BIST 100 14.172,26 %0,28 Altın 6.737,19 ₺/gr %0,68 Bitcoin $62.828 %1,02 Dolar 47,91 ₺ %0,10 Euro 55,51 ₺ %0,31 Sterlin 64,90 ₺ %0,26 Gümüş 99,62 ₺/gr %0,49 Ethereum $1.877,86 %0,52 İsviçre Frangı 58,94 ₺ %0,22 Kanada Doları 34,55 ₺ %0,52 Avustralya Doları 33,95 ₺ %0,45 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,75 ₺ %0,22 BAE Dirhemi 13,05 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,56 ₺ %1,86 Çin Yuanı 7,11 ₺ %0,11
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Siyaset CHP lideri Özel, Erdoğan’a seslendi: “Her görüşten hemşer...

CHP lideri Özel, Erdoğan’a seslendi: “Her görüşten hemşerisinin sesini duyurmaya geldim”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Rize’de gerçekleştirilen “Çay Mitingi”nde konuştu. Açıklamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen Özel, “Buradan Sayın Erdoğan'a kendi memleketinden sesleniyorum. Hakaret etmenin, onunla kavga etmenin ne bana ne kendisine ne Rize'ye ne Türkiye'ye faydası var. Sayın Erdoğan'a kendi memleketinden AK Partili, MHP'li, CHP'li İYİ Partili her görüşten hemşerisinin sesini duyurmaya geldim" dedi.

0Yorumlar
CHP lideri Özel, Erdoğan’a seslendi: “Her görüşten hemşerisinin sesini duyurmaya geldim”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, çay üreticilerinin sorunlarına dikkati çekmek için Rize’de 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek olan Çay Mitingi’ne katıldı.

Mitingde açıklamalarda bulunan Özel, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Birileri siyasetteki normalleşmeden rahatsızlık duyup eski kavgalı, tartışmalı günleri geri getirmek istiyor ama ben şunu söylüyorum; 'normalleşmek muhalefetin dozunu düşürmek değildir. Normalleşme vatandaşı sorununu görmemek değildir. Haksızlığa susmak değildir. Aksine normalleşme hem müzakere hem de mücadele etmektir. En yapıcı muhalefeti yapmaktır. Gerektiğinde meydanları ve meydanları doldurmaktır. Sesin en gürünü çıkarmaktır.

 

ERDOĞAN'A ÇAĞRI

Buradan Sayın Erdoğan'a kendi memleketinden sesleniyorum. Hakaret etmenin, onunla kavga etmenin ne bana ne kendisine ne Rize'ye ne Türkiye'ye faydası var. Sayın Erdoğan'a kendi memleketinden AK Partili, MHP'li, CHP'li İYİ Partili her görüşten hemşerisinin sesini duyurmaya geldim.

CHP olarak bugün burada bulunmamızın ana sebebi, 31 Mart'ta hep birlikte elde ettiğimiz büyük başarının, Türkiye İttifakı'nın üzerimize yüklediği ağır sorumluluktur. Türkiye İttifakı'nın verdiği görev ve sorumlulukla burada olduğumu belirtmek isterim. Karşımda sadece CHP'li yüzler değil, tüm görüşlerden Rizeliler var. Doğu Karadenizliler burada. Burada Rize İttifakı'nı, Çay İttifakı'nı görebiliyoruz. Bu topluluk, bölgesel ve ulusal birlikteliğimizin bir göstergesi olarak önem taşıyor.

 

"BOYNUMUZUN BORCU"

Elbette bir sorun varsa oraya gitmek boynumuzun borcu. Ancak buraya sadece bir siyasi partinin lideri olarak değil Atatürk'ün verdiği talimatla uzun yıllar çalışılıp, çay kanunu çıkarılıp, İsmet Paşa'nın titiz emekleriyle ve çayın babası Zihni Deri'nin bu topraklara çayı kazandırmasıyla yani 100 yıl önce çayı Rize'ye Doğu Karadeniz'e kazandıran CHP'nin genel başkanı olarak geldim.

 

İSRAİL'İN YAPTIĞI KATLİAMLAR...

Miting bayrakları var. Üzerinde 'çay'da sömürüye son' yazıyor.  Ama aynı zamanda bayrağın kırmızısını, çayın yeşilini, karasını ama Filistin Bayrağı'nın rengini taşıyor. Bu tasarım için kendi derdini anlatırken Filistin'i unutmayanlar için, emeği geçenlere, il başkanımıza milletvekilimize yürekten teşekkür ediyorum.

 

Filistin'i tanıyan ülkeleri tek tek arayıp, teşekkür yazısı yolluyoruz. Bütün dünyanın Filistin'i tanımasını bekliyoruz. 'Zulüm dursun' diyoruz. İsrail’in yaptığı katliamları, soykırımı bir kez de Rize'den lanetliyoruz.

 

''KÖYLÜ MİLLETİN EFENDİSİDİR''

Tarım ülkesi olma vasfını kaybettiğimizi üzülerek takip ediyoruz. Bereketli topraklarımız varken Afrika'da Venezuela'da toprak kıralayıp tarım yapanlar var. Oysa bizim ülkemizde her yıl Trakya'da kadar ekilip dikilir toprak. AK Parti iktidarı boyunca Hollanda kadar ekili dikilir topraklar boş kaldı, kaybedildi. İşte bu sebeplerden dolayı köylünün, çiftlinin haklarını korurken bu ülkenin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'köylü milletin efendisidir' sözünü hiç unutmuyoruz.

