CHP'li belediyelerden ortak açıklama: Asıl sebep iktidara yürüyen CHP'yi durdurmak
CHP’li il belediye başkanları ortak bir açıklama yayımladı. İl belediye başkanları, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik 'ahmak' davası ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay hakkındaki iddialara tepki gösterdi.
CHP’li 21 il belediye başkanı ortak basın açıklaması yayımladı. Belediye başkanları yayımladıkları açıklamada İstanbul Büyükşehir (İBB) Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik “ahmak” davası ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ve Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay hakkında ortaya atılan iddialara tepki gösterdi.
Hukuksuzlukların ve iftiraların asıl sebebinin iktidara yürüyen CHP’nin yürüyüşünü durdurmak olduğunu belirten metnin tam hali ise şu şekilde;
“Bizler CHP’nin İl Belediye Başkanları olarak TBB ve İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun devam eden dosyasıyla birlikte Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel ve Şehzadeler Belediye Başkanımız Sayın Gülşah Durbay hakkında ortaya atılan asılsız iftiralarla ilgili görüşlerimizi kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz.
Bizler, bu hukuksuzlukların ve iftiraların asıl sebebinin iktidara yürüyen CHP’yi durdurmak olduğunu biliyoruz. Ayrıca halkımızı bu tür konularla meşgul ederek, ekonomik krizin üzerinin örtülmeye çalışıldığının farkındayız. Bu tartışmaların bilinçli olarak gündemde tutulması toplumun vicdanında derin yaralar açmıştır.
TBB ve İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’yla ilgili hukuk devleti ilkesiye bağdaşmayacak şekilde sadece siyasi gerekçelerle açıklanabilecek bu dava süreci Türkiye siyasi hayatında her zaman kara bir leke olarak yer alacaktır. Sayın İmamoğlu’na siyasi yasak dahi verilecek her türlü haksız kararın toplumsal barışımıza zarar verecek bir girişim olarak değerlendirmekteyiz.
Aynı şekilde Genel Başkanımız Özgür Özel ve Şehzadeler Belediye Başkanımız Gülşah Durbay’a yönelik oluşturulan iftira ve yalan kampanyası da toplumun vicdanında çoktan mahkûm olmuştur. Kadınların siyasette var olma mücadelesi sürerken, kadın siyasetçileri hedef alması tesadüf değildir. Durbay’a yapılan bu ahlaksız saldırı, kadına karşı yürütülen şiddet ve psikolojik savaşın bir göstergesidir.
Sayın Gülşah Durbay bu ahlaksız saldırılara karşı hukuk yoluyla kararlılıkla hesap soracağını ifade etmiştir. Biz de CHP’li İl Belediye Başkanları olarak bu mücadelede Sayın Gülşah Durbay’ın yanında olacağız.”
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Cafer Mahiroğlu'ndan kayyuma kritik sorular: Halk TV...
İş insanı Cafer Mahiroğlu, Halk TV'ye atanan kayyum heyetine kanalın belediyelerden elde ettiği...
Özgür Özel, Ödemiş'te 'yeni parti' sinyalini verdi!
CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Ödemiş ilçesinde programa katıldı.Özel, Ödemiş'te yaptığı konuşmada,...
Bornova'daki cinayette şok eden detay: Tetikçi, asıl...
İzmir'in Bornova ilçesinde evinin önünde silahlı saldırıya uğrayan gencin suç örgütü talimatıyla...
Siyaset Haberleri
TümüCHP İzmir'den '29 Ekim' çıkarması: Yıkılmadık, asla...
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamak amacıyla...
YENİ Parti'nin 29 Ekim töreninde elektrik krizi: Başkan...
YENİ Parti İzmir İl Örgütü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle Cumhuriyet Meydanı'nda çelenk...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet’in 103’üncü yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı...
Özlale’den Kamu Denetçiliği Kurumuna fon krizi sorusu
Ümit Özlale, TBMM bütçe görüşmelerinde fon vurgunuyla ilgili Kamu Denetçiliği Kurumuna başvuru...
Eski ilçe başkanından kurultay sonrası sert çıkış:...
YENİ Parti Bornova Kurucu İlçe Başkanı Ertürk Çapın, kurultay delegesi listesine alınmamasının...
CHP'li Gülsever'den 'sosyal devlet' çağrısı: Hiçbir çocuk...
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Ayten Gülsever, Tivi6’da yayımlanan Sözün Özü programında...
YENİ Partili Yücel'den 2027 bütçesine tepki: Bunun adı...
YENİ Parti İzmir Milletvekili Deniz Yücel, Plan Bütçe Komisyonu’nda yaptığı konuşmada, 2027...
YENİ Parti kurultay tarihi belli oldu!
YENİ Parti Sözcüsü Zeynel Emre, YENİ Parti 'nin kurultay tarihinin 14 - 15 Kasım olduğunu...
CHP'li Gümrükçü: Çeşme’nin Rant Uğruna Talan Edilmesine...
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, Çeşme’de meslek odalarını ziyaret etti...
Yeni Partili Ösen'den Tugay'ın ziyaretlerine ilişkin...
AK Parti'ye geçen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay Ulaştırma ve Altyapı Bakanı...
Antalya'da 3 İlçe Belediye Başkanının AK Parti'ye...
Antalya’da CHP’li 3 belediyenin daha AK Parti yönetimine geçebileceği iddiası siyaset...
Saray'da sürpriz görüşme: Erdoğan ve Bahçeli bir araya geldi
AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli'yi Saray'da kabul etti. Görüşmenin...