BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.703 %0,67 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.352,21 %1,58 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Siyaset CHP'li Yıldız'dan deprem vurgusu: Çiğli yaşasaydı kıyamet...

CHP'li Yıldız'dan deprem vurgusu: Çiğli yaşasaydı kıyamet olurdu!

CHP Çiğli Belediye Başkan Aday Adayı Çevre Mühendisi Onur Emrah Yıldız, Çiğli'deki konutların depreme dayanıksız olduğuna dikkat çekti. Yıldız, " Çiğli’deki konutların %56’sı 2000 yılı öncesinde yapılmış. Bu da 12 bin 575 konut ve 55 bin 410 bağımsız birime denk düşüyor.  Çiğli’deki yapıların büyük çoğunluğu denetime ve dönüşüme muhtaç. Maraş depremi ilçemizde yaşansaydı, kıyamet olurdu." dedi.

0Yorumlar
CHP'li Yıldız'dan deprem vurgusu: Çiğli yaşasaydı kıyamet olurdu!

CHP’den Çiğli Belediye Başkanlığı için yola çıkan Çevre Mühendisi Onur Emrah Yıldız; katıldığı bir televizyon programında dikkat çeken açıklamalar yaptı. İlçesinin acil eylem planı gerektiren pek çok sorun başlığı olduğuna dikkat çeken Yıldız; ilk sırada deprem riski ve dönüşüm olduğunu belirtti. CHP’li Yıldız; “ Çiğli’deki konutların %56’sı 2000 yılı öncesinde yapılmış. Bu da 12 bin 575 konut ve 55 bin 410 bağımsız birime denk düşüyor.  Çiğli’deki yapıların büyük çoğunluğu denetime ve dönüşüme muhtaç. Maraş depremi ilçemizde yaşansaydı, kıyamet olurdu.  Bu görev bizim olursa; takvimimizin en başında kentsel dönüşüm olacak.” diye konuştu.

İnsan canından değerli ne olabilir!

İlçedeki yapı stoğu ile ilgili bilgiler veren Belediye Başkan Aday Adayı Onur Emrah Yıldız; şunları söyledi; “ Çiğli’de mekânsal adrese dayalı kayıt sistemi (MAKS) verilerine göre;  22 bin 275 yapı bulunuyor. Bu yapıda; toplam 110.830 bağımsız birim var. 98 bin 950 bağımsız birim ise konut olarak kullanılıyor. Çarpıcı olan şu ki; ilçemizdeki konutların yaklaşık yüzde 56’sı 2000 yılı öncesi yapılmış; 12 bin 575 konut, 55 bin 410 bağımsız birim 2000 yılı öncesinde inşaa edilmiş. Maraş depreminin Çiğli’de yaşandığını düşünelim; tam bir kıyamet olurdu. İnsan canından kıymetli ne olabilir? Deprem gerçeğine gözümüzü kulağımızı kapatamayız. Aklımızın, belleğimizin arkalarına atamayacağımız kadar hayati bir mesele bu. Bu alanda yapılacakları, önlemleri, çözümleri öteleyemeyiz! Ağırdan alamayız, erteleyemeyiz! Üstelik; liyakatsiz bir yaklaşım sergileyemez, halkı ikna etmeden yol alamayız! Dirençli kentler noktasında Büyükşehir Belediyemizin de Çiğli Belediyemizin de iyi niyetli çalışmaları var. Tümünü ayrıntılarıyla takip ediyor, biliyorum. Bu görevi, sorumluluğu almak bana düşerse; acil eylem planı gerektiren ilk başlık olarak hızla çalışmalara başlayacağım.  Çünkü; zaman dahil hiçbir lüksü, hiçbir zaafiyeti kaldırmayacak kadar hayati bir mesele.”