 

"NEDEN TWEET ATARAK AÇIKLIYORSUNUZ"

Çaya gelince; CHP'nin bugün Rize meydanında yapmış olduğu bu miting 100 yıllık bir yürüyüşün geldiği noktadır. 100 yıldır buralarda çay tarımı yapılmaktadır. Üzümün çoğu ihraç ediliyor, fındıkta. Sadece çay ithalatını denetleyerek, sınırlandırarak kaçak çaya engel olunarak sizin sıkıntılarınız çözülebilir. Biliyorsunuz çay fiyatı açıklandı. Senelerde tütün fiyatı Manisa'da açıklanırdı, üretici beğenirse kasketi havaya atardı. Beğenmezse yere atardı. Şimdi gelin açıklayın bakalım çay fiyatını, açıklamayan hükümetin Cumhurbaşkanı olur mu? Neden tweet atarak açıklıyorsunuz. Gelin Rizeliye açıklayın bakın kasketler nasıl yere çalınıyor. 17 lira çay fiyatını açıklamaya utanıp tweet attırıyorlar. 17 liralık yaş çay alım fiyatını reddediyoruz. Sadece maaliyetleri karşılanıyor. Bu kadar emekle üretilen çaya verilen fiyat, çay üreticisine sen artık bu işi yapma biz zenginlerle yürüyeceğiz demektir.

 

ÇAYKUR İŞÇİLERİNİN SORULARI

Kısaca önemli bir şey daha söyleyelim. Çaykur'da çalışan işçiler var. 11 bin çalışan işçi var. Çaykur işçileri artık 6 ay çalışıp 6 ay boş kalmak istemiyorlar. Çaykur işçileri enflasyon altında zam ala ala maaşlar eridi. Çaykur işçisi 20 yıl önce asgarinin dört buçuk ücreti alırken bugün bir buçuk asgari ücret geriledi. Çaykur işçisi asgari ücretin altında çalışıyor. İşçilerin kadro talebi var, kadrolarını verin. Onlar boş oturmak değil, kazanmak ve kazandırmak istiyorlar.

Üretici sorunu içi çay kanunu mutlaka çıkarmalıdır. Biz geçmişte sizin hemşehriniz İstanbul Milletvekilimiz Mehmet Bekaroğlu ile Tahsin Ocaklı'yla bir çay teklifi verdik. Teklife evet dediğinizde işçinin de üreticinin de sorunu çözülüyor. Maalesef öneri AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi. Tahsin bey öneriyi bir daha verin. Buradan Sayın Erdoğan'a, Sayın Bahçeli'ye sesleniyoruz. Önergeyi vereceğiz, reddetmeyin, Rize'yi unutmayın. Çay üreticisine söz verilen banka promosyon ödemelerine derhal başlamalı.

 

KILIÇDAROĞLU'NUN SÖZLERİNİ HATIRLATTI

Yurda kaçak yollarla gelen çaylar engellenmeli. Buradan hatırlayalım, bir selam yollayalım. Ne diyordu Kemal Bey, 'Kaçak çayları getireceğim, Rize meydanında yakacağım. CHP'yi iktidara taşıyacağız." Kaçak çayları getireceğiz, çayları yakmaya Kemal beyi de davet edeceğiz.''



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Siyaset Haberleri

Tümü

Çağatay Güç'ten Cemil Tugay açıklaması: Böyle bir hata...

YENİ Parti İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, Cemil Tugay’ın AK Parti’ye katılacağı iddialarına...

10 saat önce

İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş İstifa Etti! AK...

İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş, partisinden istifa etti. Bu gelişmeyle birlikte...

12 saat önce

CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan Kesin İhraç...

CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi....

15 saat önce

İzmir Milletvekili Bilici AK Parti’ye geçiyor

CHP listelerinden milletvekili seçilen, ardından Gelecek Partisi’nde siyaset yapan ve partinin...

16 saat önce

Büyükşehir Meclisi'nde Görkem Çolak uzlaşısı: YENİ Parti...

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Divan Katip Üyeliği görevinden istifa eden CHP'li Ender...

1 gün önce

'Selahattin Demirtaş'a tahliye' iddiaları... DEM Parti o...

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eylül ayında...

1 gün önce

Başkan Tugay tartışmalara son noktayı koydu: "Bağımsız...

14 Ağustos'ta AK Parti'ye geçeceği yönündeki iddialarla gündeme gelen İzmir Büyükşehir Belediye...

1 gün önce

Menderes'te bağımsız meclis üyesi aday oldu

Menderes Belediyesi’ne yapılan operasyon sonucunda Başkan İlkay Çiçek tutuklanarak cezaevine...

1 gün önce

Başkan Sengel’den YENİ Parti’ye üyelik çağrısı

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, kuruluş sürecini tamamlayan YENİ Parti Efes...

1 gün önce

CHP’de Kılıçdaroğlu başkanlığındaki MYK toplandı

CHP’de mutlak butlan kararı sonrası görevlendirilen yönetimin Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Kemal...

2 gün önce

YENİ Parti lideri Özgür Özel hakkında bir fezleke daha:...

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, YENİ Parti Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve Türkiye İşçi...

2 gün önce

ABD ve İran Anlaşmaya Vardı: Ateşkes Uzayacak

ABD ile İran’ın, Pakistan’ın arabuluculuğunda yürütülen görüşmeler neticesinde mevcut...

2 gün önce