"Cumhurbaşkanımızı suçlamak, PKK'yı aklamaktır!"
İçişleri Bakanı Soylu , Gara katliamına ilişkin açıklamasında "Sorumluluğu Cumhurbaşkanımızın üzerine yıkmaya çalışmak PKK'yı aklamaktır" dedi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 107. Dönem Kaymakamlık Kursu Açılış Programı'na katıldı.
Burada bir konuşma yapan Soylu, PKK'nın Gara katliamına ve operasyona yönelik eleştirilere tepki gösterdi.
Soylu özetle şunları söyledi:
"Geçen hafta Gara'da 13 masum insanın kafasına kurşun sıktılar. 6 yıldır ellerinde işkence ettiler. Birilerinin dediği gibi misafir etmediler. doğrudan işkence ettiler, sonunda da öldürdüler. Üniversitelerde slogan atan devrim devrim diye kafa ütüleyen bayatlamış sol örgütlerden bir tane kınama var mı, yok. Olmaz da olamayacak da. Teröriste terörist diyoruz. Dediğimiz zaman bizi eleştiriyorlar. Öcalan için özgürlük yapan, eylem yapan insana biz ne diyelim? Geçenlerde sırf yalakalık olsun diye yine vekiller sözde tecrit kalksın özgürlük gelsin diye açıklama yapmaya kalktılar. Yapabilirler mi? Yaptırır mıyız? Buna müsaade eder miyiz? O siyasi partiye tepki verdiğimizde bunu diyemezsiniz, 6 milyon insanı temsil ediyor diyorlar. O temsil ettiğin insandan bazıları 537 gündür kapında bekliyor. Hakaret edeceğinize ilgilenseydiniz.
Lafa geldi mi dil pabuç, bizim itiraz ettiğimiz konu şudur. Terör örgütü olduğu açık, suç açık... Terörist olmak suçtur. Ama kabahatli biziz. 'Mış' gibi yapılacak, söylenmeyecek, siyasi nezaketi beklenecek. Yok efendim devlet adabı beklenecek. Kimse kusura bakmasın enayilik bir devlet adabı değildir. Hele bu devletin adabı hiç değildir. Biz olayın hemen ardından sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla iki sayın genel başkana gittik. Olayı tüm çerçevesiyle kendimize ait hususları tüm samimiyetimizle, tüm olan bitenin ayrıntısıyla kaçırıldıkları andan katledildikleri ana kadar olan süreci namusumuzla, onurumuzla, devlet adabıyla ifade ettik.
Ortak kaderde, tasada, kıvançta birlikte olduğunu düşündüğümüz insanlara karşı ortaya koyduğumuz bir sorumluluktur. Bu sorunluluk hakikaten olayların çerçevesi içerisinde. Ne kadar nezaket ortaya koymuşsak beklediğimiz de odur. Biz bu dönemin gereklerini yerine getiriyor değiliz, geleceğimize miras bırakıyoruz. Doğru alışkanlıklar, doğru gelenekler. Bu tip dönemlerde polemikleri bir tarafa bırakıp yarına ait bizden sonra geleceklere doğru davranış anlayışını emanet etmek. Hepimiz insanız. Sözümüzde, lafımızda muhakkak eksiğimiz vardır.
Sayın Kılıçdaroğlu'nun bizim ardımızdan sanki bu detayları anlatmamışız gibi görüşmeden çıkar çıkmaz grup toplantısında meseleyi siyasi tartışmaya dönüştürüvermesi, sorumlunun sayın Cumhurbaşkanımızı olduğunu söylemesi PKK'yı aklamaktan, üstünden yük almaktan, bu acı olayı bir siyaset malzemesi haline dönüştürmekten başka bir şey değildir. Çok üzüldüğümüzü, yaralandığımızı, anlattıktan sonra metnin bir parçasının bile değişmemiş olduğunu dinlerken üzülerek müşahade ettik. Yaşın büyük olması hata yapılmayacağı anlamını taşımaz.
Gelmişiz, anlatmışız, ne kadar sorunuz varsa buyurun cevaplamaya hazırız demişiz. Ondan sonra sayın Cumhurbaşkanımızın üzerine yıkmaya çalışmak PKK'yı aklamaktır."
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Başkan Tugay kürsüye çıktı, AK Parti salonu terk etti!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı 3’üncü Birleşimi'nde konuşma yapan İzmir...
Zafer Partisi İzmir’den PKK açıklaması: ‘Tiyatro!’
Terör örgütü PKK, topladığı kongrenin ardından bugün kendini feshetme ve silah bırakma kararı...
Terör Örgütü PKK Kongreyi Topladığını Açıkladı: 'Karar...
Terör örgütü PKK, 5-7 Mayıs tarihlerinde kongresini topladığını açıkladı. PKK'nın açıklamasında...
Siyaset Haberleri
TümüYeni Parti'de gözler kurultaya çevrildi: İzmir'de ön...
Yeni Parti'de Genel Başkanlık ön seçimi için İzmir'de 182 sandık kurulacak.
Cumhur İttifakı ile 'evet' oyu vermişti: CHP'den 'biz de...
CHP'nin milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, Mekke Anlaşması'na kabul oyu vermeleriyle ilgili yaptığı...
Başkan Güç'ten Seferihisar'da iktidar mesajı!
YENİ Parti İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, Seferihisar’da partililer ve vatandaşlarla buluştu....
CHP İmbat Madencilik İşçilerinin Alacaklarını Meclis...
CHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, Soma’da İmbat Madencilik...
CHP İzmir’den Köy Enstitüleri Ruhuyla Parti İçi Eğitim...
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı İl Eğitim Sekreterliği koordinasyonunda başlatılan...
Ataşehir'de Koltuk Dağılımı Yine Değişti: CHP'li İki Üye...
Ataşehir Belediye Meclisinin kasım ayı oturumunda, CHP listelerinden seçilen meclis üyeleri...
Özgür Özel, Ecevit'i Vefatının 20'nci Yılında Andı!...
Eski Başbakan Bülent Ecevit'i vefatının 20'nci yıl dönümünde mezarı başında anan YENİ Parti...
Başkan Güç Dikili’de Çiftçilere Buluştu: “Tarımı...
YENİ Parti İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, Dikili Ziraat Odası’nı ziyaret ederek bölge...
Geceye damga vuran Cemil Tugay protestosu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın AK Parti'ye transferi sonrası başlayan...
YENİ Parti'nin Birinci Olağan Kurultayı’nda slogan belli...
YENİ Parti’nin 14-15 Kasım’da Ankara Arena’da düzenleyeceği Birinci Olağan Kurultayı’nın...
Romantika Sergisinde Şiirden Sinemaya Kasım Buluşmaları
Folkart Gallery’nin İzmir Kültürpark Atlas Pavyonu’nda sanatseverlerle buluşturduğu “Romantika:...
Özlale’den asgari ücret hesabı: 38 bin liranın altında...
YENİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale, bütçedeki asgari ücret vergi istisnası kaleminden...