BIST 100 14.127,98 %0,03 Altın 6.698,85 ₺/gr %0,33 Bitcoin $64.266 %0,18 Dolar 47,94 ₺ %0,05 Euro 55,59 ₺ %0,13 Sterlin 64,97 ₺ %0,12 Gümüş 96,86 ₺/gr %0,77 Ethereum $1.909,04 %0,75 İsviçre Frangı 59,11 ₺ %0,20 Kanada Doları 34,54 ₺ %0,15 Avustralya Doları 33,89 ₺ %0,23 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,77 ₺ %0,05 BAE Dirhemi 13,06 ₺ %0,05 Rus Rublesi 0,56 ₺ %0,17 Çin Yuanı 7,11 ₺ %0,11
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Siyaset CHP'li Nalbantoğlu'ndan 'Menderes' çıkışı: Hesabı CHP'ye ...

CHP'li Nalbantoğlu'ndan 'Menderes' çıkışı: Hesabı CHP'ye kesmeye çalışıyorlar!

Geçtiğimiz günlerde Menderes Belediyesi'nde gerçekleştirilen Başkan Vekilliği seçiminin tartışmalarına CHP Genel Sekreteri Rıfat Nalbantoğlu da dahil oldu. Nalbantoğlu açıklamasında, " AK Parti adayına giden 2 oyun YENİ Parti grubundan geldiği ve bu iki meclis üyesinin seçimin hemen ardından partilerinden istifa ederek bağımsız olarak yollarına devam etme kararı aldığı ortadadır " dedi.

CHP'li Nalbantoğlu'ndan 'Menderes' çıkışı: Hesabı CHP'ye kesmeye çalışıyorlar!

Menderes Belediye Meclisinde 17 Ağustos Pazartesi günü gerçekleştirilen Belediye Başkan Vekilliği seçimi sonucunda AK Partili Asuman Şen’in kazanmasının ardından CHP-YENİ Parti arasında başlayan tartışmalar devam ediyor.

Konuya ilişkin YENİ Parti İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, CHP’yi AK Parti ile iş birliği yapmakla suçlamış ve bunun üzerine CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü ise, “Menderes’teki iletişimsizlik herhalde bütün süreçlerde böyle işleyecek çünkü bunu onlar ürettiler. 10 meclis üyesiyle kazanamayacaklarını bilenler, bizden oy istemeye dahi tenezzül edemeyenler Menderes seçiminin gerçek sorumlusudur, halka hesap vermesi gereken onlardır!” ifadeleriyle Güç’e tepki göstermişti.

Konuya ilişkin bir açıklama da CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu’ndan geldi.

Nalbantoğlu açıklamasında, CHP’den AK Parti’ye giden oy sayısının sıfır olduğunu ve AK Parti’ye giden oyların YENİ Partili iki meclis üyesinden geldiğini ifade ederek YENİ Parti’ye yönelik sorular yöneltti.

Nalbantoğlu'nun "Menderes halkını da kamuoyunu da gerçekleri çarpıtarak kandıramazsınız" ifadelerini kullandığı açıklamasının tam hali şu şekilde:

"ASIL UTANMASI GEREKENLER, RAKAMLARI DEĞİŞTİREMEYİNCE GERÇEĞİ DEĞİŞTİRMEYE ÇALIŞANLARDIR.

Menderes’te seçim sonucunu çarpıtarak CHP’yi hedef göstermeye çalışanlara bir kez daha rakamlarla cevap verelim.

CHP’nin 5 meclis üyesinin verdiği oyların hiçbiri AK Parti adayına gitmemiştir. CHP’den 4 oy YENİ Parti adayına, 1 oy ise geçersize gitmiştir.

AK Parti adayının aldığı 15 oyun dağılımı da açıktır: 11 oy Cumhur İttifakı’ndan, 2 oy bağımsızlardan, 2 oy ise YENİ Parti grubundan gelmiştir.

