BIST 100 14.259,18 %1,44 Altın 6.739,21 ₺/gr %0,67 Bitcoin $77.829 %0,95 Dolar 48,63 ₺ %0,20 Euro 56,18 ₺ %0,27 Sterlin 65,65 ₺ %0,10 Gümüş 98,98 ₺/gr %1,68 Ethereum $2.520,66 %0,13 İsviçre Frangı 59,40 ₺ %0,10 Kanada Doları 35,04 ₺ %0,11 Avustralya Doları 34,71 ₺ %0,27 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,95 ₺ %0,18 BAE Dirhemi 13,24 ₺ %0,20 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,54 Çin Yuanı 7,25 ₺ %0,20
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Siyaset CHP'li Aslanoğlu, Soyer'in açıklamalarını değerlendirdi: ...

CHP'li Aslanoğlu, Soyer'in açıklamalarını değerlendirdi: "Birbirimize köstek değil destek olacağız"

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in geçtiğimiz günlerde adaylık tartışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamaları değerlendirdi. Aslanoğlu, "Bu yolda tüm partililerimize, tüm yoldaşlarımıza ihtiyacımız var. Aramıza nifak sokmaya hevesli, partimizin iktidar yürüyüşünden rahatsız olan yeterince rakibiz varken, birbirimize köstek değil destek olacağız. Cumhuriyet Halk Partili olmak bunu gerektirir" dedi.

0Yorumlar
CHP'li Aslanoğlu, Soyer'in açıklamalarını değerlendirdi: "Birbirimize köstek değil destek olacağız"

CHP İZMİR İL BAŞKANI’NDAN TARTIŞMA YARATAN SÖZLERLE İLGİLİ AÇIKLAMA


Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir’in önceki dönem büyükşehir belediye başkanı Tunç Soyer’in, belediye başkanı belirleme sürecine ilişkin kamuoyuna yansıyan sözleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Aslanoğlu, “Sayın Soyer İzmir’imize ve partimize uzun süre hizmet etmiş, uzun süre belediye başkanlığımızı yapmış bir isim. Daha önce 3 kez kendisini belediye başkanımız olarak belirleyen partimiz bu sefer farklı bir tercihte bulunmuştur. Tabii ki her aday adayı kendisinin en başarılı olacak belediye başkanı adayı olduğunu düşünür. Böyle düşünmese aday adayı olmaz. Sonrasında aday gösterilmediğinde de aday belirleme sürecinin doğru işlemediğini düşünebilir. Kırılabilir, üzülebilir. Buraya kadarı normaldir. Ancak kim olursa olsun, adaylarımız belli olduktan sonra partimizi ve partimizin adayını desteklemek her Cumhuriyet Halk Partilinin boynunun borcudur. Partililik budur. Hele geçmişte partinin iradesi ile Cumhuriyet halk partisi adına görev yapmış kişilerde bu sorumluluk çok daha fazladır.
Şu an görev yapan yol arkadaşlarımız tıpkı önceki dönem olduğu gibi CHP Parti Meclisi tarafından görevlendirilmiş ve İzmir halkının özgür iradesiyle seçilmiştir. İzmirli hemşerilerim büyük bir oy farkı ile görevdeki belediye başkanlarımıza teveccüh etmiş, belediye başkanı olarak görmek istemiştir.

 

“Çok başarılı olacaklarına da inancım tamdır.”

CHP İzmir İl başkanı Aslanoğlu, seçimlerin bittiğini, belediye başkanlarının görevlerinin başında olduklarını ve Cumhuriyet Halk Partisi adına görev yapma yetkisinin kendilerinde bulunduğunu ifade ederek;
“Ülkemizin açlık ve yoksullukla baş etmeye çalıştığı, adalete inancın kalmadığı, farklı düşünen herkesin kendini güvende hissetmediği bir ortamda, gereksiz ve suni gündemler yaratmaktan hepimiz kaçınmalıyız. Ülkemizin ve partimizin tek derdi karanlıklar içinde boğulan ülkemizi aydınlığa çıkartmaktır. Bu yolda verecekleri hizmetler ile tüm belediye başkanlarımızın çok başarılı olacağına inancım tamdır. Bunun dışında oluşturulmaya çalışılan hiçbir suni gündem yaratma çabası hoş karşılayabileceğimiz bir durum değildir” dedi.

