BORSA
BIST 100 13.687,86 %0,63
Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02
Bitcoin $63.840 %0,91
Dolar 47,40 ₺ %0,04
Euro 54,09 ₺ %0,11
Sterlin 63,08 ₺ %0,12
Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65
Ethereum $1.901,96 %1,33
İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27
Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17
Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04
BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07
Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04
Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
İZMİR 32°C 6.135,75 ₺/gr 47,40 ₺ 54,09 ₺
Anasayfa Siyaset Çiftçioğlu: "Engelleri birlikte aşacağız"

Çiftçioğlu: "Engelleri birlikte aşacağız"

Karşıyaka Belediye Başkan Adayı İsmail Çiftçioğlu, Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi, Engelsiz Karşıyaka Destekleri gibi çeşitli projelerle kentte yaşayan engellilerin hayatlarını kolaylaştıracaklarını söyledi.

0Yorumlar
Çiftçioğlu: "Engelleri birlikte aşacağız"

Karşıyakalıların yoğun ilgiyle üretim patlaması hız kesmeden sürdüren Cumhur İttifakı Karşıyaka Belediye Başkan Adayı İsmail Çiftçioğlu, açıkladığı projelerle de herkesin beğenisini topluyor. Her geçen gün bir yeni projesini daha Karşıyakalılarla paylaşan Çiftçioğlu, “Engelliler İçin Doğru Projeler” başlığı altında kentte yaşayan engellilerin hayatlarını kolaylaştıracak projelerini anlattı. Göreve geldiklerinde Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi, Engelli Koordinasyon Merkezi oluşturacaklarını Engelsiz Karşıyaka Destekleri vereceklerini belirten Çiftçioğlu, “Hayata geçireceğimiz projelerde engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştıracak yanlarında olacak onların konforunu en önde tutacağız.” dedi.

 

ENGELSİZ YAŞAM VE UYUMLU MERKEZİ BİRLEŞTİRMEK

Engellilere yönelik Karşıyaka'da yeni bir merkez oluşturacaklarını belirten Çiftçioğlu, “Karşıyakalı tüm engelli vatandaşların sosyal, kültürel ve sağlık açısından değerlendirilmesi, problemlerin çözümünde rehberlik sağlanması ve her türlü ayrıntının karşılanmasını sağlayan eksiksiz bir kayıt ve yaşam merkezi oluşturacağız. Merkez bir sağlıklı yaşam alanının sürdürülmesi yanında farklı alanlardaki eğitimlerin verileceği bir merkez olacak. Engelli vatandaşların sanatla, sporla ve sosyal hayatın iç içe geçmesini sağlayacak atölyelerin düzenleneceği merkezimiz spor alanları, toplantı salonları ve sergi alanları gibi bölümler yer alacak özelliklerde tasarlanacak. Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi'mizde rehberlik ve psikolojik danışmanlık hizmetlerine, sağlık hizmetlerine, sosyal – kültürel hizmetlere kadar birçok alanda engelli vatandaşlarımızın belediye olarak hizmetinde hizmet veriyoruz.” şeklinde konuştu.

 

“ENGELLERİ BİRLİKTE AŞACAĞIZ”

Engelsiz Karşıyaka Destekleri'ne ilişkin açıklamalarda bulunan Çiftçioğlu, engele sahip Karşıyakalılara kısmi zamanlı ve 3 günlük refakat desteği verilen, yakınlarının gün içinde çözebilmeleri ve tatillerini yapabilmelerini sağlayabildiklerini söyledi. Çiftçioğlu, “Evde Bakım ve Mobil Sağlık Tarama Desteği ile engele sahip Karşıyakalılara yönelik evde-bakım hizmetlerini güçlendireceğiz. Evden çıkamayan organlarımıza evde bakım ve sağlık bakım hizmetleri sağlarız. Engele sahip Karşıyakalıların büyümemiz sosyal ve maddi desteğiyle her zaman yanlarında olacağız. Hem fiziksel hem de sosyal aktiviteler için aktiviteler düzenlenir. Kültür ve sanat etkinliklerinden ödül olarak yararlanmalarını sağlarz. İzmir'de açılacak mola evleri ile sosyal imkanlarında yüzde 75 indirim, eğitim destek bursu ve ücretsiz tatil imkanı sağlanmaz. Engelleri Aşan Eğitim ve Hibe Desteği ile meslek edinmek isteyen Mikro ya da iş öğrenmek isteyen engele sahip Karşıyakalılara mesleki edindirme kurs desteği ve ilk sorunları kurarken mikro hibe desteği sağlanır.” diye konuştu.

 

ENGELLİ VATANDAŞLAR İÇİN ÇÖZÜMLER 

Rahat yürünebilen ve engelli dostu yaya yolları oluşturacaklarını da belirten Çiftçioğlu, “Kaldırım planları gözden geçirilerek bir vatandaşımızın özellikle de engelli vatandaşlarımızın rahat kullanabileceği yaya dostu yürüme yolları oluşturacağız.” dedi. Çiftçioğlu, ayrıca Karşıyaka sınırları içerisinde yaşayan tüm engellilerin bilgilerinin bir yerde toplanacak dijital alt yapıyı oluşturacaklarını ve engele sahip olanların depolanmasına uygun doğru çözümleri hayata geçireceklerini söyledi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Siyaset Haberleri

Tümü

Kılıçdaroğlu İzmir'e gelecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önümüzdeki 45 gün içerisinde İzmir'e geleceği...

1 saat önce

Gümrükçü'nden istifa eden başkanlara mesaj: Meclis...

CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, CHP'den istifa eden belediye başkanları ve meclis üyelerine...

1 saat önce

Gümrükçü'den Güç'e sert sözler: "Oyları cebine koyup...

CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, düzenlediği basın toplantısında CHP'deki ayrışma süreci ve...

1 saat önce

İYİ Parti Karşıyaka'dan belediyeye 'tahliye' çıkışı:...

Yeşil-kırmızılı kulüp, belediye ekipleri tarafından Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu...

3 saat önce

Başkan Fıçı'dan siyasi süreç açıklaması: "Herhangi bir...

Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, son günlerde yaşanan siyasi gelişmelere ilişkin yazılı...

3 saat önce

Tunç Soyer, tutukluluk incelemesini protesto etti: SEGBİS...

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik kooperatif soruşturması kapsamında tutuklu bulunan önceki...

3 saat önce

Sinem Dedetaş'tan ilk açıklama: Aklım ve kalbim...

Üsküdar Belediyesi'ne yönelik gerçekleştirilen operasyonda dün gözaltına alınan Belediye Başkanı...

1 gün önce

MHP'li Feti Yıldız'dan 'parti kapatma' açıklaması!

MHP'li Feti Yıldız, "Siyasi Parti Kapatma nedenlerine 'rüşvet ve yolsuzlukların odağı olmak' da...

1 gün önce

70 yıllık CHP'li Önder Sav, istifa ettiğini açıkladı!

70 yıldır CHP üyesi olan Önder Sav, partisinden istifa ettiğini ifade ederek, "Maalesef...

1 gün önce

Bayındır Belediye Başkanı Sakarsu, CHP'den istifa etti!

Bayındır Belediye Başkanı Savut Sakarsu, CHP’den istifa ederek YENİ Parti’ye geçti.

3 gün önce

Özel'den milletvekillerine talimat: CHP tartışmalarından...

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM)...

3 gün önce

CHP Selçuk'ta butlana pankartlı veda: Atanmış yönetime...

CHP Efes Selçuk'ta mutlak butlan kararının ardından ilçe başkanlığına atanan yönetim bugün görevi...

3 gün önce