Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu: "İki grup Bay Kemal seçilmesin diye çaba harcıyor"
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Erzincan mitinginde seçmene seslendi. Kılıçdaroğlu, “85 milyonun cumhurbaşkanı olacağım. Asla ayrımcılık yapmayacağım.” diye konuştu.
CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Erzincan mitinginde seçmene hitap etti.
Burada yaptığı konuşmada, karşısında iki grubun olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, bunların 'Beşli çete' ve 'uyuşturucu baronları' olduğunu belirterek "İki grup Bay Kemal seçilmesin diye çaba harcıyor" ifadelerini kullandı.
Ükenin değişim istediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "85 milyonun cumhurbaşkanı olacağım. Asla ayrımcılık yapmayacağım" diye konuştu.
Maraş merkezli depremlerde yaşanan yıkımı anımsatan Kılıçdaroğlu, depremzedelere yeni konutlarının ücretsiz verileceğine dair sözünü de yineledi.
Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
"Anadolu'da fabrikalar olacak, insanlar çalışacak. Erzincan'ı demirağlarla Trabzon Limanı'na ulaştıracağım. Burada bir zamanlar Sümerbank'ın iplik ve dokuma fabrikası vardı. Binlerce insan çalışırdı. Neden kapatıldı bu fabrika? O fabrikaların tamamını yeniden yapacağız. Şeker fabrikası özelleştirildi. 6000 kişi çalışıyordu şimdi 250 kişi çalışıyor. Bu mudur milliyetçilik?
Artık bu ülke değişim istiyor. Ahlaklı, insanları ayırmayan, ayrışmaya karşı çıkan bir yönetim. Bunu beraber yapacağız. Bu ülkeye huzuru ve bereketi mutlaka ama mutlaka getireceğiz. Köy okullarını yeniden açacağız. Köyde öğretmen, imam, ziraat teknisyeni, veteriner hekimi olacak, köylüye hizmet edecek. Köyü yeniden ayağa kaldıracağız.
Kul hakkı yemeyeceğim, kul hakkı yedirmeyeceğim. Söz verdim söz, onlar yandaşları bu kardeşiniz vatandaş için çalışacak.
"UYUŞTURUCU BARONLARININ KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIM"
İki grupla karşı karşıyayım. Birincisi beşli çete. Dünyanın paralarını götürdüler. Yuh çekmeyeceksiniz, helal oylarınızı kullanıp demokratik yollarla otoriter yönetimi göndereceğiz.
İkinci grup uyuşturucu baronları, onların kökünü kazıyacağım kökünü. Uyuşturucu baronlarının kökünü kazıyacağım diyebiliyorlar mı? Kul hakkı yemedim yedirmeyeceğim diyebiliyorlar mı? Söyleyemiyorlar. Ben onların nasıl malı götürdüklerini biliyorum.
Sizlerin oylarıyla iktidara geldiğimde hiçbir fakir ailenin suyu, doğalgazı, elektriği kesilmeyecek. Yardımı da fakirleri topla sıraya diz televizyonları çağır, sonra hava bas yardım yapıyorum diye, bunu da kaldıracağız. Fakir ailelerde kadının hesabına para yatıracağız. Kimin fakir olduğunu sadece sosyal devlet bilecek.
"DEPREMZEEDELERDEN BEŞ KURUŞ ALMADAN EVLERİNİ TESLİM EDECEĞİM"
Depremzedelerin evleri dükkanları yıkıldı. şimdi diyorlar ki yeniden yapacağız. ama bu bay Kemal gelince sizin evlerinizi yapmayacak. Akıl dışı. Gelince evlerini yapacağım beş kuruş almadan da teslime edeceğim.
Vay efendim 'parayı nereden bulacaksın?' diye bağırıyorlar. 27,5 yıl devlete çalıştım. Bütçe nasıl yapılır, para nasıl toplanır tasarruf nasıl yapılır kaynaklar nerelere harcanır 27,5 yılım bununla geçti. Bir söz verdiysem onun hesabını kitabını yapmışımdır. Şunları açık ve net söylüyorum 5’li çetelere gelince para var, vergisini ödüyorsunuz bir de geçmediğiniz köprünün o parasını istiyorlar, emekliye gelince para yok. Beşli çetelerden alıp size vereceğim. Efendim bizim milliyetçiliğimizi sorguluyorlar. Ya siz kim milliyetçilik kim. Bizim milliyetçiliğimiz Atatürk milliyetçiliğidir. İki kırmızı çizgimiz var, vatanımız ve bayrağımız. Nokta.