“Tüm çekişmeleri, kısır tartışmaları geride bıraktık”

Aslanoğlu, tüm örgüt olarak kol kola iktidar hedefine yürüdüklerini belirterek, sözlerini şöyle tamamladı;

Biz kısır tartışmaları, iç çekişmeleri, bitmeyen hesaplaşmaları 31 Mart’ta çoktan geride bıraktık. İktidar yolunda Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel’in liderliği ve İzmir’de de başta Sayın Cemil Tugay olmak üzere tüm ilçe belediye başkanlarımızın hizmetleriyle kol kola, omuz omuza yürüyoruz. Biz İzmir’de yüzbinlerce oy farkıyla seçilmiş olan büyükşehir belediye başkanımız Cemil Tugay ve 28 ilçe belediye başkanımızla birlikte tek bir hedefe kilitlenmiş haldeyiz. O hedef, İzmir’i hak ettiği yere getirmek, İzmir’in partimize verdiği oylara layık olmaktır. İzmir’in öncülüğünde başlatılan sosyal belediyeciliğin getireceği ivme ile ilk genel seçimlerde partimizi iktidar yapmak için gece gündüz çalışıyoruz.


Bu yolda tüm partililerimize, tüm yoldaşlarımıza ihtiyacımız var. Aramıza nifak sokmaya hevesli, partimizin iktidar yürüyüşünden rahatsız olan yeterince rakibiz varken, birbirimize köstek değil destek olacağız. Cumhuriyet Halk Partili olmak bunu gerektirir



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Siyaset Haberleri

Tümü

Yeni Parti'nin Yeni Gelini, Gelinliğiyle Sandık Başına Geldi

Efes Selçuk’ta Yeni Parti'nin delege seçimleri yoğun katılımla gerçekleştirilirken, seçim...

1 saat önce

DEM Parti Heyetinden İmralı Ziyareti

DEM Parti İmralı Heyeti, terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere İmralı...

19 saat önce

15 İlde 'Ailem Güvende' Operasyonu! 9 Dernek ve 13...

Adalet Bakanı Akın Gürlek, İstanbul, Ankara, İzmir, Aydın ve Mersin Cumhuriyet...

1 gün önce

Yeni Parti İzmir'de delege seçimleri için sandık kuruluyor

YENİ Parti’de ön seçimin 26 Eylül’e ertelenmesi sonrası Genel Merkez, hukuki anlamda sıkıntı...

1 gün önce

Bornova’nın bereketli topraklarında dayanışma hasadı

Bornova Belediyesi’nin Yakaköy’de 20 dönüm arazi üzerine kurduğu Dayanışma Bostanı, Belediye...

1 gün önce

İstanbul Valisi Davut Gül'den YENİ Parti Lideri Özgür...

İstanbul Valisi Davut Gül, YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel'in mitingde Üsküdar Belediye...

1 gün önce

AKP'li isimden 'mutlak butlan' paylaşımı: Üst yargıdan...

AKP'li Şamil Tayyar, CHP'nin 38'inci Olağan Kongresi'ne yönelik alınan 'mutlak butlan' kararına...

1 gün önce

AK Partili İnan'ndan '12 Eylül' paylaşımı: Bir kez daha...

Eyyüp Kadir İnan, 12 Eylül darbesinin yıldönümü vesilesiyle yaptığı paylaşımda milletin...

1 gün önce

Mansur Yavaş'tan yeni açıklama: Ülkeyi yönetenlerle...

ABB Başkanı Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmeyle ilgili yeni bir...

1 gün önce

Fıçı, AK Parti'ye geçiş nedenini anlattı: Ortak akılla iş...

Geçtiğimiz günlerde AK Parti'ye katılan İzmir Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, neden AK...

1 gün önce

CHP'li Kılıç'tan İzBB'ye 'Basmane Çukuru' tepkisi: Geri...

CHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, kentin kronik sorunları arasında...

1 gün önce

YENİ Parti Karabağlar İlçe Başkanlığı açıldı!

YENİ Parti Karabağlar İlçe Başkanlığı’nın binası, geniş katılımlı törenle açıldı. A...

2 gün önce