BIST 100 14.259,18 %1,44 Altın 6.739,21 ₺/gr %0,67 Bitcoin $77.829 %0,95 Dolar 48,63 ₺ %0,20 Euro 56,18 ₺ %0,27 Sterlin 65,65 ₺ %0,10 Gümüş 98,98 ₺/gr %1,68 Ethereum $2.520,66 %0,13 İsviçre Frangı 59,40 ₺ %0,10 Kanada Doları 35,04 ₺ %0,11 Avustralya Doları 34,71 ₺ %0,27 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,95 ₺ %0,18 BAE Dirhemi 13,24 ₺ %0,20 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,54 Çin Yuanı 7,25 ₺ %0,20
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Siyaset Dervişoğlu’ndan Kılıçdaroğlu’na “işbirlikçi” yanıtı

Dervişoğlu’ndan Kılıçdaroğlu’na “işbirlikçi” yanıtı

İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Meral Akşener hakkında öne sürdüğü iddialara yanıt verdi. Dervişoğlu, "Sorumluluğu kendisinde aramalıdır" dedi.

0Yorumlar
Dervişoğlu’ndan Kılıçdaroğlu’na “işbirlikçi” yanıtı

CHP'nin 7. genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'cumhurbaşkanına hakaret' iddiasıyla yargılandığı davada İYİ Parti eski Genel Başkanı Meral Akşener'e göndermede bulunarak, "İşbirlikçi çıktı" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamasına il başkanları toplantısı öncesi yanıt veren İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Müsavat Dervişoğlu, "Bilindiği gibi dün hakkında yürütülen bir hukuki süreç ile ilgili olarak mahkemeye giden CHP eski Genel Başkan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, kamuoyunun dikkatini çeken önemli açıklamalarda bulundu. Bana sorarsanız demokrasi tarihimizde önemli yeri olan partilerin Genel Başkanlarının söylemleri nedeniyle ve siyasi rakiplerinin şikayetlerine bağlı olarak yargılanmaları hiç yerinde bir uygulama değildir. Yargılanmasına neden olan iddialarla ilgili açıklamaları elbette ki kendi takdirleridir" dedi.

 

'SORUMLULUĞU KENDİSİNDE ARAMALIDIR'

"Ancak, geride bırakılan dönemlerle ilgili çok daha özenli konuşmasını umar ve beklerdim" diyen Dervişoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"İYİ Parti’nin bugünü ve yarınları nasıl bizimse dünü ve evveli de bizimdir. Toplumun önemli bir kesimini töhmet altında bırakan ve Kurucu Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’i doğrudan hedef alan açıklamalarını şiddetle kınıyorum. Biz yaşadığımız süreçlerle ilgili olarak, kendimize ait değerlendirmeyi ve özeleştirileri yetkili organlarımızda yapar, yarınlara dair yol haritamızı da kendi irademizle belirleriz. Çok fazla şey söylemeye gerek yok.

Cumhurbaşkanının halkoyuyla seçilmeye başladığı günden itibaren, 2014’te Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’nu, 2018’de Sayın Muharrem İnce’yi, 2023 yılında da kendisini Cumhurbaşkanı adayı yapan ve Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim kazanmasına vesile olan bizzat Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Ayrıca biz CHP’ye uzaydan aday teklif etmedik ya da pazarlık içinde bir aday önermedik. Eski defterleri karıştırmanın kimseye bir fayda sağlamayacağını hatırlatmak isterim.

Ve yine hatırlatmak isterim ki evinizde kavga varken komşu eviyle kavga etmek size bir yarar getirmez. Kongre kaybedilir, sorumlusu başkası. Seçim kaybedilir sorumlusu yine bir başkası. Böyle bir değerlendirme vicdani değildir. İnsan biraz da suçu ve sorumluluğu kendisinde aramalıdır. Söylenecek çok fazla söz var ama dünün de bir hatırası var. O nedenle son söz olarak diyorum ki: 'Başkasını itham, kendini müdafaa değildir' Sayın Kılıçdaroğlu!"

