BIST 100 13.811,60 %0,23 Altın 6.801,31 ₺/gr %1,04 Bitcoin $64.004 %1,77 Dolar 47,75 ₺ %0,08 Euro 55,19 ₺ %0,11 Sterlin 64,58 ₺ %0,19 Gümüş 101,94 ₺/gr %1,07 Ethereum $1.876,06 %2,47 İsviçre Frangı 58,98 ₺ %0,18 Kanada Doları 34,27 ₺ %0,16 Avustralya Doları 33,71 ₺ %0,14 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,72 ₺ %0,05 BAE Dirhemi 13,00 ₺ %0,09 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,05 Çin Yuanı 7,08 ₺ %0,08
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Siyaset CHP’de genel başkanlık yarışı: Özgür Özel, genel başkanlı...

CHP’de genel başkanlık yarışı: Özgür Özel, genel başkanlık için düğmeye bastı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen grup başkanı Özgür Özel, “kurultay sürecine” dair açıklama gerçekleştireceğini belirtti. Özel’in yarın değişim süreci kapsamında, üzerinde çalışılan tutum belgesi ile genel başkanlığa adaylığını açıklaması bekleniyor.

0Yorumlar
CHP’de genel başkanlık yarışı: Özgür Özel, genel başkanlık için düğmeye bastı

Cumhuriyet Gazetesi’nden Sarp Sağkal’ın haberine göre, CHP Grup Başkanı Özgür Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir görüşme gerçekleştirdiğini söyleyerek “İçinde bulunduğumuz kurultay sürecine dair bir basın toplantısı yapacağım” dedi.

Özel’in yarın değişim süreci kapsamında çalışılan tutum belgesi ile genel başkanlık adaylığını açıklaması bekleniyor. Özel’in hem CHP hem de Türkiye için bir çerçeve çizeceği kaydedilirken grup başkanlığına ilişkin de “Özgür Bey’i milletvekilleri grup başkanı seçti. İstifa etmesi için bir neden yok. Takdir kendisinde olacak” yorumu yapılıyor. Genel merkez kanadı da Özel’in adaylığı için “Hayırlı olsun, parti ve ülke için iyi olsun” derken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da Özel’i desteklediği belirtiliyor.

Parti içinde değişimi savunanlar, Özel’in yapacağı açıklamaya ilişkin, “Kongreler nedeniyle elbette katılamayanlar olacak ama partinin gidişatından rahatsız olan milletvekilleri ve parti meclisi üyeleri de orada olacak. Tahminen 20’ye yakın milletvekili orada olacaktır. Özgür Bey de tutum belgesiyle birlikte adaylığını açıklayacak” dedi.

 

‘GÖREVİNDEN AYRILMAZ’

Özel’in adaylıktan sonra grup başkanlığından ayrılıp ayrılmayacağına ilişkin konuşan kaynaklar, “Netleşen bir durum yok ama ayrılması için bir neden de yok. Özgür Bey milletvekilleri tarafından grup başkanı seçildi. Genel başkan da aday olursa genel başkanlıktan istifa etmiyor. Özgür Bey’in istifa etmesi için bir neden gözükmüyor. Takdir kendisinde olacak” dedi. Özel’in açıklayacağı tutum belgesinin hem CHP hem de Türkiye’ye yönelik değerlendirmeler içerdiği belirtiliyor. Bu kapsamda da ortaya hem parti hem ülke için bir vizyon konulacağı söyleniyor.

 

‘KEMAL BEY ANLAYIŞLIDIR’

Özel’in adaylığını açıklayacak olmasıyla ilgili genel merkez kanadından “Hayırlı olsun” yorumu yapılıyor. Kılıçdaroğlu’na yakın isimler, “Kurultayda nasıl bir yarış olur” sorusuna “Kemal Bey de aday gösterilecek. Parti için ve ülke için iyi olsun” yanıtını veriyor. Özel’in Kılıçdaroğlu ile görüşmesini ve açıklamasını CHP Genel Merkezi’nde yapacak olmasını değerlendiren parti yönetiminden isimler, “Kemal Bey, Örsan Öymen’e de genel merkezde açıklaması için izin verdi. Onun da adaylığını orada açıklaması bekleniyor. Kemal Bey anlayışlıdır” diyor.

Özel’i destekleyen isimler ise, açıklamanın CHP’de olmasına ilişkin “Bu parti geleneğidir. İl başkanı adayı, adaylığını il başkanlığında açıklar. O yüzden açıklamanın genel merkezde olması bir gelenek” vurgusunu yapıyor.

Öte yandan partideki değişim çıkışını başlatan Ekrem İmamoğlu’nun da Özel’i desteklediği konuşuluyor. Partide değişimi savunanlar konuyla ilgili “Ekrem Bey daha önce desteklediğini ifade etmişti ama açıklama günü orada olmaz” bilgisini paylaşıyor.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Siyaset Haberleri

Tümü

Çerçeve yasa, TBMM’de kabul edildi! İzmir...

İktidarın 'Terörsüz Türkiye' adıyla başlattığı yeni süreç kapsamında Meclis'e getirilen 'çerçeve...

2 saat önce

CHP'li Güç'ten Menderes açıklaması: CHP'ye destek...

YENİ Parti İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, partisinin ilk belediye meclis grup toplantısının...

15 saat önce

CHP'li Gümrükçü'den uzlaşı mesajı: Uzlaşı varsa CHP uyar

Yeni Parti İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Grup Toplantısının sürdüğü saatlerde belediye meclis...

15 saat önce

YENİ Parti Kapalı Grup Toplantısı Yapacak! 'Çerçeve Yasa'...

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel'in partisinin grup toplantısını kapalı yapacağı...

1 gün önce

CHP İzmir'de 78 eski ilçe başkanı Yeni Parti'ye katıldı

CHP İzmir'de geçmiş dönemlerde ilçe başkanlığı görevinde bulunan 78 eski ilçe başkanı istifa...

1 gün önce

CHP ve Yeni Parti'de grup başkan vekilleri belli oldu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ağustos Ayı ilk meclis toplantısı Pazartesi günü gerçekleştirilecek.

1 gün önce

YENİ Partili Ösen’den Çeşme Projesi çıkışı: “Çeşme’yi...

YENİ Parti İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, Çeşme Projesi üzerinden Türkiye’nin turizm...

1 gün önce

CHP'li Gümrükçü'den Menderes mesajı: “Yeni Partililer...

CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek’in tutuklanmasının...

1 gün önce

AK Partili İnan’dan Özel’e yanıt: “Neyi takip ettiğimizi...

AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, İzmir’de Vakıflar Genel...

2 gün önce

18 saatlik görüşme sonucunda 'Çerçeve Yasa' kabul edildi!

Kamuoyunda “çerçeve yasa” olarak bilinen Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünlüğün Güçlendirilmesi...

3 gün önce

Saygılı'dan Cemil Tugay açıklaması: Kapımız herkese açık

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın AK...

3 gün önce

Başkan Mutlu ve 19 meclis üyesi YENİ Parti'ye katıldı!

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu ve 19 meclis üyesinin YENİ Parti’ye katılmasıyla...

3 gün önce