Çiftçioğlu'ndan ekonomi projeleri
Karşıyaka Belediye Başkan Adayı İsmail Çiftçioğlu “Ekonomi İçin Doğru Projeler” kapsamında İstihdam Ofisi ve İş Bulma Desteği, Girişimciliğin Desteklenmesi, İş Garantili Meslek Kursları, Kadın Üreticilerin ve Kadın İstihdamının Desteklenmesi, Kapalı Pazar Yerlerinin 7 Gün Yaşayan Hale Getirilmesi projeleri ile kent ekonomisine katkı sağlıyor.
Seçim çalışmalarının yoğun ilgisiyle devam eden Cumhur İttifakı Karşıyaka Belediye Başkan Adayı İsmail Çiftçioğlu, dün Latife Hanım Mahallesinde Gönül Sofrası'nda kurulanla birlikte iftar etti. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği Çiftçioğlu, “Önce çocuklar ille de kadınlar ve güçlüler yaparak yediden yetmişe tüm Karşıyakalılara hizmet etmek için çıktığımız bu yolda her mahallemize eşit hizmet veriyorlar. Karşıyaka'nın ona mahallesinde, sokağında yaşayan vatandaşım aynı kalitede, hak ettiği standartta belediye hizmetine kavuşacak” dedi.
Saha yanı sıra Karşıyakalının talep ve beklentilerine göre uzun bir çalışma sürecinin ardından ortaya çıkan projelerini de açıklamasını sürdüren Çiftçioğlu, İstihdam Ofisi ve İş Bulma Desteği, Girişimciliğin Desteklenmesi, İş Garantili Meslek Kursları, Kadın Üreticilerin ve Kadın İstihdamının başlığı altında “Ekonomi İçin Doğru Projeler” Desteklenmesi ile Kapalı Pazar Yerlerinin 7 Gün Yaşayan Hale Getirilmesi projelerini anlattı. Çiftçioğlu, “Karşıyakalının iş bulma stresini en aza indirecek, yatırım konusunda daima destek verecek projelerimiz hazır” diye konuştu.

GİRİŞİM EKOSİSTEMİ GÜÇLENECEK
Yeni dönemdeki istihdam ofisi ile iş bulma desteğini ve girişimcilere yönelik destek vereceklerini belirten Çiftçioğlu, “ Karşıyaka'da iş arayanlara ücretsiz kariyer danışmanlığı ile eğitim planlama desteği verecek olan istihdam ofisini açacağız. İstihdam Ofisi, çeşitli kurum ve para birimleri KOSGEB, TÜBİTAK, Kalkınma Ajansı gibi finansman ve hibeler konusunda danışmanlık desteği de sağlıyor. Karşıyaka'da girişim ekosisteminin güçlendirilmesi ve küresel ölçekte başarılı işletmelerimizin ortaya çıkması için hem girişimcilik teşvik edilecek hem de ortak çalışma kapasitesi artırılacakz. Ofis, dokümantasyon, koç ve mentorluk, eğitim gibi ayni ve nakdi desteği sağlanacak. Oyun ve animasyon teknolojileri, yazılım teknolojileri, yapay zeka gibi gelecek odaklı alanları teşvik ederek gençlerin teknolojik olanakları sağlanmaz. Kadın girişimciliğin yaygınlaştırılması amacıyla ortak çalışma alanlarında yüzde 30 kota kazanan kadın girişimcilere özel olarak destekleniriz şeklinde konuştu.