Liyakatle seçilmiş kadrolara ihtiyacımız var

Ülkelerin ve şehirlerin yönetiminde, proje üretiminde ve sorunların çözümünde liyakatle seçilmiş kadroların önemine değinen CHP Çiğli Belediye Başkan Aday Adayı Onur Emrah Yıldız; aday olması ve seçilmesi halinde ilçenin acil eylem planını hayata geçireceğini ve en başta da bu kadroları oluşturacağını söyledi. Yıldız; sözlerini şu ifadelerle sürdürdü; “ Liyakat, belediyecilikte de sözde bırakılmayacak kadar önemli bir koşul. Kadrolarınız; fen işlerinden park bahçelere; sosyal hizmetlerden, kültür sanata kadar yeterliliği ve uygunluğu olan insanlardan oluşmalı. Yöneticilerimiz, proje bileşenlerimiz,  uygulayıcılarımız liyakatli olmak zorunda. Aksi halde, kalıcı işler yapmak, kalıcı çözümler üretmek zor. Belediyeciliği, “Bugün yapalım, bir ortaya çıkaralım da yarına Allah kerim!” anlayışıyla yapamazsınız. Bilim ve hukuk zeminini tesis etmek zorundasınız; uygulanabilirlik, sürdürülebilirlik kriterlerini yok sayamazsınız. Bu da ancak, liyakatli kadrolarla mümkün. Her ne pahasına olursa olsun; önce bu kadroları oluşturacak, bütçeyi ele alacağız. Çiğli’nin acil eylem planı gerektiren tüm başlıkları önümüzde. Bunları, işte bu kadrolarla, emekçi arkadaşlarımızın katkılarıyla ele alacak; hızla çözüme kavuşturmak için gece gündüz çalışacağız. Çünkü, bu şehirler bizim. Çiğli hepimizin. Ve zamanı geri alamıyoruz.”



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Siyaset Haberleri

Tümü

Yeni Parti İzmir İl Kongresi: Çağatay Güç yeniden başkan...

Yeni Parti İzmir 1. Olağan İl Kongresi'nde tek aday olarak seçime giren Kurucu İl Başkanı...

3 saat önce

Başkan Yıldız'dan Atatürk portresi haberlerine tepki:...

CHP’den istifa ederek AK Parti'ye katılan Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız'ın makam...

9 saat önce

Çağatay Güç'ün yeni yönetim listesi belli oldu

Yeni Parti İzmir İl Örgütü 1. Olağan İl Kongresi’ni düzenliyor.  

9 saat önce

Özgür Özel Manisa’da: Asla kötülüğe teslim olmayacağız

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin milletin talimatıyla kurulduğunu belirterek,...

9 saat önce

AK Parti Urla İlçe Başkanı Selim Kalemci hakkında iddialar

AK Parti Urla İlçe Başkanı Selim Kalemci'nin düzenlediği çalışmalar eleştirilere konu olmaya...

9 saat önce

Başkan Eşki'den sendikalara Cemil Tugay eleştirisi:...

Yeni Parti İzmir İl Kongresi'nde dikkat çeken konuşmalardan birini Bornova Belediye Başkanı Ömer...

11 saat önce

AK Partili bir isme vermesi bekleniyordu: Başkan Tugay...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın AK Parti'ye geçişi sonrasında meclisin yeni...

11 saat önce

Çağatay Güç kongrede konuştu: İzmir yeniden söz söylüyor

YENİ Parti İzmir Kurucu İl Başkanı Çağatay Güç, YENİ Parti İzmir İl Başkanlığı Kongresi’nde...

12 saat önce

Yeni Parti İzmir'de il kongresi: Çağatay Güç tek aday

Yeni Parti İzmir İl Örgütü’nde kongre heyecanı yaşanıyor.

16 saat önce

Yeni Parti'de kurultay hazırlığı

Yeni Parti'de Parti Meclisi, 28 Ekim Çarşamba günü 1'inci Olağan Kurultay'ın tarihini belirlemek...

17 saat önce

Özgür Özel İzmir'e basın özgürlüğü yürüyüşe katılmak için...

Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel İzmir’de basın özgürlüğü yürüyüşüne katılacak.

2 gün önce

2024'te rakiplerdi: Hamza Dağ'dan Başkan Tugay'a ziyaret!

2024 yerel seçimlerinde AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan AK Parti MKYK...

2 gün önce