BIST 100 11.165,44 %0,13 Altın 6.450,91 ₺/gr %1,03 Bitcoin $79.976 %1,76 Dolar 49,84 ₺ %0,00 Euro 55,66 ₺ %0,14 Sterlin 66,51 ₺ %0,11 Gümüş 84,66 ₺/gr %2,15 Ethereum $2.317,82 %2,18 İsviçre Frangı 60,22 ₺ %0,03 Kanada Doları 35,63 ₺ %0,02 Avustralya Doları 35,09 ₺ %0,21 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,28 ₺ %0,00 BAE Dirhemi 13,58 ₺ %0,01 Rus Rublesi 0,62 ₺ %0,08 Çin Yuanı 7,49 ₺ %0,04
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Siyaset CHP Lideri Özel'den 'Meslek Fabrikası' çıkışı: Bu kötülük...

CHP Lideri Özel'den 'Meslek Fabrikası' çıkışı: Bu kötülük akıllarına nereden geliyor?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bayraklı Belediyesi Ferdi Zeyrek Kültür Merkezi’nin açılışında konuşma gerçekleştirdi.

0Yorumlar
CHP Lideri Özel'den 'Meslek Fabrikası' çıkışı: Bu kötülük akıllarına nereden geliyor?

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, bugün Bayraklı, Bornova, Buca ve Karabağlar’da çeşitli açılış, ziyaret ve lansman programlarına katılım gösterecek.

Bu program kapsamında Özel'in İzmir'de ilk durağı Bayraklı Belediyesi Ferdi Zeyrek Kültür Merkezi’nin açılışı oldu.

Açılışa Özel’in yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, CHP İçişleri Politika Kurulu Başkanı Murat Bakan, CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, CHP İzmir Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi Kültür ve Turizm Politika Kurulu Başkanı Seda Kaya Ösen, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir milletvekilleri Deniz Yücel, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katılım gösterdi.

"İZMİR'E GELDİM İYİLEŞTİM"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, açılışta yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

"Bugün Manisa’dan oldukça hasta bir şekilde kalktım. Hiç keyfim yoktu. Annem, “Sen İzmir’e gidince iyileşirsin” diyordu. İzmir’e geldim, iyileştim. Cumhuriyetin sarsılmaz kalesindeyiz. 15 Mayıs’ta güneşli bir bahar gününde sizinle birlikte olmaktan, Bayraklı’da olmaktan büyük bir keyif aldım. Bugün İzmir’de yeni açılışlar yapmaya geldik. 2-3 Nisan’da 26 hizmet açılışını ve 24 yeni hizmetin temelini atmıştık.

"AK PARTİ'NİN GERÇEK YÜZÜNÜ İZMİR'E VE TÜRKİYE'YE GÖSTERMİŞTİR"

Kamu yararına kullanılan 531 kursun verildiği, on binlerce öğrencinin eğitim gördüğü, binlerce kişinin istihdam olanağı bulduğu sosyal demokrat belediyecilik projesi, halkın ihtiyaçlarını gören projenin yapıldığı binaya devletin polisiyle gelip kuşatanlar, seçimlerde “İzmir’i seviyoruz, İzmir’le sorunumuz yok” deyip seçimde kazanamayınca İzmir’e karşı hırs duyanlardır. Bunlar İzmir’de kamu hizmetini engellemeye çalışanlardır. Büyükşehir Belediye Başkanımızın ve örgütümüzün gösterdiği hassasiyet ve farkındalık, AK Parti’nin gerçek yüzünü İzmir’e ve Türkiye’ye göstermiştir.

Bu kötülük akıllarına nereden geliyor? İstanbul’da Galata Kulesi ve Yerebatan Sarnıcı’nda restorasyon gerçekleştirildi. Ciddi ciddi kaynak yaratan bir hale geldi. Galata Kulesi İstanbul’un sembolü. Önünde metrelerce kuyruklarla hem bir çekim merkezi hem de İBB için gelir merkeziydi. Önce Galata Kulesi’ni İBB’den aldılar. Daha lehe doğru gidince Yerebatan Sarnıcı da cazibe merkezi haline gelince, “Bunlar başka yerlerden kaynak buluyorlar” diye kanun çıkardılar. Geçmişte vakıf izi olan her yere el koydular.

