BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.396,04 ₺/gr %0,18 Bitcoin $80.075 %0,92 Dolar 49,77 ₺ %0,14 Euro 55,89 ₺ %0,25 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,39 ₺/gr %0,27 Ethereum $2.327,81 %1,24 İsviçre Frangı 60,41 ₺ %0,24 Kanada Doları 35,52 ₺ %0,10 Avustralya Doları 35,00 ₺ %0,05 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,12 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,14 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,15
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Siyaset Dervişoğlu, MHP ve ülkü ocaklarının tehdit ettiğini açıkladı

Dervişoğlu, MHP ve ülkü ocaklarının tehdit ettiğini açıkladı

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, ‘Terörsüz Türkiye’ sürecine karşı çıktığı için MHP’liler ve Ülkü Ocakları tarafından tehdit edildiğini açıkladı.

0Yorumlar
Dervişoğlu, MHP ve ülkü ocaklarının tehdit ettiğini açıkladı

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu,  ziyarette amacıyla Karabük’e gitti. Dervişoğlu’nun ilk olarak Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne gitti.

Burada misafir defterine imza atan Dervişoğlu, “Bu vatanı bizlere canı pahasına emanet eden şehitlerimizin ve gazilerimizin kutlu mirasçılarıyız. İstiklal ve istikbalimizi borçlu olduğumuz kahramanlarımıza minnet ve şükran duymak bir vazife, hatıra ve emanetlerine sahip çıkmak da boynumuzun borcudur. Şehitlerimizin manevi huzurunda saygıyla eğiliyor, gazilerimize esenlikler diliyorum” şeklinde yazdı.


Dervişoğlu, daha sonra ziyaret ettiği Karabük Ticaret ve Sanayi Odası’nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Dervişoğlu, Şehit ve Gaziler Derneği'nin aranarak 'Dervişoğlu'nu kabul etmeyin' dendiği iddiasına ilişkin soru üzerine “Bazı siyasi partiler şu anda Abdullah Öcalan ve onların avanelerini misafir etmekle ve ziyaret etmektedirler. Dolayısıyla benim ziyaretlerim bazı kişilere batıyor olabilir ama batırmaya devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

 

"EN BÜYÜK FELAKET ERDOĞAN"
Dervişoğlu daha sonra partisinin Genişletilmiş İl Divan Toplantısı'na katıldı. Burada gündeme dair açıklamalarda bulunan Dervişoğlu, “Bugün iş başındakiler hepimize kaç çocuk yapacağımızı buyuruyorlar ama onları nasıl bakacağınıza dair herhangi bir şey söylemiyor… Cumhurbaşkanı da şikayetini ifade ederken ‘tarihimizde görülmemiş bir felaket’ olarak tanımlıyor bu durumu. Sayın Cumhurbaşkanımıza göre bir büyük felaketle karşı karşıyayız. Evet doğrudur ama Türkiye’nin 23 yıllık yanlış yönetimin sonunda bu noktaya gelmiştir. Eğer bunu doğru bir biçimde değerlendirmemiz gerekirse bir felaketle karşı karşıya olduğumuzd a gerçektir ama bu memleketin başına yüzyılın son çeyreğinde gelen en büyük felaket Recep Tayyip Erdoğan'ın bizzat kendisidir. Ekonomik sorunlarla alakası yok diyor. Kendi sözleriyle söylüyorum, milli gelirimiz bugünden daha da düşükken nüfus daha çok artıyormuş. Dolayısıyla siz ekonomik sıkıntılardan ötürü nüfusumuzun artış hızında düşüş olduğuna inanmayın diyor. Evet doğru milli gelir bundan azdı, ekonomik sıkıntılar geçmiş dönemde de yaşandı. Ama vatandaşının devlete güveni vardı. Çünkü o zaman iş başında Recep Tayyip Erdoğan değil başkaları bulunuyordu” dedi.

 

"YILANLAR TARAFINDAN ZEHİRLENDİNİZ"
Terör örgütü PKK'nın, uzantıları YPG/PYD ile Kürt Birliği Çalıştayı düzenlediğini belirten Dervişoğlu, toplantıya katılan ve kırmızı bültenle aranan teröristlerin Suriye'de anayasa, özerklik, federasyon ve Kürdistan istediklerini kaydetti.

