CHP'li Yıldız: "Hedef: Doğa dostu, yeşil Çiğli"
CHP Çiğli Belediye Başkan Adayı Onur Emrah Yıldız, ilçenin çöp, arıtma gibi dezavantajlı durumlarına karşı ‘Yeşil Çiğli’ hedefiyle işe başlayacaklarını açıkladı.
CHP Çiğli Belediye Başkan Adayı Onur Emrah Yıldız; ilçenin çöp, arıtma gibi dezavantajlı durumlarına karşı ‘Yeşil Çiğli’ hedefiyle işe başlayacaklarını duyurdu. Kentsel ve doğal yaşamı iç içe planladıkları projeleri olduğunu belirten Yıldız; “Çevresel kronik sorunların çözümü için mücadele verirken; yeşil bir Çiğli yaratmak hedefiyle tasarladığımız projeleri de eş zamanlı hayata geçireceğiz. Ataşehir’de yapmayı tasarladığımız ‘Yaşam Koridoru’ bunlardan biri. 2030 Karbon Sıfır Atık Protokolünü uygulayacak, İklim değişikliği acil eylem planını oluşturacağız. Kent Ormanını kuracak, yeşil alanı 3 katına çıkaracağız.” diye konuştu.

ATAŞEHİR’DE ‘YAŞAM KORİDORU’ EVKA-5’TE KENT ORMANI
Ataşehir Park Yaşam’ın olduğu bölgede, ASOB deresi olarak anılan yatakta “Yaşam Koridoru” adını verdikleri projeyi hayata geçireceklerini söyleyen CHP Başkan Adayı Onur Emrah Yıldız; şunları söyledi; “Atıl bir vaziyette bulunan alanda yeni bir yaşam alanı oluşturacağız. Çiğli Yaşam Koridoru içinde; çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları, dinlenme alanları ve skate parkları gibi birçok sosyal donatıyı bulunduracak. Çiğli’de ilk olma özelliği taşıyacak bu ekolojik koridoru 17.500m2’lik bir alanda planladık.” Çiğli’nin Harmandalı çöpü gibi önemli sorunları olduğunu, bu yükten kurtulması gerektiğini belirten Yıldız; doğa dostu bir Çiğli için çalışmalarını da bu mücadeleyle paralel götüreceklerini söyledi. Yıldız; “Evka-5 bölgesinde 50 hektar alanda oluşturacağımız ormanlık alan ile Çiğli’ye nefes olacağız. Kent Ormanı’mızın içinde halkımızın yararlanacağı mesire alanı, kır düğün salonu, camping alanı, çocuk oyun alanları ve kır lokantaları da olacak.
İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE GERİ DÖNÜŞÜMDE ÖNEMLİ ADIMLAR
İklim değişikliğine uyumlu adılar atacaklarını vurgulayan Yıldız; imzaladıkları 2030 Karbon Sıfır Atık Protokolünü uygulayacak, su ayak izini sıfırlayarak yağmur hasadı yapacaklarını söyledi. Onur Emrah Yıldız; bu alanlarda yapacağı çalışmalara ilişkin şu ifadeleri kullandı; “İklim Değişikliği Acil Eylem Planı oluşturacağız. Yaşanabilir bir Çiğli bizim en büyük mirasımız olacak. Sıfır Atık ekiplerimizi kuracak ve ambalaj atıklarını ekonomiye yeniden kazandıracağız. Sokak toplayıcılarını kooperatifleştirerek istihdama da katkı sunacağız. 5 litre atık yağ getiren vatandaşlarımıza 1 litre temiz yağ vererek havamızı ve doğamızı koruma altına alacağız. Hedefimiz, geleceğe yaşanabilir, yemyeşil, doğa dostu bir Çiğli’yi miras bırakmak.”

HAVAYI, SUYU, TOPRAĞI KORUYACAĞIZ
Doğa dostu bir belediyecilik anlayışını sonuna kadar benimseyerek, iklim değişikliği kaynaklı sel, fırtına, sıcak hava dalgalarına karşı dayanıklı, afet eylem planıyla hareket edilen bir Çiğli inşa etmek istediklerini söyleyen Yıldız; “Orman alanlarını vahşi madenciliğe; tarım alanlarını denetimi güç enerji ve sanayi tesislerine karşı koruyacak; orman alanlarının yağmalanmasına izin vermeyeceğiz. Sasalı Doğal Yaşam Parkı’nı, kuş cennetini ilçe bazlı da koruyacağız. Yapacağımız proje ve yatırımlarda, çevresel etki değerlendirme süreçlerine katılarak Çiğli’nin havasını, suyunu toprağını koruyan ve halkın hakkını savunan bir belediyecilik sergileyeceğiz.” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Ertelenen Çiğli Meclisi gergin başladı: Başkan Yıldız'a...
Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız'ın AK Parti'ye katılmasının ardından ilk belediye...
AK Parti'ye geçen Yıldız'a bir tepki de Pir Sultan Abdal...
Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız’ın CHP’den istifa ederek AK Parti’ye geçmesine yönelik...
Çocuk Dostu Karabağlar İçin Ortak Akıl Buluştu
Karabağlar Belediyesi'nin "Çocuk Dostu Kent" temasıyla düzenlediği Karabağlar Akademi 2. Yaz...
Siyaset Haberleri
TümüCHP İzmir'den '29 Ekim' çıkarması: Yıkılmadık, asla...
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamak amacıyla...
YENİ Parti'nin 29 Ekim töreninde elektrik krizi: Başkan...
YENİ Parti İzmir İl Örgütü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle Cumhuriyet Meydanı'nda çelenk...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet’in 103’üncü yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı...
Özlale’den Kamu Denetçiliği Kurumuna fon krizi sorusu
Ümit Özlale, TBMM bütçe görüşmelerinde fon vurgunuyla ilgili Kamu Denetçiliği Kurumuna başvuru...
Eski ilçe başkanından kurultay sonrası sert çıkış:...
YENİ Parti Bornova Kurucu İlçe Başkanı Ertürk Çapın, kurultay delegesi listesine alınmamasının...
CHP'li Gülsever'den 'sosyal devlet' çağrısı: Hiçbir çocuk...
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Ayten Gülsever, Tivi6’da yayımlanan Sözün Özü programında...
YENİ Partili Yücel'den 2027 bütçesine tepki: Bunun adı...
YENİ Parti İzmir Milletvekili Deniz Yücel, Plan Bütçe Komisyonu’nda yaptığı konuşmada, 2027...
YENİ Parti kurultay tarihi belli oldu!
YENİ Parti Sözcüsü Zeynel Emre, YENİ Parti 'nin kurultay tarihinin 14 - 15 Kasım olduğunu...
CHP'li Gümrükçü: Çeşme’nin Rant Uğruna Talan Edilmesine...
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, Çeşme’de meslek odalarını ziyaret etti...
Yeni Partili Ösen'den Tugay'ın ziyaretlerine ilişkin...
AK Parti'ye geçen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay Ulaştırma ve Altyapı Bakanı...
Antalya'da 3 İlçe Belediye Başkanının AK Parti'ye...
Antalya’da CHP’li 3 belediyenin daha AK Parti yönetimine geçebileceği iddiası siyaset...
Saray'da sürpriz görüşme: Erdoğan ve Bahçeli bir araya geldi
AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli'yi Saray'da kabul etti. Görüşmenin...