"KENDİ ÇOCUKLARININ YÖNETTİĞİ VAKIFLARA VERDİLER"

Çalışan, kaynak yaratan CHP’liler, bu başarıyı kıskananlar, kaynak yaratıp hizmet etmesin diye hasetlik yapanlar bunlar. 300 milyon liralık Meslek Fabrikası kuşatıldı ve İzmirlilere hizmet veremiyor. Bıraksalar çalışmaya devam edecek. İçindeki malzemeleri çıkarıp oraya bir şey yapmak istiyorlar. İstanbul’da iskeleleri kendi dönemlerinde TÜGVA’ya vermişler. İhaleye çıksa dünyanın parası gelir, kendileri işletse İstanbullular istifade eder. Ancak kendi çocuklarının yönettiği vakıflara verdiler. Biz seçimlerde İzmir’deki değişim talebini, gençleşme talebini, kadınların söz sahibi olma taleplerini gördük. Cumhuriyet tarihinde 6 kadın belediye başkanı vardı, bugün CHP’den 8 tane var. Hepsi gençlik kollarından gelen 11 genç belediye başkanımız var. Arı gibi çalışıyorlar. Karşılığını hükümetten zulüm olarak görüyorlar. Bir şehri düşünün, düşman geldiğinde ilk kurşunun sıkıldığı Hasan Tahsin’i anıyorum. İşgaliyle birlikte Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıktığı, düşmanı denize döktüğü bir şehirdesiniz. Atatürk’ün annesini emanet ettiği şehirdesiniz.

"CHP OLARAK BAŞKANLARIMIZIN HİZMETLERİNDEN MEMNUNUZ"

Bu şehre fakir bir ailenin çocuğu, tırnaklarıyla kazıya kazıya belediye başkanı olacak. Yoksul ailelerin çocukları bu şehirde siyaset yapacak ve siz de onlara engel olmaya çalışacaksınız. Bu şehrin hizmetlerini, kredilerini engelleyeceksiniz, Meslek Fabrikası için İstanbul’a gidip kulis yapacaksınız. Adam partisinde önemli görevlere gelmiş ve gücünü bu şehirdeki hizmetleri durdurmaya kullanıyor. Böyle yapanlara yazıklar olsun. Onların gençleri bir yere gelince İzmir’e hizmeti engelliyor. Bizim gencimiz İrfan Başkanımız 25 aydır çalışıyor, yapılan bu kadar işin ben de farkında değildim. Belediyeyi topladığını biliyorum ama bu kadar çok hizmetin karşılığı olduğunu gördüm. Türkiye bir CHP’li başkanının zor bir kente dokunup neler yaptığını görür. Başkanımız 33 bin ton asfalt serdi. Çok zor yolları genişletti. Girilmez sokaklar girilir hale geldi. Gecekondu sorunu olan yerlerde insanların refah içinde yaşadığı mahalleler haline geldi. Kent lokantalarıyla önemli hizmet sunuyor. Her fırsatta bir park açılıyor. 13 yeni park açıldığını izledim. CHP’li belediyeler geldiğinde sosyal yardımlar kesilir diyenlere inat başkanlarımız gayret gösteriyor. Kadın danışma merkezinde 2 bin 800 kadına hizmet sunuyor. Her hizmet çok kıymetli. CHP olarak başkanlarımızın hizmetlerinden memnunuz. Bir yandan da silkelendikleri için çeşitli adımlar atılıyor

Kamuya tasarruf sağlamak için bugün 38 yeni araç alınmış. Buraya Manisa’dan Ferdi Zeyrek’in eşi Nurcan ile geldim. Ferdi iyi bir arkadaştı. Çok iyi bir CHP’li siyasetçiydi. Sokakta el sıkan ve kimseye yukarıdan bakmayan örnek bir arkadaştı. CHP’de de tek örnek değildi. İzmir’de de yaşıtı olan çok arkadaşımız var. Biz arkadaş sorumluluğumuzu yerine getiririz. İrfan Başkan burada bambaşka bir sorumluluğu yerine getirmiş. Projelerin bu noktada olmasından esinlenerek kullanılmaz bir halde olan yeri hem FIFA standartlarında bir futbol sahasına, voleybol sahasına ve yeşil alanlara kavuşturmuş.

"TÜM SALDIRILARA RAĞMEN..."

Türkiye’de Ferdi Zeyrek için 1 yıldır açılışlar yapılıyor. Çocuklar evden çıkarken “Ben Ferdi Zeyrek’e gideceğim” diyecek. Başkanımıza yaptığı hizmetler için ona, oy birliği veren tüm meclis üyelerine, başkanımızın arkasında duran meclis grubumuza ve Bayraklı ilçe örgütümüze teşekkür ediyorum. Bir bütünün parçalarındayız. Tüm saldırılara rağmen parti hedefine doğru yürüyor. İki hedefi var. Biri yerelde doğru hizmetler yapmak ve takdire layık olmak. Diğeri ise 31 Mart’ta kendisine verdiği güveni ve desteği, krediyi Cumhuriyetin geleceğine yönelik olarak kullanıp vatandaşın desteğinin genel seçimlerde de sürmesini sağlamak. Yerelde kreş meselesini önceliyoruz. Kreş, kadını sosyal hayata dahil eden çok önemli bir proje. Bu konuda CHP 5 yılda bin kreş hedefi koydu. Bugün itibarıyla daha 25 ay oldu ve 802'inci kreşimizi açtık.