Yani CHP’den AK Parti’ye giden oy sayısı: SIFIR.

Dahası, AK Parti adayına giden 2 oyun YENİ Parti grubundan geldiği ve bu iki meclis üyesinin seçimin hemen ardından partilerinden istifa ederek bağımsız olarak yollarına devam etme kararı aldığı ortadadır.

Şimdi soruyorum:

CHP’nin tek bir meclis üyesi AK Parti adayına oy vermemişken, hangi siyasi akılla “CHP’nin oyları AK Parti’yi seçtirdi” diyorsunuz?

Menderes’te seçimin gerçek sonucu ortadayken, vatandaşın gözünün içine baka baka başka bir hikâye anlatmaktan ne zaman vazgeçeceksiniz?

Rakamlar ortada. Oylar ortada. İstifalar ortada.

Siyaset; makamın, koltuğun ya da kişisel hesapların değil, sorumluluğun ve ilkenin alanıdır. Siyasi sorumluluk da kullanılan oyun ve alınan kararın arkasında durmayı, kamuoyuna gerçeği olduğu gibi anlatmayı gerektirir.

Bu işler çoluk çocuk işi değildir.

Menderes halkını da kamuoyunu da gerçekleri çarpıtarak kandıramazsınız.

Asıl utanması gerekenler; kendi elleriyle belirledikleri belediye başkanı ve meclis üyesi adaylarına bugün sahip çıkamayanlardır. Mesele yalnızca Menderes de değildir; İzmir’in ilçelerinde aday listelerini şekillendirenlerin önemli bir kısmı bugün Cumhuriyet Halk Partisi’nde bile değildir. Şimdi dönüp kendi tercihlerinin ve kendi siyasi mühendisliklerinin hesabını CHP’ye kesmeye çalışıyorlar"



Siyaset Haberleri

Tümü

Bahçeli'den 'seçim sistemi' çıkışı: Yeniden düzenlenmesi...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, mevcut Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ruhuna uygun...

1 saat önce

CHP İzmir, Menderes seçimini yargıya taşıyacak!

CHP İzmir Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek’in tutuklanarak görevden...

1 saat önce

Mustafa Bozbey, CHP'den istifa ettiğini açıkladı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP'den istifa ettiğini duyurdu.

19 saat önce

CHP Genel Merkezi'nden 'Menderes seçimi' değerlendirmesi!

CHP Medya ve Halkla İlişkilerin Koordinasyonundan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Deniz Demir,...

19 saat önce

CHP Selçuk’ta kriz: AKP’den destek var ama yönetim yok!

“Mutlak butlan” sürecinin ardından atamayla Butlan CHP’si İlçe Başkanlığına getirilen Ali...

20 saat önce

Eyyüp Kadir İnan’dan yoğun İzmir mesaisi!

AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, 18-23 Ağustos tarihleri...

20 saat önce

Gümrükçü, faturayı paylaştı: CHP’nin demirbaşlarını...

CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, İl Başkanlığı’nda yaptığı açıklamada eski il başkanı...

1 gün önce

CHP'li Gümrükçü'den Güç'e 'Menderes' çıkışı: Seçmen...

CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, bugün il başkanlığında basın açıklaması yaparak Yeni Parti...

1 gün önce

YENİ Partili Güç'ten 'Menderes' iddiası: AKP ile CHP...

YENİ Parti İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, Menderes Belediye Başkanvekili seçiminde CHP’li meclis...

1 gün önce

Erdoğan'dan Menderes'e telefon!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir...

1 gün önce

Olaylı seçim sona erdi; Menderes, AK Parti'ye geçti!

Menderes Belediyesi’nde tutuklanması sonrasında görevden uzaklaştırılan Başkan İlkay Çiçek’in...

1 gün önce

Menderes seçimlerinde tekme tokat kavga!

Menderes Belediyesi başkan vekili seçimlerinde üçüncü turun ardından arbede yaşandı. Katip...

1 gün önce