BIST 100 11.472,16 %4,07 Altın 6.503,07 ₺/gr %3,16 Bitcoin $78.316 %1,78 Dolar 50,03 ₺ %0,05 Euro 56,36 ₺ %0,64 Sterlin 67,53 ₺ %0,62 Gümüş 83,69 ₺/gr %4,78 Ethereum $2.319,76 %2,43 İsviçre Frangı 61,28 ₺ %0,60 Kanada Doları 35,86 ₺ %0,46 Avustralya Doları 35,10 ₺ %0,78 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,33 ₺ %0,05 BAE Dirhemi 13,63 ₺ %0,06 Rus Rublesi 0,61 ₺ %0,61 Çin Yuanı 7,50 ₺ %0,01
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Siyaset CHP'den Ekrem İmamoğlu hamlesi: İki boyutlu strateji izle...

CHP'den Ekrem İmamoğlu hamlesi: İki boyutlu strateji izlenecek

CHP'nin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında siyasi yasak istenen “ahmak” davasına karşı hem hukuki hem de siyasi olmak üzere iki boyutlu bir çalışma yapmayı planladığı öğrenildi.

0Yorumlar
CHP'den Ekrem İmamoğlu hamlesi: İki boyutlu strateji izlenecek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na 2 yıl 7 ay hapis cezasının yanı sıra siyasi yasak istenen davayla ilgili stratejisini netleştirmeye başladı.

Konuya ilişkin İmamoğlu’nun da katılımıyla bir dizi toplantı yapan CHP yönetimi İstinaf sürecinde olan dava sonuçlanmadan önce ve sonuçlandıktan sonra atacağı adımları belirledi.

 

SORUŞTURMA VE DAVALAR LİSTELENDİ

Gazete Duvar'dan Ceren Bayar'ın haberine göre; bu kapsamda öncelikli olarak İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na ilk aday olduğu 2019 seçimlerinden bu yana hakkında açılan tüm soruşturma ve davalar listelendi.

Aralarında Fatih Sultan Mehmet Han’ın türbesine yaptığı ziyarette elleri arkasında yürüdüğü gerekçesi ile başlatılan soruşturmadan Beylikdüzü Belediye Başkanlığı yaptığı dönemdeki ihalelerle ilgili yıllar sonra başlatılan soruşturma ve davalar bir araya getirilerek “Yargısal taciz dosyası” hazırlandı. Dosyada İmamoğlu hakkında siyasi yasak istenen “ahmak” davasının da yaklaşık 6 yılı bulan seyri tüm detayları ile yer aldı.

 

DOSYA DÜNYA KAMUOYUYLA DA PAYLAŞILACAK

CHP davaya karşı hem hukuki hem de siyasi olmak üzere iki boyutlu bir çalışma yapacak. Davanın İstinaf’ta onanması durumunda Yargıtay süreci başlatılacak. Yargıtay’a kapsamlı bir itiraz başvurusu yapılacak. Hazırlanan "Yargısal Taciz Dosyası” ise yurt içinde ve dışında bulunan ilgili kurumlara, siyasi partilere ve kişilere gönderilecek. Siyasi yönden kararın hukuksuzluğu anlatılacak, kamuoyu baskısı oluşturulacak.

 

MUHALEFET TURU

Çalışma kapsamında CHP yöneticileri bir heyet oluşturarak diğer muhalefet partilerine ziyaret başlattı. CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi ilk olarak DEM Parti, İYİ Parti ve DEVA Partisi’ne giderek İmamoğlu’na siyasi yasak gelmesi halinde ortak nasıl bir tepki verilebileceğini istişare etti. Mevcut hukuk ortamı ve bu dava özelinde neler yapılabileceği, demokrasi mücadelesinin nasıl güçlendirilebileceği konuşuldu. Heyet önümüzdeki günlerde diğer partileri ziyarete de devam edecek.

 

İSTANBUL'DA HIZLA MİTİNG ORGANİZE EDİLECEK

CHP heyeti muhalefet partilerinin temsilcilerine kararın İmamoğlu aleyhine çıkması halinde parti olarak planladıkları eylem ve etkinlikler hakkında da bilgi verdi. Böyle bir durumda çok hızlı bir biçimde İstanbul’da büyük bir miting organize edileceği ve her ilde adalet talepli etkinlik ve eylemler yapılacağı kaydedildi. Özel’in de büyük mitingin ardından çeşitli kentlerde mitingler düzenlemeye devam edeceği ve ‘hukuksuzluğu’ anlatacağı ifade edildi.

 

ÖZEL, GENEL BAŞKANLARI BİZZAT EDECEK

İstinaf’tan olumsuz bir kararın çıkması durumunda CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in muhalefet partilerinin tüm genel başkanlarını arayarak bizzat İstanbul’da düzenlenmesi beklenen mitinge davet edeceği ifade edildi.

Davanın sonuçlanmasına ilişkin takvimin iktidarın siyasi planına göre netleşeceğini belirten parti kaynaklarına göre yaklaşık 1.5 yıldır İstinaf'ta bekleyen dosya önümüzdeki 1-2 hafta içinde karara bağlanabilir.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Siyaset Haberleri

Tümü

Romantika Sergisinde Şiirden Sinemaya Kasım Buluşmaları

Folkart Gallery’nin İzmir Kültürpark Atlas Pavyonu’nda sanatseverlerle buluşturduğu “Romantika:...

24 dakika önce

Özlale’den asgari ücret hesabı: 38 bin liranın altında...

YENİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale, bütçedeki asgari ücret vergi istisnası kaleminden...

21 saat önce

CHP'li Meclis Üyesi'nden Başkan Kınay'a kırmızı kart!

Karabağlar Belediye Meclisi’nde CHP’li meclis üyesi Ezgi Aktaş, vatandaşların tepkilerini...

21 saat önce

CHP'li Gümrükçü: "İzmir’de Sokaklar CHP’nin Ofisi Oldu"

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, Kemalpaşa ilçesinde bir dizi temas ve...

23 saat önce

YENİ Parti Lideri Özel'den Erdoğan'a 'fon' çıkışı:...

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM grup toplantısında fon soruşturması...

1 gün önce

Başkan Dutlulu'dan AK Parti iddialarına bir yanıt daha:...

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, düzenlediği basın toplantısında AK Parti'ye...

1 gün önce

Bahçeli'den 'Terörsüz Türkiye' mesajı: Türk milleti...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında açıklamalarda bulundu....

1 gün önce

AK Partili İnan'dan 3 Kasım'ın yıl dönümünde '2028' mesajı!

AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, 3 Kasım 2002 seçimlerinin 24....

1 gün önce

CHP’den iki bakana gazilerin ve şehit yakınlarının...

CHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, vazife malulleri ile şehit...

1 gün önce

Saygılı'dan '24. yıl' mesajı: İzmir'de tarihin en...

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, AK Parti'nin iktidara gelişinin 24'üncü yıl dönümü...

1 gün önce

Aday Belirlemede Yeni Dönem: CHP'de Merkez Kararı...

CHP'de merkezi yönetim devri kapanıyor. Genel merkezin aday belirleme yetkilerini elinden...

1 gün önce

Başkan Güç'ten Kınık'ta sert çıkış: Bitmeyen krizlerin...

  Kınık’ta parti örgütü, belediye ve esnaf ziyaretleri gerçekleştiren YENİ Parti...

1 gün önce