Kurulan Cumhuriyet hastalıkları bitirdi, yoksulluğu bitirdi. Bu ülkeyi dünya ülkesi olma, Batı ile yarışan bir ülke haline getirdi. Bugün ülkeden düşman kovalamayız. Ancak bugün çarpık zihniyetin işgali altında. Sandıkla gelmiş, sandıkla gitmem diyen bir anlayışın işgali altında. Yoksuldan alıp zengine verenlerin, alın terinin karşılığını vermeyenlerin, emeklileri 20 bin liraya mahkûm edenlerin işgali altında.

Kimseyi bu sefer öyle süngü ile kovalamanın peşinde değiliz. Buraya kim geldiyse sandıkla geldi. Kendine güvenen sandığı koysun, çıksın karşımıza. Türkiye’de boşalan koltukların yerine seçim yapılmalı diyor. Koyalım sandığı, görelim bakalım millet ne diyor? Açık ara birinci olduğu yerlerde seçimi kaybedeceği için ara seçimden kaçıyor.

Buradan Erdoğan’a sesleniyorum: Bu kadar haksızlık yaptınız, gelin bu milletin önüne; haziran sonunda ya da eylül başında erken seçim sandığını koyun. Millet size mi inanıyor, bize mi inanıyor görelim. Yok yolsuzluk, yok hırsızlık… Millet bu dediklerine inanıyorsa seçim kazanırsın. Ben de bir seçim kaybedersem bir daha durmam. Biz milletin iyi niyetine inanıyoruz.

İzmir’de Erdoğan’a sesleniyorum: Kaçmayın, milletten korkmayın. Patron ne sensin, ne benim; patron millettir. Milletin dediği olur.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Siyaset Haberleri

Tümü

CHP İzmir'den '29 Ekim' çıkarması: Yıkılmadık, asla...

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamak amacıyla...

5 saat önce

YENİ Parti'nin 29 Ekim töreninde elektrik krizi: Başkan...

YENİ Parti İzmir İl Örgütü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle Cumhuriyet Meydanı'nda çelenk...

6 saat önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet’in 103’üncü yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı...

9 saat önce

Özlale’den Kamu Denetçiliği Kurumuna fon krizi sorusu

Ümit Özlale, TBMM bütçe görüşmelerinde fon vurgunuyla ilgili Kamu Denetçiliği Kurumuna başvuru...

1 gün önce

Eski ilçe başkanından kurultay sonrası sert çıkış:...

YENİ Parti Bornova Kurucu İlçe Başkanı Ertürk Çapın, kurultay delegesi listesine alınmamasının...

1 gün önce

CHP'li Gülsever'den 'sosyal devlet' çağrısı: Hiçbir çocuk...

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Ayten Gülsever, Tivi6’da yayımlanan Sözün Özü programında...

1 gün önce

YENİ Partili Yücel'den 2027 bütçesine tepki: Bunun adı...

YENİ Parti İzmir Milletvekili Deniz Yücel, Plan Bütçe Komisyonu’nda yaptığı konuşmada, 2027...

1 gün önce

YENİ Parti kurultay tarihi belli oldu!

YENİ Parti Sözcüsü Zeynel Emre, YENİ Parti 'nin kurultay tarihinin 14 - 15 Kasım olduğunu...

1 gün önce

CHP'li Gümrükçü: Çeşme’nin Rant Uğruna Talan Edilmesine...

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, Çeşme’de meslek odalarını ziyaret etti...

1 gün önce

Yeni Partili Ösen'den Tugay'ın ziyaretlerine ilişkin...

AK Parti'ye geçen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay Ulaştırma ve Altyapı Bakanı...

1 gün önce

Antalya'da 3 İlçe Belediye Başkanının AK Parti'ye...

Antalya’da CHP’li 3 belediyenin daha AK Parti yönetimine geçebileceği iddiası siyaset...

2 gün önce

Saray'da sürpriz görüşme: Erdoğan ve Bahçeli bir araya geldi

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli'yi Saray'da kabul etti. Görüşmenin...

2 gün önce