 

'TOPLUMSAL KAYGILARI ARTTIRMAKTA'

Öte yandan son dönemde DEM Partili ve CHP'li belediyelere kayyım atanmasına da tepki gösteren Dervişoğlu, şöyle devam etti:

"İktidarın ve bileşenlerinin yaptıkları her açıklama, attıkları her adım, yaşama geçirdiği her uygulama; toplumsal kaygıları arttırmakta, adeta toplumun sinir uçlarına dokunan ve yapay tartışmalarla birlikte sosyal çalkantılara vesile olabilecek bir mahiyet arz etmektedir. İşbaşına geldikleri günden itibaren, yarattıkları gerginlikten beslenen ve bunu bir stratejiye dönüştürerek kamuoyunu yönlendirmeye çalışan, gerçek sorunları karartıp, toplumun tüm doğrularını kendi yarattıkları bataklıkta boğmayı hedefleyen bir iletişim yöntemi kullanmakta ısrar etmektedirler."

 

'AÇIKÇA SEÇMENİ TAHRİK ETMEKTEDİR'

Dervişoğlu, "Seçmen iradesini hiçe saymayı iktidarının gereği sayan saray rejimi; istibdat arzusu ve OHAL tutkusunun tezahürü olarak, kayyum atamaları ile açıkça seçmeni tahrik etmektedir" diye konuştu.

(Cumhuriyet) 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Siyaset Haberleri

Tümü

Yeni Parti'nin Yeni Gelini, Gelinliğiyle Sandık Başına Geldi

Efes Selçuk’ta Yeni Parti'nin delege seçimleri yoğun katılımla gerçekleştirilirken, seçim...

1 saat önce

DEM Parti Heyetinden İmralı Ziyareti

DEM Parti İmralı Heyeti, terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere İmralı...

19 saat önce

15 İlde 'Ailem Güvende' Operasyonu! 9 Dernek ve 13...

Adalet Bakanı Akın Gürlek, İstanbul, Ankara, İzmir, Aydın ve Mersin Cumhuriyet...

1 gün önce

Yeni Parti İzmir'de delege seçimleri için sandık kuruluyor

YENİ Parti’de ön seçimin 26 Eylül’e ertelenmesi sonrası Genel Merkez, hukuki anlamda sıkıntı...

1 gün önce

Bornova’nın bereketli topraklarında dayanışma hasadı

Bornova Belediyesi’nin Yakaköy’de 20 dönüm arazi üzerine kurduğu Dayanışma Bostanı, Belediye...

1 gün önce

İstanbul Valisi Davut Gül'den YENİ Parti Lideri Özgür...

İstanbul Valisi Davut Gül, YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel'in mitingde Üsküdar Belediye...

1 gün önce

AKP'li isimden 'mutlak butlan' paylaşımı: Üst yargıdan...

AKP'li Şamil Tayyar, CHP'nin 38'inci Olağan Kongresi'ne yönelik alınan 'mutlak butlan' kararına...

1 gün önce

AK Partili İnan'ndan '12 Eylül' paylaşımı: Bir kez daha...

Eyyüp Kadir İnan, 12 Eylül darbesinin yıldönümü vesilesiyle yaptığı paylaşımda milletin...

1 gün önce

Mansur Yavaş'tan yeni açıklama: Ülkeyi yönetenlerle...

ABB Başkanı Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmeyle ilgili yeni bir...

1 gün önce

Fıçı, AK Parti'ye geçiş nedenini anlattı: Ortak akılla iş...

Geçtiğimiz günlerde AK Parti'ye katılan İzmir Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, neden AK...

1 gün önce

CHP'li Kılıç'tan İzBB'ye 'Basmane Çukuru' tepkisi: Geri...

CHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, kentin kronik sorunları arasında...

1 gün önce

YENİ Parti Karabağlar İlçe Başkanlığı açıldı!

YENİ Parti Karabağlar İlçe Başkanlığı’nın binası, geniş katılımlı törenle açıldı. A...

2 gün önce