CHP MYK'den, "bakan-gölge bakan görüşmeleri" kararı: Devam edecek mi?
CHP MYK'nin önceki gün gerçekleştirdiği MYK toplantısında, CHP’nin gölge kabinesiyle hükümetin bakanları arasında yapılan görüşmeler de gündeme geldi. Özel'in, bu görüşmelerin devam etmesini istediği öğrenildi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 27 Ekim Pazar günü İstanbul Beşiktaş Barbaros Meydanı’nda, “Teröre ve Şiddete Karşı Yaşam Hakkı Mitingi” düzenledi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, mitingin ardından CHP İstanbul İl Başkanlığında Merkez Yürütme Kurulu)'nu (MYK) topladı.
Edinilen bilgiye göre MYK’de; Ankara Kahramankazan'daki TUSAŞ tesislerine yönelik düzenlenen ve beş vatandaşın hayatını kaybettiği terör saldırısı, Özel’in TUSAŞ ziyareti, CHP’nin "yaşam hakkı mitingi", TBMM gündemi, gölge bakanlar ve bakanlar arasındaki görüşmeler ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ele alındı.
TUSAŞ saldırısı değerlendirildi
Özgür Özel MYK'da TUSAŞ'a yaptığı ziyaretle ilgili olarak, orada iyi karşılandıklarını ve önemli bilgiler aldıklarını belirtti. TUSAŞ'ın stratejik önemine işaret eden Özel, iktidarın kurumun güvenliği için yeterli tedbiri almamasını eleştirdi.
Mitingin Beşiktaş’ta yapılmış olması vurgulandı
Saldırısı sonrasında iptal edilmesi planlanan ve ancak alınan kararla adı “Teröre ve Şiddete Karşı Yaşam Hakkı Mitingi” olarak değiştirilen mitingin de ele alındığı toplantıda, 2016’da terör saldırısının hedefi olan Beşiktaş’ta miting gerçekleştirilmesinin anlamlı olduğu değerlendirildi.
Kadınların soyadı düzenlemesine güçlü muhalefet
Meclis’in bu haftaki gündemine de değinilen MYK'de, geçen yasama yılında Adalet Komisyonu’nda görüşmeleri tamamlanan ve 30 Ekim Çarşamba günü Genel Kurul'da görüşmelerine başlanacak olan 9. Yargı Paketi de ele alındı.
CHP TBMM Grubu’nun, kadınların evlenmeden önceki soyadlarını tek başına kullanamaması düzenlemesiyle tartışmalara ve eleştirilere yol açan pakete güçlü bir şekilde muhalefet edeceği öğrenildi.
Bakan-gölge bakan görüşmeleri sürecek
CHP’nin gölge kabinesiyle hükümetin bakanları arasında yapılan görüşmelerin de ele alındığı MYK'da, CHP kurmaylarının aktardıklarına göre, CHP Lideri Özel, bakan ve gölge bakan görüşmelerinden olumlu sonuçlar alındığını dile getirerek, önümüzdeki süreçte bu görüşmelerin devam etmesi yönünde talimat verdi.
Cumhuriyet’in 101’inci kutlamaları kapsamındaki etkinliklerin de görüşüldüğü MYK'da, ayrıca bu hafta için planlanan programlar da ele alındı.
Bu çerçevede Özgür Özel, yarın Ankara’da CHP Gölge Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının düzenlediği Emek Büroları Danışma Kurulu toplantısına katılacak. Özel, perşembe akşamı ise 1-2-3 Kasım’da yapılması planlanan milletvekili kampı için Antalya’ya gidecek.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
CHP’de Kılıçdaroğlu başkanlığındaki MYK toplandı
CHP’de mutlak butlan kararı sonrası görevlendirilen yönetimin Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Kemal...
Kılıçdaroğlu'nun MYK'si bugün toplanıyor!
Cumhuriyet Halk Partisi'nde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün MYK'si ile bir araya...
CHP Gençlik Kolları MYK'si belli oldu: İzmir'den üç isim...
CHP Gençlik Kolları Genel Başkanlığı'nın Merkez Yönetim Kurulu açıklandı. MYK'de İzmir’den üç...
Siyaset Haberleri
TümüCHP İzmir'den '29 Ekim' çıkarması: Yıkılmadık, asla...
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamak amacıyla...
YENİ Parti'nin 29 Ekim töreninde elektrik krizi: Başkan...
YENİ Parti İzmir İl Örgütü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle Cumhuriyet Meydanı'nda çelenk...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet’in 103’üncü yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı...
Özlale’den Kamu Denetçiliği Kurumuna fon krizi sorusu
Ümit Özlale, TBMM bütçe görüşmelerinde fon vurgunuyla ilgili Kamu Denetçiliği Kurumuna başvuru...
Eski ilçe başkanından kurultay sonrası sert çıkış:...
YENİ Parti Bornova Kurucu İlçe Başkanı Ertürk Çapın, kurultay delegesi listesine alınmamasının...
CHP'li Gülsever'den 'sosyal devlet' çağrısı: Hiçbir çocuk...
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Ayten Gülsever, Tivi6’da yayımlanan Sözün Özü programında...
YENİ Partili Yücel'den 2027 bütçesine tepki: Bunun adı...
YENİ Parti İzmir Milletvekili Deniz Yücel, Plan Bütçe Komisyonu’nda yaptığı konuşmada, 2027...
YENİ Parti kurultay tarihi belli oldu!
YENİ Parti Sözcüsü Zeynel Emre, YENİ Parti 'nin kurultay tarihinin 14 - 15 Kasım olduğunu...
CHP'li Gümrükçü: Çeşme’nin Rant Uğruna Talan Edilmesine...
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, Çeşme’de meslek odalarını ziyaret etti...
Yeni Partili Ösen'den Tugay'ın ziyaretlerine ilişkin...
AK Parti'ye geçen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay Ulaştırma ve Altyapı Bakanı...
Antalya'da 3 İlçe Belediye Başkanının AK Parti'ye...
Antalya’da CHP’li 3 belediyenin daha AK Parti yönetimine geçebileceği iddiası siyaset...
Saray'da sürpriz görüşme: Erdoğan ve Bahçeli bir araya geldi
AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli'yi Saray'da kabul etti. Görüşmenin...