CHP'de 'eski İYİ Partili aday' taktiği gündemde
CHP’nin yerel seçimlerde daha önce İYİ Parti’de siyaset yapmış isimleri belediye meclis üyesi adayı yapmayı planladığı belirtildi.
CHP’de dün gerçekleşen Parti Meclisi (PM) toplantısında 226 seçim çevresindeki adayın belirlenmesi ile yerel seçim hazırlıklarına hız verildi. DW Türkçe'den Kıvanç El'in haberine göre, CHP, bazı büyükşehirlerde meclis üyesi adaylarını daha önce İYİ Parti'de siyaset yapmış isimlerden seçerek, bu partinin seçmeninin desteğini almaya çalışacak.
İstanbul'da Ekrem İmamoğlu ile Ankara'da Mansur Yavaş'ı yeniden aday gösteren CHP, Bursa'da 2019 yılında Millet İttifakı'nın adayı olan ancak seçimi 47 bin oyla seçimi kaybeden Mustafa Bozbey'i de yeniden yarışa dahil etme kararı aldı. Yaklaşık 10 bin oyla kaybedilen Balıkesir'de de eski vekil Ahmet Akın aday olarak belirlendi. "100. Yıl Affı"yla atıldığı partiye dönen Tanju Özcan’sa yeniden Bolu’dan aday gösterildi.
İzmir, Aydın, Eskişehir, Adana, Mersin gibi büyükşehirlerde ise adaylar önümüzdeki haftalarda açıklanacak.
Büyükşehirlerde ilçe adayları henüz belirlenmedi. Önümüzdeki hafta yapılacak PM toplantısında 200'ü aşkın yerde adayların ilan edilmesi bekleniyor.
ESKİ İYİ PARTİLİLERE ADAYLIK
İstanbul ve Ankara'da ilçe belediye başkan adaylarının belirlenmesine yönelik çalışmalar başkanlarla birlikte yapılacak. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş'ın ilçe adaylarının belirlenmesindeki ağırlıklarının yüksek olacağı belirtiliyor. Bu illerde İYİ Parti'nin de yerel seçimlerde aday çıkaracak olması nedeniyle özellikle belediye meclis üyelikleri için bu partide siyaset yapmış isimlere yer verilmesi bekleniyor.
Bursa ve Balıkesir'de ise büyükşehir belediye başkan adayları ile genel merkez, ilçe belediyelerinin adaylarını birlikte belirleyecek.
Henüz karar verilmeyen diğer illerde yapılacak eğilim yoklamaları, kamuoyu anketleri ve milletvekillerinin hazırladıkları raporlara göre belirlenecek muhtemel adaylar PM'ye sunulacak.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Belediye ve Kaf Kaf tek yürek!
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Karşıyaka Spor Kulübü’nün eski kulüp başkanları,...
Mansur Yavaş'ın adaylık tartışmasına Burhanettin...
YENİ Parti Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, CHP’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı...
Karşıyaka'daki huzurevini örnek gösterip AK Partili...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay iki AK Partili vekilin kendisi ve büyükşehir...
Siyaset Haberleri
Tümü'Çerçeve Yasa' teklifine MHP'den fire!
'Çerçeve yasa' teklifine 360 milletvekili imza atarken, MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi...
Gözler Beştepe'de: Bahçeli ile Erdoğan bir araya gelecek!
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile saat 14.00'te Beştepe'de görüşme...
CHP Gençlik Kolları MYK'si belli oldu: İzmir'den üç isim...
CHP Gençlik Kolları Genel Başkanlığı'nın Merkez Yönetim Kurulu açıklandı. MYK'de İzmir’den üç...
'Çerçeve yasa'yı 360 vekil imzaladı: İşte yasanın...
MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin çağrısı üzerine başlatılan süreçte hazırlanan "çerçeve yasa"...
CHP'nin köklü isimlerinden YENİ Parti'ye başvuru!
CHP’nin önemli isimleri Aziz Kocaoğlu, Kâmil Okyay Sındır ve Olgun Atila, partiden istifa ederek...
Başkan Uzun tarafını seçti: Narlıdere'de çoğunluk CHP'de!
Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun'un CHP'de kalma kararı aldı. Belediye meclisindeki yeni...
Bahçeli, teröristbaşı Öcalan için 'umut hakkı' çağrısını...
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Terörsüz Türkiye" süreci kapsamında çıkarılacak "çerçeve...
Devlet Bahçeli, 'Çerçeve Yasa' teklifini imzaladı!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, çerçeve yasa teklifine imza attı.
Seferihisar YENİ Parti'ye geçti!
CHP'de mutlak butlan kararının ardından kurulan YENİ Parti'ye katılımlar sürüyor. Seferihisar...
Dikili Belediye Başkanı YENİ Parti'ye katıldı
CHP'de mutlak butlan kararının ardından kurulan YENİ Parti'ye katılımlar sürüyor. Dikili...
Özgür Özel'den 'net açıklama': İktidar olamazsak bırakırım!
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin ilk açık grup toplantısında gündemle ilgili...
Özgür Özel'den 'demokratik örgütlenme' açıklaması: Genel...
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin ilk grup toplantısında parti örgütlenmesinde...
