CHP Lideri Özgür Özel, İzmir'deki maaş krizine tepki gösterdi: Vermeyen namussuz!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, belediyelerin hesaplarına bloke koyarak İller Bankası’nın payını kesmesi sebebiyle İzmir'de yaşanan kriz üzerinden iktidara yüklendi. Şirketlerin SGK borçları ile belediyelerin borçlarını karşılaştıran Özel, "SGK'nın toplam alacağı 270 ton altına karşılık geliyor. Bunun 30 tonu belediyelerden, 240 tonu yandaşların. Yandaşlardan alacağını al, ödemeyen namussuzdur, hodri meydan” dedi.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, belediyelerin hesaplarına bloke koyarak İller Bankası’nın payını kesmesi sebebiyle İzmir'de yaşanan kriz üzerinden iktidara yüklendi.
Özel'den Bakan Işıkhan'ın "emekli aylığı" açıklamasına tepki:
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, konuşmasına başlamadan önce kürsüde kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Hasan Bitmez'in ardından grubun düşmemesi için Saadet Partisi'ne geçen Kütahya milletvekili Ali Fazıl Kasap'a CHP rozetini taktı.
Özel, konuşmasında gündeme dair şunları söyledi:
"Belediyelerin SGK'ya borcu 11 birim, diğer şirketlerin borcu 90 birim. SGK'nın 100 lira alacağı varsa 10 lirası belediyelerden, 90 lirası şirketlerden. Gelecek ay şirketlere faizi affetmeyi planlıyor. Ana parayı bölmeyi planlıyor ama o güne kadar CHP'li belediyelerden ve şirketlerinden, iştiraklerinden paraları almak istiyor. O yüzden "Silkeleyin CHP'lileri" diyor. O günden bugüne işte dün İzmir'de yaşananlar, öncesinde Ankara Büyükşehir'de, Adana'da, İstanbul'da yaşananlar, diğer belediyelerimizde yaşananlar, hizmeti durdura bilmek için yani CHP'li belediyenin yoksula dokunmasına, öğrenciye dokunmasına, işsize dokunmasına, soğukta kalana doğal gaz yardımı yapmasına, tenceresi kaynamayana ayda 2 kilo et koymasına, kapıyı çalıp sabah 2 kilo süt vermesine, yeni doğanın bezini vermesine, 5 yaşına kadar olan çocuğu olanlara anne kart vermesine mani olabilmek için Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin hesaplarına haciz uyguluyor.
Paraları bizden alacak, sonra bu paraları yandaş şirketlere gelince faizini affedip ana parayı bölecek. Böyle bir hedefi var Erdoğan'ın. SGK'nın toplam alacağını çıkardık. Belediyelerden alacağını da çıkardık. SGK'nın toplam alacağı 270 ton altına karşılık geliyor.
Bunun 30 tonu belediyelerden, 240 tonu Erdoğan'ın 6 ayda bir açıklaması gerektiği halde açıklamadığı ilk 100'deki hemen hepsinin kendinden olduğu yandaş şirketlerden.
"YANİ ERDOĞAN DİYOR Kİ..."
Yani Erdoğan diyor ki: "SGK'nın borçlarını açıkla." Vallahi CHP'nin, AK Parti, MHP, İyi Parti, Dem'in, Yeniden Refah'ın, Saadet'in bütün belediyelerin borcu bir kamyon altın.
Bunun üçte biri Ak Partili belediyelerin, üçte ikisi muhalefetteki belediyelerin. Üçte ikinin yarısı AK Parti'nin döneminden, üçte biri bütün muhalefetin şimdiki ya da önceki dönemlerinden.
Sayın Erdoğan, "Elinde makine sarrafa gitmiş hesabı yapsa." diyor ya. Üçte bir kamyon bütün muhalefetin borcu var.
"HODRİ MEYDAN"
Kamyonun üçte ikisi senin belediyelerinin ya da senin belediyelerinin önceden yaptığı borç. 9 kamyonda SGK'ya senin yandaşlarının borcu var. Aha da diyorsun ya hesapla, hesap ortada. 9 kamyon altını çek SGK'nın önüne, üçte bir kamyon altını vermeyen namussuzdur, hodri meydan”
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Özel, 'tutuklu Özalper' için konuştu: Suçu yol arkadaşım...
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa İl Başkanı İlksen Özalper’in tutukluluğuna tepki...
CHP'li Polat'tan 'yeni parti' açıklaması: Özgür Özel'in...
Cumhuriyet Halk Partisi Grup Toplantısı'nda Özgür Özel, yaptığı konuşma ile CHP grubuna veda...
Murat Bakan CHP'den ayrıldı: "Özgür Özel'le yola devam"
CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in yeni parti sürecini başlattığını açıklamasının ardından İzmir...
Siyaset Haberleri
TümüYeni Parti'nin Yeni Gelini, Gelinliğiyle Sandık Başına Geldi
Efes Selçuk’ta Yeni Parti'nin delege seçimleri yoğun katılımla gerçekleştirilirken, seçim...
DEM Parti Heyetinden İmralı Ziyareti
DEM Parti İmralı Heyeti, terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere İmralı...
15 İlde 'Ailem Güvende' Operasyonu! 9 Dernek ve 13...
Adalet Bakanı Akın Gürlek, İstanbul, Ankara, İzmir, Aydın ve Mersin Cumhuriyet...
Yeni Parti İzmir'de delege seçimleri için sandık kuruluyor
YENİ Parti’de ön seçimin 26 Eylül’e ertelenmesi sonrası Genel Merkez, hukuki anlamda sıkıntı...
Bornova’nın bereketli topraklarında dayanışma hasadı
Bornova Belediyesi’nin Yakaköy’de 20 dönüm arazi üzerine kurduğu Dayanışma Bostanı, Belediye...
İstanbul Valisi Davut Gül'den YENİ Parti Lideri Özgür...
İstanbul Valisi Davut Gül, YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel'in mitingde Üsküdar Belediye...
AKP'li isimden 'mutlak butlan' paylaşımı: Üst yargıdan...
AKP'li Şamil Tayyar, CHP'nin 38'inci Olağan Kongresi'ne yönelik alınan 'mutlak butlan' kararına...
AK Partili İnan'ndan '12 Eylül' paylaşımı: Bir kez daha...
Eyyüp Kadir İnan, 12 Eylül darbesinin yıldönümü vesilesiyle yaptığı paylaşımda milletin...
Mansur Yavaş'tan yeni açıklama: Ülkeyi yönetenlerle...
ABB Başkanı Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmeyle ilgili yeni bir...
Fıçı, AK Parti'ye geçiş nedenini anlattı: Ortak akılla iş...
Geçtiğimiz günlerde AK Parti'ye katılan İzmir Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, neden AK...
CHP'li Kılıç'tan İzBB'ye 'Basmane Çukuru' tepkisi: Geri...
CHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, kentin kronik sorunları arasında...
YENİ Parti Karabağlar İlçe Başkanlığı açıldı!
YENİ Parti Karabağlar İlçe Başkanlığı’nın binası, geniş katılımlı törenle açıldı. A...