu belirterek, “Yıllardır hiçbir iyileştirme yapılmadan verilen görevleri başarıyla yerine getiren personel, kurum içi görevde yükselme sınavlarına tabi tutularak hizmetlerine devam ederken,‘TRT- Yetenek’ aşamalarıyla ve Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) şartı aranmadan sınavsız binlerce personel alımı gerçekleştirildi. Yani TRT’de liyakat bitmiş, iş barışı bozulmuş ayrımcılık hüküm sürmeye başlamıştır” dedi.
TRT’de siyasetin işin içine girdiğini ifade eden Atila Sertel, milletvekili yakınları, bakan yakınları ve üst düzey bürokratların yakınlarının kuruma sınavsız alındığını ve hızla yükseltildiğini ifade eden Sertel, şunları söyledi:
“Kurumda, liyakat, kariyer ve eşitlik ilkeleri esas alınarak kurum içi görevde yükselme sınavları beklenirken, 2010 -2013 yılları arasında tüm çalışanlara duyurusu yapılmadan, bilgisi olan personele isteği doğrultusunda dilekçeleriyle kadrolar arası geçişler yapılmıştır. TRT çalışanlarının mağduriyetleri eşitsizlik ilkesiyle artmış ve iş barışı bozulmuştur. Özel Hukuka Tabi olarak KPSS sınavına girmeden alınan personelin sosyal ve özlük hakları iyileştirilirken, yıllardır, ‘Yapım ve Yayın Elemanı, Stüdyo Film Yapım Elemanı, Yardımcı Yapım ve Yayın Elemanı, Takip memuru, Aksesuar, Köstüm, Altyazı vb’ kadrolarda çalışan personel için de ‘Kurum içi dengenin korunması’ hassasiyetinin gösterilerek unvan ve ücret çalışmasının yapılması beklenmektedir.”
TRT YÖNETİMİNE ÇAĞRI
TRT’den çok sayıda çalışan kendisine ulaştığını ve mağduriyetlerini dile getirdiğini ifade eden CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, TRT yönetimine çağrıda bulunarak, “Gerek geçmiş yıllarda sınav yapılmaksızın kadrolar arası geçişe imkân tanınması gerekse ‘Özel Hukuka Tabi Personel’ olarak çalışanlar için, yine sınava tabi tutulmadan unvan ve ücret politikası çalışmalarının tamamlanması, yıllardır başarılı bir şekilde çalışan ancak hak ettiği unvanı alamayanlar açısından eşitlik ilkesinin ihlali olduğu gibi hakkaniyete de aykırıdır. Anayasadan kaynaklanan eşitlik ilkesine aykırılık ve yeni yönetmelik ile kazanılmış haklarının ihlal edilmesi gerekçeleriyle 2017 yılında ki yönetmeliğin iptal edilerek, eski yönetmelikte olduğu gibi liyakat, kariyer ve eşitlik ilkeleri gereğince kurum içi yükselmenin yapılabilmesi ve mağduriyetin giderilmesi gerekiyor. TRT’ye düşen görev bu haksızlığı en kısa sürede sonlandırması ve iş barışını yeniden sağlamasıdır.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Rotary’den çocuklara barışı anlatmak yerine yaşatan kamp
Rotary 2440. Bölge bünyesinde Çeşme, Denizyıldızı, Karşıyaka, Kuşadası, Nilüfer, Milet ve...
TRT'den Dünya Kupası yayınında hata açıklaması: Spiker...
2026 FIFA Dünya Kupası G Grubu'nda İran ile Yeni Zelanda arasında oynanan karşılaşmanın TRT'deki...
CHP'den TRT İzmir'e çıkarma: TRT'nin kafasına vurmaya...
Cumhuriyet Halk Partisi, İzmir’de TRT binası önünde gerçekleştirdiği basın açıklamasıyla İBB...
Siyaset Haberleri
TümüÖzelleştirme tartışması İzBB Meclisi'nde: AK Partili...
Köprü ve otoyolların özelleştirme programına alınması Meclis gündemine taşınırken, AK Parti Grup...
Başkan Vekili Akın'dan İzBB'ye tepki: Yapıcı irade...
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin gündem dışı bölümünde söz alan Güzelbahçe Başkan Vekili...
YENİ Partili Dalgıç'tan 'otoyol özelleştirmelerine' tepki!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde Çeşme Otoyolu’nun özelleştirilmesi gündeme geldi. YENİ...
MHP'li Altınkeser başkan vekilliği görevinden istifa etti!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkan Vekili Bahadır...
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Yeni Eğitim Yılı Mesajı!...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2026-2027 eğitim öğretim yılı açılışında yaptığı konuşmada eğitim...
Butlan CHP'sinden 'kurultay' kararı: Temyiz incelemesi...
Butlan yönetimindeki CHP'nin Parti Sözcüsü Müslim Sarı, partisinin 38. Olağan Kurultay'a ilişkin...
AK Parti Urla’da dikkat çeken dönüş: İstifa ettirilen...
Ücretsiz yapılan tadilat için para alındığı iddiasıyla geçmişte partiyle ilişiği kesildiği öne...
Başkan Güç: "Delege seçimlerini başarılı bir şekilde...
YENİ Parti İzmir Kurucu İl Başkanı Çağatay Güç, delege seçimlerinin ardından yaptığı açıklamada,...
Utku Gümrükçü, 'yeniden yapılanma' sürecini anlattı:...
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, partisinin İzmir’deki yeniden yapılanma sürecinde örgüt...
AK Partili Bursalı'dan yeni eğitim yılı mesajı
AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı Aksoy, Güzelbahçe 60. Yıl Anadolu Lisesi'nde...
Tabela Kurultay Yapılmadan Değişebilir: YENİ Parti'de...
Siyaset sahnesine taze kan olarak giren YENİ Parti, henüz ilk kurultayını bile yapmadan...
CHP'li Gümrükçü'den 'Foça' çıkışı: CHP'lilerin oyları...
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, İl başkanlığı binasında yaptığı basın toplantısında Foça...