BIST 100 13.337,69 %0,40 Altın 6.788,86 ₺/gr %0,38 Bitcoin $85.500 %4,87 Dolar 48,83 ₺ %0,05 Euro 56,07 ₺ %0,11 Sterlin 65,39 ₺ %0,15 Gümüş 102,92 ₺/gr %0,69 Ethereum $2.736,11 %2,70 İsviçre Frangı 59,52 ₺ %0,13 Kanada Doları 34,81 ₺ %0,09 Avustralya Doları 34,79 ₺ %0,10 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,00 ₺ %0,07 BAE Dirhemi 13,30 ₺ %0,05 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,12 Çin Yuanı 7,29 ₺ %0,00
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Siyaset "Cumhurbaşkanımızı suçlamak, PKK'yı aklamaktır!"

"Cumhurbaşkanımızı suçlamak, PKK'yı aklamaktır!"

İçişleri Bakanı Soylu , Gara katliamına ilişkin açıklamasında "Sorumluluğu Cumhurbaşkanımızın üzerine yıkmaya çalışmak PKK'yı aklamaktır" dedi.

0Yorumlar
"Cumhurbaşkanımızı suçlamak, PKK'yı aklamaktır!"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 107. Dönem Kaymakamlık Kursu Açılış Programı'na katıldı.

Burada bir konuşma yapan Soylu, PKK'nın Gara katliamına ve operasyona yönelik eleştirilere tepki gösterdi.

Soylu özetle şunları söyledi:

"Geçen hafta Gara'da 13 masum insanın kafasına kurşun sıktılar. 6 yıldır ellerinde işkence ettiler. Birilerinin dediği gibi misafir etmediler. doğrudan işkence ettiler, sonunda da öldürdüler. Üniversitelerde slogan atan devrim devrim diye kafa ütüleyen bayatlamış sol örgütlerden bir tane kınama var mı, yok. Olmaz da olamayacak da. Teröriste terörist diyoruz. Dediğimiz zaman bizi eleştiriyorlar. Öcalan için özgürlük yapan, eylem yapan insana biz ne diyelim? Geçenlerde sırf yalakalık olsun diye yine vekiller sözde tecrit kalksın özgürlük gelsin diye açıklama yapmaya kalktılar. Yapabilirler mi? Yaptırır mıyız? Buna müsaade eder miyiz? O siyasi partiye tepki verdiğimizde bunu diyemezsiniz, 6 milyon insanı temsil ediyor diyorlar. O temsil ettiğin insandan bazıları 537 gündür kapında bekliyor. Hakaret edeceğinize ilgilenseydiniz.

Lafa geldi mi dil pabuç, bizim itiraz ettiğimiz konu şudur. Terör örgütü olduğu açık, suç açık... Terörist olmak suçtur. Ama kabahatli biziz. 'Mış' gibi yapılacak, söylenmeyecek, siyasi nezaketi beklenecek. Yok efendim devlet adabı beklenecek. Kimse kusura bakmasın enayilik bir devlet adabı değildir. Hele bu devletin adabı hiç değildir. Biz olayın hemen ardından sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla iki sayın genel başkana gittik. Olayı tüm çerçevesiyle kendimize ait hususları tüm samimiyetimizle, tüm olan bitenin ayrıntısıyla kaçırıldıkları andan katledildikleri ana kadar olan süreci namusumuzla, onurumuzla, devlet adabıyla ifade ettik.

Ortak kaderde, tasada, kıvançta birlikte olduğunu düşündüğümüz insanlara karşı ortaya koyduğumuz bir sorumluluktur. Bu sorunluluk hakikaten olayların çerçevesi içerisinde. Ne kadar nezaket ortaya koymuşsak beklediğimiz de odur. Biz bu dönemin gereklerini yerine getiriyor değiliz, geleceğimize miras bırakıyoruz. Doğru alışkanlıklar, doğru gelenekler. Bu tip dönemlerde polemikleri bir tarafa bırakıp yarına ait bizden sonra geleceklere doğru davranış anlayışını emanet etmek. Hepimiz insanız. Sözümüzde, lafımızda muhakkak eksiğimiz vardır.

Sayın Kılıçdaroğlu'nun bizim ardımızdan sanki bu detayları anlatmamışız gibi görüşmeden çıkar çıkmaz grup toplantısında meseleyi siyasi tartışmaya dönüştürüvermesi, sorumlunun sayın Cumhurbaşkanımızı olduğunu söylemesi PKK'yı aklamaktan, üstünden yük almaktan, bu acı olayı bir siyaset malzemesi haline dönüştürmekten başka bir şey değildir. Çok üzüldüğümüzü, yaralandığımızı, anlattıktan sonra metnin bir parçasının bile değişmemiş olduğunu dinlerken üzülerek müşahade ettik. Yaşın büyük olması hata yapılmayacağı anlamını taşımaz.

Gelmişiz, anlatmışız, ne kadar sorunuz varsa buyurun cevaplamaya hazırız demişiz. Ondan sonra sayın Cumhurbaşkanımızın üzerine yıkmaya çalışmak PKK'yı aklamaktır."



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Siyaset Haberleri

Tümü

YENİ Parti’de sandıklar kuruluyor: Özel İzmir’e geliyor

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, ön seçimin gerçekleşeceği Cumartesi günü İzmir'e gelecek....

1 saat önce

Kökkılınç: "Sığınmaevi Kapasiteleri Yetersizdir"

CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Av. Nilay Kökkılınç, İzmir’e Valilik tarafından...

17 saat önce

Yeni Parti İzmir'de ön seçim heyecanı

Özgür Özel liderliğinde kurulan Yeni Parti'de kongre heyecanı başladı. 

1 gün önce

YENİ Partili Tanrıkulu'ndan 'fon krizi' açıklaması: '525...

YENİ Parti Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, borsada son birkaç ayda 525 milyar liralık...

1 gün önce

AK Partili Kırkpınar'dan Foça çıkarması: Birikmiş...

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, Foça ilçesinde gerçekleştirdiği geniş kapsamlı...

2 gün önce

Ümit Özlale'den Mehmet Şimşek'e: Konuyu yeterince ciddiye...

YENİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale, sermaye piyasasında yaşanan gelişmelerin yalnızca...

2 gün önce

AK Parti Konak, Danışma Meclisi’nde toplandı: 2029’da...

AK Parti Konak İlçe Teşkilatı, ilçe danışma meclisi toplantısı düzenlendi. Toplantıda...

3 gün önce

Ekrem İmamoğlu 'erken seçim' çağrısı yaptı: 'Nihayetinde...

İktidarın politikalarına tepki gösteren ve 'erken seçim' çağrısı yapan Ekrem İmamoğlu,...

3 gün önce

Kayyumluk görevine son verilmişti: Tekin'den 'göreve...

İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesince kayyumluk görevine son veren CHP İstanbul İl...

3 gün önce

Başkan Güç'ten Erken Seçim Çağrısı

YENİ Parti İzmir Kurucu İl Başkanı Çağatay Güç, İzmir Adliyesi önünde STK’lar tarafından...

4 gün önce

AKP’li isim 'avarel kılıklı' demişti: Karakülçe’den...

Foça’da Saniye Bora Fıçı protestosu sonrası başlayan polemik, İzmir Büyükşehir Belediye...

4 gün önce

Gümrükçü'den Siyasi Etik Kanunu çağrısı: 5 temel ilkeyi...

Son dönemde artan partiler arası transferleri ve milli iradeyi hiçe sayan siyasi hamleleri sert...

4 gün önce