Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İstanbul ve Ankara açıklaması
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Bizim belediyecilik anlayışımızı temsil etmeyecek, bizi hayal kırıklığına uğratabilecek kimseyi listelerimizde göremeyeceksiniz.” diye konuştu.
Körfez İşbirliği Konseyi 44’üncü Zirvesi’ne katılmak üzere Katar’ın başkenti Doha’ya ziyaret düzenleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dönüşte, uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gündemle ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan, İYİ Parti’nin işbirliği kararını da değindi.
Erdoğan, “Bizim Cumhur İttifakı olarak içimizde böyle bir sıkıntı söz konusu değil. Ekibimiz şu anda muhataplarıyla görüşmelerini yaptı, yapıyor. Sayın Devlet Bahçeli ile bu konuda ana çerçevede görüşmelerimizi yaptık, adımlarımızı zaten attık, atıyoruz. Arkadaşlarımız çalışmaya devam ediyor. Cumhur İttifakı'ndaki sağlıklı çalışma şartları görünen o ki karşı tarafta yok." diye konuştu.
“BUNLARI AZ ÇOK BİLİYORUZ”
Ankara ve İstanbul’da Cumhur İttifakı’nın hangi ismi aday göstereceğine dair açıklamalarda bulunan Erdoğan, şunları kaydetti:
“Halkımızın kabul gördüğü veya kabul gösterdiği kriterler neyse biz o kriterlerle adaylarımızı belirlemenin gayreti içerisinde olacağız. Kaldı ki ben biliyorsunuz belediyecilikten gelmiş bir siyasetçiyim. 40 yılımızı buna verdik ve halkımın ilgisi, alakası, muhabbeti kimedir, neyedir, hangi kriterler hangi adayda olursa halkım ona teveccüh eder, bunları az çok biliyoruz.
Bu konularda çalışmayı yürüten arkadaşlarımızla beraber enine boyuna analiz yapıyoruz. Ondan sonra da nihai kararımızı veriyoruz. İnşallah yerel yönetimler seçiminde de yerel yönetimlerden gelen bir siyasetçi olarak, bu kriterleri masaya yatıracağız ve adımlarımızı da ona göre atacağız. Bizim belediyecilik anlayışımızı temsil etmeyecek, bizi hayal kırıklığına uğratabilecek kimseyi listelerimizde göremeyeceksiniz. Çok nitelikli arkadaşlarımız mevcut ve en iyisine karar verip milletimizin huzuruna çıkıp destek isteyeceğiz.”
“KAPALI KAPILAR ARDINDA PAZARLIĞA OTURDULAR”
HEDEP’in tüm illerde aday çıkaracak olmasını değerlendiren Erdoğan, söz konusu kararın CHP ile pazarlık yapmak için alınmış olabileceğini iddia ederek şöyle konuştu:
“Yaptıkları, geçtiğimiz seçimde gerçekleşen ve hala gizli tutulan pazarlıkları tazeleme gayreti olabilir. Öpülen ellere, gönderilen selamlara bakılırsa CHP de nikah tazeleme konusunda bir hayli hevesli. Bu hevesi gördüklerinden olsa gerek 'Ne koparırsak kârdır' taktiğini devreye almışlar anlaşılan. Biz bu oyunu daha önce de gördük. Geçtiğimiz seçimlerde ne dediklerini hatırlayın. Kesin bir dille cumhurbaşkanı adayı çıkartacaklarını söylemediler mi? Sonra CHP ile kapalı kapılar ardında pazarlığa oturdular. CHP’den aldıkları somut sözlerden çok memnun oldular ve aday çıkartmayacaklarını söyleyip altılı masanın adayına açık destek verdiler. Hatta o süreçte Kandil’den de Millet İttifakı’na açık destekler geldi. Şimdi de aynı süreç işletiliyor. CHP’ye 'Bize ne vereceksiniz, biz neler alacağız' diyorlar.”
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Başkan Vekili Şen’den Ankara Çıkarması: Cumhurbaşkanı...
Menderes Belediyesi Başkan Vekili Asuman Şen Ankara’da Cumhurbaşkanı, AK Parti Genel Başkanı...
Cemil Tugay, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı karşıladı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yılın ilk il ziyaretini bugün Aydın'a gerçekleştirecek....
CHP’li Belediyelere Yeni Operasyon mu Geliyor?...
Hollanda dönüşü gazetecilere açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'li belediyelere...
Siyaset Haberleri
TümüYeni Parti İzmir İl Kongresi: Çağatay Güç yeniden başkan...
Yeni Parti İzmir 1. Olağan İl Kongresi'nde tek aday olarak seçime giren Kurucu İl Başkanı...
Başkan Yıldız'dan Atatürk portresi haberlerine tepki:...
CHP’den istifa ederek AK Parti'ye katılan Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız'ın makam...
Çağatay Güç'ün yeni yönetim listesi belli oldu
Yeni Parti İzmir İl Örgütü 1. Olağan İl Kongresi’ni düzenliyor.
Özgür Özel Manisa’da: Asla kötülüğe teslim olmayacağız
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin milletin talimatıyla kurulduğunu belirterek,...
AK Parti Urla İlçe Başkanı Selim Kalemci hakkında iddialar
AK Parti Urla İlçe Başkanı Selim Kalemci'nin düzenlediği çalışmalar eleştirilere konu olmaya...
Başkan Eşki'den sendikalara Cemil Tugay eleştirisi:...
Yeni Parti İzmir İl Kongresi'nde dikkat çeken konuşmalardan birini Bornova Belediye Başkanı Ömer...
AK Partili bir isme vermesi bekleniyordu: Başkan Tugay...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın AK Parti'ye geçişi sonrasında meclisin yeni...
Çağatay Güç kongrede konuştu: İzmir yeniden söz söylüyor
YENİ Parti İzmir Kurucu İl Başkanı Çağatay Güç, YENİ Parti İzmir İl Başkanlığı Kongresi’nde...
Yeni Parti İzmir'de il kongresi: Çağatay Güç tek aday
Yeni Parti İzmir İl Örgütü’nde kongre heyecanı yaşanıyor.
Yeni Parti'de kurultay hazırlığı
Yeni Parti'de Parti Meclisi, 28 Ekim Çarşamba günü 1'inci Olağan Kurultay'ın tarihini belirlemek...
Özgür Özel İzmir'e basın özgürlüğü yürüyüşe katılmak için...
Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel İzmir’de basın özgürlüğü yürüyüşüne katılacak.
2024'te rakiplerdi: Hamza Dağ'dan Başkan Tugay'a ziyaret!
2024 yerel seçimlerinde AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan AK Parti MKYK...