DEM Parti’den yeni anayasaya destek
DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Koçyiğit, yeni anayasa çağrılarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Yeni anayasa için iktidara kapıyı kapatmamak gerektiğini belirten Koçyiğit, "Bir şans verilmesi gerek. AKP'ye değil, yeni bir anayasa yapma meselesine şans verilmesi, ortamının zorlanması gerekiyor" ifadelerini kullandı.
AK Parti öncülüğünde başlatılan "yeni anayasa" çalışmaları ve bu kapsamda yapılan çağrılara Halkların Demokratik Partisi'nden (DEM Parti) destek geldi.
Muhalefet olarak anayasa tartışması sadece iktidar yararına denilirse o zaman tartışma kapısını kapatmamak gerektiğini söyleyen DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Koçyiğit, "AKP’ye değil, yeni bir anayasa yapma meselesine bir şans verilmesi gerekiyor. Biz belki de yeni anayasa tartışmalarını yürütürken Türkiye’nin normalleşmesine katkı sunacak bazı adımların atılmasını zorlayabiliriz" diye konuştu.
VOA Türkçe'nin haberine göre, Koçyiğit konuyla ilgili açıklamasında şunları kaydetti:
“Bu kapıyı kapatmak toplum lehine midir, Kürt halkı lehine midir, demokrasi lehine midir sormak gerekiyor. Bizim açımızdan öyle olmadığını düşünüyoruz. AKP’ye değil, yeni bir anayasa yapma meselesine bir şans verilmesi gerekiyor. Biz belki de yeni anayasa tartışmalarını yürütürken Türkiye’nin normalleşmesine katkı sunacak bazı adımların atılmasını zorlayabiliriz. Diyelim ki hep beraber bütün muhalefet kapıları kapattık, yeni anayasa yok. Peki hangi zeminde neyi tartışmış olacağız? Bizim açımızdan aslında yeni anayasa tartışması, aynı zamanda normalleşme adımlarını dolayısıyla da yeni anayasa yapımı koşullarını da tartışmayı beraberinde getiriyor. Birbirini besleyen başlıklar olarak görüyoruz açıkçası.”
"BU TARTIŞMA YÜRÜSÜN İSTİYORUZ"
Cezaevindeki DEM Partililer düşünüldüğünde "normalleşme" adımlarını acil ihtiyaç gördüklerini belirten Koçyiğit, “AKP’yi güçlendirmeyelim, bekleyelim, işte dört yıl sonra eğer erken seçim olmazsa yeni bir hükümet gelir, biz onunla anayasa yaparız diyeceğimiz bir durum değil. Çünkü her gün cezaevinden tabutlar çıkıyor, her gün hak ihlalleri artıyor. Çok açık ve net söyleyelim, diğer partiler gibi değiliz, biz sırtımızda yumurta küfesi taşıyoruz. Çünkü her kapattığımız kapı, her kapattığımız tartışma insan yaşamına ya da insanlarca daha uzun yıllar bedel ödenmesine yol açabilir. Bu sorumlulukla tartışmayı yürütüyoruz ve bu nedenle bize soruyorlar işte bir kırmızı çizginiz var mı? Hayır. Biz bu tartışma yürüsün istiyoruz” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
DEM Parti'den Alevi yurttaşlara tepki: Sokaktan alıp...
Terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan’ın yaptığı iddia edilen “Yavuz Sultan Selim -...
Bahçeli, DEM Parti'yi işaret etti: Birinci derecede...
Nusaybin-Kamışlı sınırında gerçekleştirilen DEM Parti grup toplantısının ardından Türk bayrağına...
DEM Parti MYK toplandı! Tuncer Bakırhan'dan ve Pervin...
Terör örgütü PKK'nın fesih kararı sonrasında DEM Parti’den açıklamalar peş peşe geldi. DEM Parti...
Siyaset Haberleri
TümüBaşdaş'tan okul eylemlerine tepki: Çocukların deprem...
İzmir’in Konak ilçesinde deprem riski nedeniyle yıkılması planlanan iki okulun öğrencilerinin...
Siyasette İsim Krizi... YENİ Parti'den Yargıtay'a Rest:...
YENİ Parti, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının isim değişikliği yönündeki tebligatına rağmen...
AKP'den Erdoğan'ın adaylığına dair yeni açıklama: Dikkat...
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden aday olmasının önünde hukuki ve anayasal...
Başkan Gümrükçü'den siyasi partilere ziyaret
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, "Ortak Akıl ve Nezaket Ziyaretleri" kapsamında kentteki...
YENİ Parti Balçova İlçe Başkanlığı açıldı
YENİ Parti Balçova İlçe Başkanlığı’nın açılışı geniş katılımlı törenle...
Özelleştirme tartışması İzBB Meclisi'nde: AK Partili...
Köprü ve otoyolların özelleştirme programına alınması Meclis gündemine taşınırken, AK Parti Grup...
Başkan Vekili Akın'dan İzBB'ye tepki: Yapıcı irade...
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin gündem dışı bölümünde söz alan Güzelbahçe Başkan Vekili...
YENİ Partili Dalgıç'tan 'otoyol özelleştirmelerine' tepki!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde Çeşme Otoyolu’nun özelleştirilmesi gündeme geldi. YENİ...
MHP'li Altınkeser başkan vekilliği görevinden istifa etti!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkan Vekili Bahadır...
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Yeni Eğitim Yılı Mesajı!...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2026-2027 eğitim öğretim yılı açılışında yaptığı konuşmada eğitim...
Butlan CHP'sinden 'kurultay' kararı: Temyiz incelemesi...
Butlan yönetimindeki CHP'nin Parti Sözcüsü Müslim Sarı, partisinin 38. Olağan Kurultay'a ilişkin...
AK Parti Urla’da dikkat çeken dönüş: İstifa ettirilen...
Ücretsiz yapılan tadilat için para alındığı iddiasıyla geçmişte partiyle ilişiği kesildiği öne...