BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Siyaset CHP'li Yücel: "İnsani yardıma muhtaç Filistin, Demir-Çeli...

CHP'li Yücel: "İnsani yardıma muhtaç Filistin, Demir-Çelik'i ne yapsın?"

CHP Parti Sözcüsü, Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, Filistin üzerinden İsrail ticaretinin devam ettirildiği iddialarına ilişkin Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın cevaplaması üzerine soru önergesi verdi.

0Yorumlar
CHP'li Yücel: "İnsani yardıma muhtaç Filistin, Demir-Çelik'i ne yapsın?"

CHP İzmir Milletvekili, Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yücel, Filistin üzerinden İsrail ile ticaretin devam ettiği iddialarıyla ilgili, Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın yanıtlaması üzere soru önergesi sundu. Yücel, “Her ne hikmetse Türkiye ile Filistin arasındaki ihracatın çok büyük oranda arttığını görüyoruz. Filistin savaşın ortasında yangın yeri bir ülkeyken nasıl oluyor da demir, çelik, mermer, kablo ihraç edebiliyor. Acil insani ihtiyaçların bile havadan ulaştırıldığı Filistin, demir-çelik ihraç ediyor öyle mi? Ve buna inanmamızı bekliyorlar! Yarın bomba patlamayacağının garantisinin olmadığı bir yere hiç kimse yeni bir şey inşa etmez. Savaş bitti de haberimiz mi yok? Filistin kalkınmaya başladı, yıkılan kentlerini yeniden inşa etmeye başladı da haberimiz mi yok? AKP, Gazze zulmünü görmezden gelip, dünyalıklarını yapmaya devam eden zalimlerin iktidarı olarak tarihe geçecektir” dedi. 

 

FİLİSTİN İLE İHRACATIMIZ YÜZDE 14.676 ARTTI!

CHP Parti Sözcüsü, Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, Filistin ile geçen yılın ilk 9 ayında 587 bin dolar olan çelik ihracatının bu yılın ilk 9 ayında 86 milyon 790 bin dolara çıkmasına dikkat çekti. Türkiye ile Filistin arasındaki çelik ihracatının yüzde 14 bin 676 oranında artmasının akıllara “Filistin üzerinden İsrail ile ticaret devam mı ediyor?” sorusunu getirdiğini ifade etti. Yücel, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

SAVAŞIN BİLE DURDURAMADIĞI AKP-İSRAİL TİCARETİ…

“İsrail, Gazze'ye 7 Ekim 2023'ten beri süren saldırıları durmaksızın devam ederken patlayan bombalar, ölen çocuklar ve İsrail’in Gazze’ye yaptığı zulüm; AKP’nin İsrail ile ticaretine engel olamamıştı. AKP hükümeti hem ticarete devam ediyor hem de inkâr ediyordu. Ticaret Bakanlığı, 9 Nisan 2024 tarihinde Türkiye'nin İsrail’e ihracatını kısıtlama kararı aldığı açıklamasıyla aynı zamanda ortada var olan bir ticaretin de olduğunu itiraf etmişti. AKP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci’nin “Katliamı kınıyoruz ama İsrail serbest ticaret anlaşmamızın olduğu bir ülke” sözleri dün gibi aklımızdayken, tüm bu iki yüzlülüklere bir yenisi daha eklendi. Türkiye ile Filistin arasındaki demir çelik ürünlerindeki ihracat artışı Ticaret Bakanlığı tarafından açıklamaya muhtaç bir konudur. İhracatı yapılan bu ürünler Filistin’e mi gidiyor? Filistin insani yardımlara muhtaç bir ülkeyken demiri, çeliği ne yapsın! 1 ayda Türkiye’den İsrail’e 88 gemi gittiği iddia ediyor. Türkiye'den yola çıkan gemilerin belgelerinin Filistin olarak düzenlendiği söyleniyor. Ama Ticaret Bakanlığı bu iddiaları yalanlayacak tek bir açıklama dahi yapmıyor! Buradan anladığımız şudur; AKP iktidarı Gazze Mitingi düzenleyip sokaklara kola dökerken, bir yandan da savaşın bile durduramadığı AKP-İsrail ile ticaretini devam ettirebiliyor!”