Dervişoğlu, "Öcalan'ın yol göstericiliğinde tanzim edilmiş bir süreçten Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bekası adına doğru bir şey çıkacağına inanmıyorum. Biz bu filmi daha önceden de görmüştük çünkü. Bunu yapanların bu kadar hoşuna gidiyorsa kendilerine hatırlatmak isterim: Akıllı bir insan bir yılana aynı delikten iki defa kendini ısırtmaz. Buna benzer bir şey yaptınız ve milletimizin başına ne geldi, sizlerin başına ne geldi gördünüz. Bu yılanlar tarafından zehirlendiniz. Şimdi aynı maceraya yeniden soyunuyorsunuz ve önünüze koyulan projeyi yaşama geçiriyorsunuz aynı zamanda. Bugün ‘Terörsüz Türkiye’ diye bize yutturulmaya çalışılan şey Büyük Orta Doğu Projesi'nin yaşama geçirilmesi ve sınırlarımızda teröristan kurma ülküsünün hayata dönüştürülmesidir. O masaya oturduğunuzda adamlara sordunuz mu hangi emellerinden vazgeçmişler” diye konuştu. 

Dervişoğlu, ‘Terörsüz Türkiye’ sürecine karşı çıktığı için MHP’liler ve Ülkü Ocakları tarafından tehdit edildiğini açıklayarak, geri adım atmayacağını belirtti.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Siyaset Haberleri

Tümü

Yeni Parti İzmir İl Kongresi: Çağatay Güç yeniden başkan...

Yeni Parti İzmir 1. Olağan İl Kongresi'nde tek aday olarak seçime giren Kurucu İl Başkanı...

8 saat önce

Başkan Yıldız'dan Atatürk portresi haberlerine tepki:...

CHP’den istifa ederek AK Parti'ye katılan Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız'ın makam...

13 saat önce

Çağatay Güç'ün yeni yönetim listesi belli oldu

Yeni Parti İzmir İl Örgütü 1. Olağan İl Kongresi’ni düzenliyor.  

13 saat önce

Özgür Özel Manisa’da: Asla kötülüğe teslim olmayacağız

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin milletin talimatıyla kurulduğunu belirterek,...

14 saat önce

AK Parti Urla İlçe Başkanı Selim Kalemci hakkında iddialar

AK Parti Urla İlçe Başkanı Selim Kalemci'nin düzenlediği çalışmalar eleştirilere konu olmaya...

14 saat önce

Başkan Eşki'den sendikalara Cemil Tugay eleştirisi:...

Yeni Parti İzmir İl Kongresi'nde dikkat çeken konuşmalardan birini Bornova Belediye Başkanı Ömer...

16 saat önce

AK Partili bir isme vermesi bekleniyordu: Başkan Tugay...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın AK Parti'ye geçişi sonrasında meclisin yeni...

16 saat önce

Çağatay Güç kongrede konuştu: İzmir yeniden söz söylüyor

YENİ Parti İzmir Kurucu İl Başkanı Çağatay Güç, YENİ Parti İzmir İl Başkanlığı Kongresi’nde...

17 saat önce

Yeni Parti İzmir'de il kongresi: Çağatay Güç tek aday

Yeni Parti İzmir İl Örgütü’nde kongre heyecanı yaşanıyor.

21 saat önce

Yeni Parti'de kurultay hazırlığı

Yeni Parti'de Parti Meclisi, 28 Ekim Çarşamba günü 1'inci Olağan Kurultay'ın tarihini belirlemek...

22 saat önce

Özgür Özel İzmir'e basın özgürlüğü yürüyüşe katılmak için...

Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel İzmir’de basın özgürlüğü yürüyüşüne katılacak.

2 gün önce

2024'te rakiplerdi: Hamza Dağ'dan Başkan Tugay'a ziyaret!

2024 yerel seçimlerinde AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan AK Parti MKYK...

2 gün önce