BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Siyaset CHP’li Sertel'in uzman çavuş teklifine AKP ve MHP'den red!

CHP’li Sertel'in uzman çavuş teklifine AKP ve MHP'den red!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel’in uzman erbaşların özlük haklarının iyileştirilmesi konusunda verdiği kanun teklifi TBMM Genel Kurulu’nda görüşüldü. Sertel’in verdiği kanun teklifi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

0Yorumlar
CHP’li Sertel'in uzman çavuş teklifine AKP ve MHP'den red!

Kanun teklifi ile ilgili Meclis’te söz alan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, yurt içinde ve yurt dışında kahramanca görev yapan uzman çavuşların kadro ve özlük haklarıyla ilgili mağduriyetlerin giderilmesi gerektiğini vurguladı. Sertel, “2019 yılında verdiğim kanun teklifi ile uzman çavuşlarımızın sivil memurluktan emekli edilerek uğramış oldukları mağduriyetin ve adaletsizliğin bir an önce düzeltilmesi için özlük haklarının iadesiyle ilgili hakkı istemiştim. Türkiye'de 200 binin üzerinde uzman çavuş var, 150 bin kadar uzman erbaş ise emekli. Uzman erbaşlar yurt içinde, Kuzey Irak'ta, Suriye'de, Libya'da subay, astsubay ve askerlerle birlikte ön saflarda savaş veriyorlar, mücadele ediyorlar. Ülkemizin her köşesinde kahramanca görev yapan uzman erbaşların sivil memurluktan emekli olmalarına ilişkin mağduriyetleri 2021 yılında kısmen düzeltildi, 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanunu'nda yaş sınırı 55'e çekilerek bu sorun nispi olarak, nispeten giderildi ama uzman erbaşların her geçen gün büyüyen sorunlarına ne yazık ki bu Meclis kalıcı bir çözüm bulamadı” diye konuştu.

“KADRO GÜVENCELERİ YOK”

Uzman çavuşların en önemli taleplerinin kadro olduğunu hatırlatan Atila Sertel, 600 bine yakın sözleşmeli memura kadro verilmesinin gündemde olduğu bu süreçte, uzman erbaşlara da mutlaka kadro verilmesi gerektiğini söyledi.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, şunları söyledi:

“Uzman çavuşlara kadro mutlaka verilmelidir çünkü 3269 sayılı Kanun'un 12'nci maddesinde dünyada eşine rastlanmayan hüküm var, o hüküm de şudur: Amir, kendisinden istifade edilemediği anlaşılan personelin sözleşme feshini yapabiliyor. Uzman çavuşların hizmetleri ve kaderleri ne yazık ki amirlerinin iki dudağı arasında ve geçtiğimiz günlerde 56 uzman erbaş Libya'da görevlendirilmek üzere eğitildiler, Libya'ya gittiler fakat CİMER'e şikâyet ettikleri gerekçesiyle komutan tarafından verilen rapor üzerine 56 uzman erbaşın sözleşmesi feshedildi ve bu sorun ne yazık ki o gençlerin, o arkadaşların işsizliğiyle sonuçlandı. Sağlık yönetmeliği yok. Çok basit hastalıklardan dolayı doksan gün rapor hakkı geçtiği için nice vatan evladı bu görevden uzaklaştırıldı.”

ÇOCUĞUNA KARACİĞERİNDEN PARÇA VERDİ SÖZLEŞMESİ FESHEDİLDİ

Uzman çavuş olan bir babanın hasta olan çocuğuna karaciğerinden bir parça verdiği için sözleşmesinin fesih edildiğini anlatan Atila Sertel, “Hasta olan çocuğuna bir parça karaciğerinden veren uzman erbaşın sözleşmesi feshediliyor. Kanser olan uzman erbaş tedavi edilmesi yerine sözleşmesi feshediliyor. Çeşitli hastalıklarından dolayı doksan günü geçen bir sürede rapor kullanan uzman erbaşların sözleşmeleri feshediliyor. Tam bir köle düzeni gibi. Bu sorunun çözülmesini yüce Meclisten rica ediyorum. Bu kanun teklifini biz getirdik fakat daha iyisini AK PARTİ ve MHP ortaklaşa getirsinler, biz uzman erbaşların sorununun çözümü için bu sorunu çözmeye hazırız” diye konuştu.

 

 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Siyaset Haberleri

Tümü

DEM Parti MYK, 'çerçeve yasa' gündemiyle olağanüstü...

DEM Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Barış ve Demokratik Toplum Süreci kapsamında hazırlanan...

19 dakika önce

Menderes Operasyonu'na YENİ Parti'den tepki geldi!

Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek'in de aralarında bulunduğu 16 şüpheli hakkında gözaltı...

1 saat önce

Menderes Operasyonu'na CHP'den tepki geldi!

Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek'in de aralarında bulunduğu 16 şüpheli hakkında gözaltı...

2 saat önce

Yeni Parti İzmir İlçe Yönetim Kurulu listeleri açıklandı

Yeni Parti’nin İzmir’deki ilçe teşkilatlanma çalışmaları sona erdi. 30 ilçenin Kurucu İlçe...

14 saat önce

Doğum oranlarının düşüşüne, Bahçeli'den 'beka' çıkışı!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, aile yapısının tehdit altında...

22 saat önce

Mansur Yavaş'ın adaylık tartışmasına Burhanettin...

YENİ Parti Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, CHP’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı...

2 gün önce

Başkan Güç, Roman vatandaşlarla bir araya geldi

YENİ Parti İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, Roman Soykırımı’nın ( Porajmos ) yıl...

3 gün önce

Gümrükçü'nün 'elitler gitti' çıkışına, Volkan Gürboğa'dan...

Gerçekleştirdiği basın açıklamasında "Elitler gitmiştir, emekçiler burada CHP'ye sahip çıkmaya...

3 gün önce

Kılıçdaroğlu İzmir'e gelecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önümüzdeki 45 gün içerisinde İzmir'e geleceği...

3 gün önce

Gümrükçü'nden istifa eden başkanlara mesaj: Meclis...

CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, CHP'den istifa eden belediye başkanları ve meclis üyelerine...

3 gün önce

Gümrükçü'den Güç'e sert sözler: "Oyları cebine koyup...

CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, düzenlediği basın toplantısında CHP'deki ayrışma süreci ve...

3 gün önce

İYİ Parti Karşıyaka'dan belediyeye 'tahliye' çıkışı:...

Yeşil-kırmızılı kulüp, belediye ekipleri tarafından Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu...

3 gün önce