"BİZİM MİLLİYETÇİLİK ANLAYIŞIMIZ VATANSEVERLİK"
Sinan Ateş’in katillerini bulacağım, kulaklarından tutacağım ve yargıya teslim edeceğim. Bizim milliyetçilik anlayışımız vatanseverliktir. O tank palet fabrikasını da Katar’dan alacağım ordumuza teslim edeceğim
Son bir şey, bunlar diyorlar ya biz milliyetçiyiz, bunların ki mevsimlik milliyetçilik. Onların çocukları gibi evladıma paralı askerlik yaptırmadım, ben de evladımı garibanın oğlu nasıl askere gittiyse ben de gönderdim. Bay Kemal bunları yemez.
Bir şey daha, askerlik yapan bütün kardeşlerim bilileri sınırda yazar hudut namustur diye. Oradan kimsenin içeriye gelmemesi lazım. Burası bize ait. Bizim topraklarımızın bulunduğu alan yol geçen hanı olmamalıdır. 3 milyon 600 bin Suriyeli resmi rakam ve sayısını bilmediğimiz Afganlı kardeşlerimiz nasıl geldi kim getirdi? Göndereceğim, iki yıl içinde göndereceğim. Hiç kimse endişe etmesin."
(BİRGÜN GAZETESİ)
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
CHP'de 'grup toplantısı' tartışması: Kürsüye Kılıçdaroğlu...
Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) yarın gerçekleşecek grup toplantısında kürsüde kim olacak? CHP...
Kılıçdaroğlu kararından vazgeçti: Grup toplantısına...
Türkiye'nin gözü bugün saat 13.30'da TBMM'de gerçekleşmesi beklenen CHP grup toplantısıne...
Kılıçdaroğlu: CHP Grup Genel Kurulu için tarih belirlenmedi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM CHP Grup Genel Kurulu’nun henüz belirlenmiş bir...
Siyaset Haberleri
TümüYeni Parti İzmir İl Kongresi: Çağatay Güç yeniden başkan...
Yeni Parti İzmir 1. Olağan İl Kongresi'nde tek aday olarak seçime giren Kurucu İl Başkanı...
Başkan Yıldız'dan Atatürk portresi haberlerine tepki:...
CHP’den istifa ederek AK Parti'ye katılan Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız'ın makam...
Çağatay Güç'ün yeni yönetim listesi belli oldu
Yeni Parti İzmir İl Örgütü 1. Olağan İl Kongresi’ni düzenliyor.
Özgür Özel Manisa’da: Asla kötülüğe teslim olmayacağız
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin milletin talimatıyla kurulduğunu belirterek,...
AK Parti Urla İlçe Başkanı Selim Kalemci hakkında iddialar
AK Parti Urla İlçe Başkanı Selim Kalemci'nin düzenlediği çalışmalar eleştirilere konu olmaya...
Başkan Eşki'den sendikalara Cemil Tugay eleştirisi:...
Yeni Parti İzmir İl Kongresi'nde dikkat çeken konuşmalardan birini Bornova Belediye Başkanı Ömer...
AK Partili bir isme vermesi bekleniyordu: Başkan Tugay...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın AK Parti'ye geçişi sonrasında meclisin yeni...
Çağatay Güç kongrede konuştu: İzmir yeniden söz söylüyor
YENİ Parti İzmir Kurucu İl Başkanı Çağatay Güç, YENİ Parti İzmir İl Başkanlığı Kongresi’nde...
Yeni Parti İzmir'de il kongresi: Çağatay Güç tek aday
Yeni Parti İzmir İl Örgütü’nde kongre heyecanı yaşanıyor.
Yeni Parti'de kurultay hazırlığı
Yeni Parti'de Parti Meclisi, 28 Ekim Çarşamba günü 1'inci Olağan Kurultay'ın tarihini belirlemek...
Özgür Özel İzmir'e basın özgürlüğü yürüyüşe katılmak için...
Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel İzmir’de basın özgürlüğü yürüyüşüne katılacak.
2024'te rakiplerdi: Hamza Dağ'dan Başkan Tugay'a ziyaret!
2024 yerel seçimlerinde AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan AK Parti MKYK...