KADIN İSTİHDAMINA DESTEK
İş garantili meslek pazarları ile iş arayışında olan Karşıyakalıların destek olunacağını da ifade eden Çiftçioğlu, “ Piyasanın ve talepkâr olan birimler olarak belirlenecek eğitim programlarıyla iş arayışında olan Karşıyakalıların gelişimlerini destekleme olanağı sağlıyor. Karşıyakalılar iş sahibi olurken aynı zamanda sanayinin çöküşünün kapanmasına da katkı sundu. Kadınların ve kadınların istihdamının artması amacıyla atacağımız adımlarla da kadınların çalışma hayatına katılmaları konusunda kendilerini destek olarak, eğitim ve danışmanlık hizmetlerini geliştirmek. Bunun yanında el emeği ile ürettiğimiz kadınların kendi üretimlerini satabilecekleri imkanları oluşturacak Karşıyakalı kadınların daha aktif ve ilişkilerili olmalarının yolunu açacağız” ifadesinden faydalandık.

PAZAR YERİ CAZİBE MERKEZİ OLACAK
Kentteki kapalı pazar yerlerinin de 7 gün yaşayan hale getirileceği belirtilerek, “Haftanın en fazla iki ya da üç günü kullanılan kapalı pazar yerlerinin haftanın yedi günü yaşayan modern yaşam alanları haline getirilmiş. Bu yetenek organik pazar, ikinci el ve antika pazar, kadın üretici pazar gibi tematik pazarların düzenli olarak Karşıyakalıların faydalanması sağlanır. Pazar yerlerimizi birer cazibe merkezi genişletin” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Manisa’da Yatırım Dönemi: Başkan Dutlulu Dev Projeleri...
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, kent genelinde hayata geçirilecek yatırımları...
İsmail Çiftçioğlu: "Yaşam kalitesi yüksek bir ilçe olacağız"
Karşıyaka Belediye Başkan Adayı İsmail Çiftçioğlu, hem saha çalışmalarını hem de projelerle...
Çiftçioğlu: ''Değişimi birlikte başaracağız''
Cumhur İttifakı Karşıyaka Belediye Başkan Adayı İsmail Çiftçioğlu, seçim çalışmaları kapsamında...
Siyaset Haberleri
TümüCHP İzmir'den '29 Ekim' çıkarması: Yıkılmadık, asla...
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamak amacıyla...
YENİ Parti'nin 29 Ekim töreninde elektrik krizi: Başkan...
YENİ Parti İzmir İl Örgütü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle Cumhuriyet Meydanı'nda çelenk...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet’in 103’üncü yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı...
Özlale’den Kamu Denetçiliği Kurumuna fon krizi sorusu
Ümit Özlale, TBMM bütçe görüşmelerinde fon vurgunuyla ilgili Kamu Denetçiliği Kurumuna başvuru...
Eski ilçe başkanından kurultay sonrası sert çıkış:...
YENİ Parti Bornova Kurucu İlçe Başkanı Ertürk Çapın, kurultay delegesi listesine alınmamasının...
CHP'li Gülsever'den 'sosyal devlet' çağrısı: Hiçbir çocuk...
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Ayten Gülsever, Tivi6’da yayımlanan Sözün Özü programında...
YENİ Partili Yücel'den 2027 bütçesine tepki: Bunun adı...
YENİ Parti İzmir Milletvekili Deniz Yücel, Plan Bütçe Komisyonu’nda yaptığı konuşmada, 2027...
YENİ Parti kurultay tarihi belli oldu!
YENİ Parti Sözcüsü Zeynel Emre, YENİ Parti 'nin kurultay tarihinin 14 - 15 Kasım olduğunu...
CHP'li Gümrükçü: Çeşme’nin Rant Uğruna Talan Edilmesine...
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, Çeşme’de meslek odalarını ziyaret etti...
Yeni Partili Ösen'den Tugay'ın ziyaretlerine ilişkin...
AK Parti'ye geçen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay Ulaştırma ve Altyapı Bakanı...
Antalya'da 3 İlçe Belediye Başkanının AK Parti'ye...
Antalya’da CHP’li 3 belediyenin daha AK Parti yönetimine geçebileceği iddiası siyaset...
Saray'da sürpriz görüşme: Erdoğan ve Bahçeli bir araya geldi
AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli'yi Saray'da kabul etti. Görüşmenin...