 

CHP’Lİ YÜCEL’DEN SORU ÖNERGESİ…

Yücel’in Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın cevaplaması üzerine Meclis’e sunduğu soru önergesi ise şöyle:

1)Türkiye ve İsrail arasında ticaret devam etmekte midir?  

2)İsrail'in açıkladığı Türkiye’yle dış ticaret verileri ile Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı’nın açıkladığı ihracat/ithalat verileri arasındaki farkın nedeni nedir?   

3)Şiddetli bombardıman altında hayatta kalmaya çalışan, açlıkla mücadele eden Filistinlilere 9 ayda 86 milyon ABD Doları değerinde çelik satıldığı doğru mudur?

4)İsrail ordusunun demir-çelik gereksinimini Türk şirketlerinden karşıladığı iddiası doğru mudur?  

5)İsrail'in ihtiyaç duyduğu ve Azerbaycan’dan gelen petrolün Türkiye üzerinden nakledildiği, bunun karşılığında Türkiye'nin varil başına komisyon aldığı doğru mudur?

6)Türkiye'den hareket eden gemilere önce gümrükte Filistin bayrağı asıldığı ya da teslim adresi olarak Filistin yazıldığı sonra da limanda ticari malların İsrailli yetkililere teslim edildiği iddiası ile ilgili olarak Bakanlığınızca şimdiye kadar neden bir açıklama yapılmamıştır?

7)Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP'li siyasetçiler Netanyahu için “katil”, “soykırımcı”, “yeni Hitler, “Yahudi Nazi”' gibi ifadeler kullanırken, Türkiye'de yatırım yapan yabancı şirketlere yönelik provokatif eylemler ve boykot kampanyaları engellenmezken, Gazze’de çoğunluğu kadın ve çocuklar olmak üzere siviller bombalar altında yaşam savaşı verirken, iktidarınızın İsrail ile ticaretin devam ettiğine dair iddialar karşısındaki sessizliğinin sebebi nedir?



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Siyaset Haberleri

Tümü

'Çerçeve Yasa' teklifine MHP'den fire!

'Çerçeve yasa' teklifine 360 milletvekili imza atarken, MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi...

4 saat önce

Gözler Beştepe'de: Bahçeli ile Erdoğan bir araya gelecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile saat 14.00'te Beştepe'de görüşme...

8 saat önce

CHP Gençlik Kolları MYK'si belli oldu: İzmir'den üç isim...

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanlığı'nın Merkez Yönetim Kurulu açıklandı. MYK'de İzmir’den üç...

1 gün önce

'Çerçeve yasa'yı 360 vekil imzaladı: İşte yasanın...

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin çağrısı üzerine başlatılan süreçte hazırlanan "çerçeve yasa"...

1 gün önce

CHP'nin köklü isimlerinden YENİ Parti'ye başvuru!

CHP’nin önemli isimleri Aziz Kocaoğlu, Kâmil Okyay Sındır ve Olgun Atila, partiden istifa ederek...

1 gün önce

Başkan Uzun tarafını seçti: Narlıdere'de çoğunluk CHP'de!

Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun'un CHP'de kalma kararı aldı. Belediye meclisindeki yeni...

1 gün önce

Bahçeli, teröristbaşı Öcalan için 'umut hakkı' çağrısını...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Terörsüz Türkiye" süreci kapsamında çıkarılacak "çerçeve...

1 gün önce

Devlet Bahçeli, 'Çerçeve Yasa' teklifini imzaladı!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, çerçeve yasa teklifine imza attı.

2 gün önce

Seferihisar YENİ Parti'ye geçti!

CHP'de mutlak butlan kararının ardından kurulan YENİ Parti'ye katılımlar sürüyor. Seferihisar...

2 gün önce

Dikili Belediye Başkanı YENİ Parti'ye katıldı

CHP'de mutlak butlan kararının ardından kurulan YENİ Parti'ye katılımlar sürüyor. Dikili...

2 gün önce

Özgür Özel'den 'net açıklama': İktidar olamazsak bırakırım!

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin ilk açık grup toplantısında gündemle ilgili...

2 gün önce

Özgür Özel'den 'demokratik örgütlenme' açıklaması: Genel...

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin ilk grup toplantısında parti örgütlenmesinde...

2 gün önce