CHP’li Sındır, “Aydınlık bir Türkiye kadınlarımızın elinde yükselecek”
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, İzmir Balkan Kadınları Derneği'nin açılış töreninde konuştu
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, İzmir Balkan Kadınları Derneği'nin açılış töreninde konuştu. Sındır, “İzmir Balkan Kadınları Derneği Balkan kültürümüzün, kültürlerimizin yaşamasına, gelecek kuşaklara aktarılmasına katkı sağlayacak, kadınlarımızın sesine güç katacak” dedi.
Dernek açılışına İzmir Milletvekili Kani Beko, Bornova Belediye Başkan Yardımcısı Ercan Kahya, Muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
“Esas olan eşitliğin yaşamın her alanında var olabilmesidir"
Toplumumuzu şekillendiren en önemli yapı taşının kadınlar olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Sındır, “toplumumuzun özgürleşmesi ve çağdaş bir ülke olma yolunda kadın erkek eşitliği önemli bir eşiktir. Cumhuriyet devriminin kadınlarımıza sunduğu kazanımlarını koruyacak, bu devrimleri daha da ileriye hep birlikte taşıyacağız. 83 Milyon nüfuslu bir ülkeyiz. Nüfusumuzun yarısını kadınlarımızın oluşturduğu göz önüne alınırsa kadınlarımızın sosyal hayatta, iş yaşamında, siyasette, temsilde daha çok yer almasına olanak vermeliyiz. Bunun sağlanması konusunda da sorumluluk kadınlarda olduğu kadar biz erkeklerdedir. Esas olanın kadın ve erkek arasındaki eşitliktir. Esas olan eşitliğin yaşamın her alanında var olabilmesidir. Kadınlarının özgür olmadığı toplumlar, karanlığa mahkumdurlar. Kadının erkekten farklı ve ikinci sınıf insan muamelesi gördüğü toplumlarda ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda ilerlemeden de söz etmek mümkün değildir. Aydınlık bir Türkiye kadınlarımızın elinde yükselecek” dedi.

“Kadınlarımızın sesine güç katacak"
İzmir Balkan Kadınları Derneği'nin Balkan Kültürü’nün yaşatılmasına önemli katkılar sağlayacağını vurgulayarak sözlerine devam eden Sındır, “İzmir Balkan Kadınları Derneği, Balkan kültürümüzün, Anadolu'nun zengin kültürel değerleri ile yoğurulan kültürümüzün yaşamasına ve gelecek kuşaklara aktarılmasına katkı sağlayacak, kadınlarımızın sesine güç katacaktır. Balkan coğrafyasından acı ve gözyaşı ile Anadolu’ya gelenlerin kültürünü hep birlikte yaşatacağız. Bugün burada öznesinin kadın olduğu bir derneğin açılışına katılmanın haklı gururunu yaşıyorum. Atamızın dediği gibi ‘Şuna inanmak lazımdır ki, dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir.’ Doğuran, doyuran, büyüten ezcümle hayat veren kadınlarımızın bu dernek çatısı altında farkındalık yaratan çalışmalara imza atacağına ve aynı zamanda ev ekonomilerine de katkı sağlayacaklarına yürekten inanıyorum. İzmir Balkan Kadınları Derneği’nin İzmir’imize, ülkemize iyilikler, güzellikler getirmesini diliyorum. Her zaman yanınızda olduğumu da bilmenizi isterim” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Menemen Belediyesi'nin 100 araçlık TIR Parkı hizmete açıldı
Menemen Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan dev Tır Parkı, düzenlenen törenle hizmete açıldı....
AK Partili İnan'dan CHP'li belediye başkanlarına yeşil ışık!
İzmir'de Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ile Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan,...
CHP'li Gümrükçü'den çarpıcı mesaj: CHP terk edilecek bir...
Cumhuriyet Halk Partisi, İzmir’de büyümeye ve örgüt yapısını güçlendirmeye devam ediyor....
Siyaset Haberleri
TümüKılıçdaroğlu İzmir'e gelecek
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önümüzdeki 45 gün içerisinde İzmir'e geleceği...
Gümrükçü'nden istifa eden başkanlara mesaj: Meclis...
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, CHP'den istifa eden belediye başkanları ve meclis üyelerine...
Gümrükçü'den Güç'e sert sözler: "Oyları cebine koyup...
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, düzenlediği basın toplantısında CHP'deki ayrışma süreci ve...
İYİ Parti Karşıyaka'dan belediyeye 'tahliye' çıkışı:...
Yeşil-kırmızılı kulüp, belediye ekipleri tarafından Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu...
Başkan Fıçı'dan siyasi süreç açıklaması: "Herhangi bir...
Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, son günlerde yaşanan siyasi gelişmelere ilişkin yazılı...
Tunç Soyer, tutukluluk incelemesini protesto etti: SEGBİS...
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik kooperatif soruşturması kapsamında tutuklu bulunan önceki...
Sinem Dedetaş'tan ilk açıklama: Aklım ve kalbim...
Üsküdar Belediyesi'ne yönelik gerçekleştirilen operasyonda dün gözaltına alınan Belediye Başkanı...
MHP'li Feti Yıldız'dan 'parti kapatma' açıklaması!
MHP'li Feti Yıldız, "Siyasi Parti Kapatma nedenlerine 'rüşvet ve yolsuzlukların odağı olmak' da...
70 yıllık CHP'li Önder Sav, istifa ettiğini açıkladı!
70 yıldır CHP üyesi olan Önder Sav, partisinden istifa ettiğini ifade ederek, "Maalesef...
Bayındır Belediye Başkanı Sakarsu, CHP'den istifa etti!
Bayındır Belediye Başkanı Savut Sakarsu, CHP’den istifa ederek YENİ Parti’ye geçti.
Özel'den milletvekillerine talimat: CHP tartışmalarından...
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM)...
CHP Selçuk'ta butlana pankartlı veda: Atanmış yönetime...
CHP Efes Selçuk'ta mutlak butlan kararının ardından ilçe başkanlığına atanan yönetim bugün görevi...
