Güç ve CHP Gençlik Kolları'ndan iktidar mesajı: Yüzde 65 alacağız!
CHP İzmir'in seçilmiş İl Başkanı Çağatay Güç, İl Gençlik Kolları Yönetimi ve ilçe gençlik kolları başkanlarıyla bir araya geldi. Butlan sürecinin son aşamaya geldiğini belirten Güç, halkın siyasi operasyonlara itibar etmediğini ifade ederek, ilk seçimde güçlü bir halk desteğiyle iktidara geleceklerini söyledi.
Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) seçilmiş İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, partisinin İzmir İl Gençlik Kolları Yönetimi ve İlçe Gençlik Kolları Başkanları ile düzenlenen bir yemekte bir araya geldi. Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın, Bornova Belediyesi Meclis Üyeleri ve CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Efe Orbay’ın da katıldığı yemekte seçilmiş kadrolar ile yürünen iktidar yolu hakkında önemli mesajlar veren Başkan Güç, AKP’nin planları ile devreye sokulan butlan sürecinde kendileri açısından sona gelindiğini belirtti. Halkın AKP iktidarı tarafından yapılan siyasi karalamalara inanmadığını ve kendi geleceğine sahip çıktığını belirten Başkan Güç, yapılacak ilk seçimde yüzde 65 oy oranı ile iktidar olunacağını vurguladı.
GÜÇ: “AKP’NİN PLANLARI TERS TEPTİ”
AKP iktidarının 31 Mart seçimlerinden sonra CHP’nin gösterdiği başarı karşısında afalladığını ve CHP’nin önünü kesmek amacıyla planlar devreye koyduğunu aktaran Başkan Güç, “Zor denilen ama artık sonuna gelmiş bir süreçteyiz. Bu süreç yüzde 38 oy olarak birinci parti olduğumuz 31 Mart seçimleri ile başladı. AKP böyle bir tablo beklemediği için afalladı ve yaptıkları plan ile 19 Mart süreci başladı. Partiyi yıpratmak için Cumhurbaşkanı adayımız Ekrem İmamoğlu ve diğer belediye başkanlarımızı yolsuzluk ve hırsızlıkla suçlayarak halkımızı kandırmayı ve oy oranımızı düşürmeyi denediler. Ama planları tutmadı ve oylarımız düşmek yerine arttı. Sonra belediye başkanlarını tehditlerle devşirmeye başladılar. Dediler ki ‘yerelde belediye başkanlarını devşirelim, buradan oradaki güçlü isimlerden, figürlerden oy devşiririz’. AKP’nin bu planı da ters tepti ve devşirmelerin yaşandığı il ve ilçelerde bize destek daha da arttı. Bu planları da tutmayınca adına butlan dedikleri bir darbe ile partimizi etkisiz hale getirmeye çalıştılar. Butlan kararından sonra suların durulacağını kendileri açısından işlerin rayına gireceğini ve CHP’nin yüzde 15-20 oy oranına oturup iktidardan uzaklaşacağını düşündüler. Ama halkımız buna inanmadı. Halkımız Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel’e kendi geleceğine sahip çıktığı için güvendi ve sarıldı.” diye konuştu.
GÜÇ: “SEÇİMİ YÜZDE 65 İLE ALIYORUZ”
Girişilecek seçim yarışında iktidar cephesinin halkı inandıracağı bir vaadi kalmadığını aktaran Başkan Güç, seçimin yüzde 65 oy oranı ile kazanılacağını vurguladı. Adaylık konusunda da herhangi bir sorun bulunmadığının altını çizen Başkan Güç, “Şu an seçim olduğunu düşünün, AKP'nin gösterdiği adayla Cumhuriyet Halk Partisi'nin adayını yan yana koyun, sahada çalışmalarını yan yana koyun. Kimin kazanacağı zaten belli. Tayyip Erdoğan ne diyecek sahada? Ekonomiyi düzelteceğim mi diyecek? Eğitim kalitesini artıracağım mı diyecek? Kadınlarımıza özgür bir hayat vereceğim mi diyecek? Emeklilerimize yüksek hayat standartları sunacağım mı diyecek? Gençlerimize umut dolu bir gelecek bırakacağım mı diyecek? En fazla uçak, gemi, araba diyerek savunma sanayisinden bahseder. Ancak biz bunlarla 2023’te karşılaştık şu an bunlardan bahsedebilecek durumda değil. O seçimde yüzde 48 oy alındı. Kılıçdaroğlu o seccadeye basmasa belki seçim kazanılacaktı. Şu anda İmamoğlu'yla Tayyip Erdoğan'ın seçime girdiğini düşünün, biz yüzde 65 alacağız. Olmadı Mansur Yavaş'la girdiğini düşünün, gene yüzde 65 alacağız. O da olmadı Özgür Özel'le girdiğimizi düşünün, gene yüzde 65 alacağız. Yılmaz Büyükerşen girer alır, Sinem Dedetaş girer alır. En kısa zamanda seçim olacaktır. Bu 6 ay olur, bu 1 sene olur, bu 2 sene sonra olur, ne zaman olursa olsun, biz bu seçimi alacağız ve milletimizi bunlardan kurtaracağız.” dedi.
ORBAY: BURADAN YENİ PARTİYİ YÖNETECEK İNSANLAR ÇIKACAK
Başkan Güç’ün gençlik kollarına çok önem veren bir il başkanı olduğunu belirten CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Efe Orbay, birlikte çalışarak bir marka olacaklarını vurguladı. Kendilerinin gençlik kolları mutfağında piştiğini ve ileride içlerinden partiyi yönetecek isimler çıkacağını dile getiren Orbay, “Yeni bir örgüt yapısı oluşturmaya çalışıyoruz. Gençlik kollarını eskisi gibi Türkiye'de bir marka haline getirmeye çalışıyoruz. Bunun için de Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel'in liderliğinde yol yürüyoruz. Gençlik kollarına bu kadar değer veren bir il başkanımız ise hiç olmamıştı birlikte İzmir Gençlik Kolları'nı Türkiye'de bir marka haline getireceğiz. Bizim butlancılarla birlikte yan yana olma ihtimalimiz zaten yok arkadaşlar. Bugün bize ‘Çoluk çocukla siyaset yapılmaz’ diyen insanlarla biz siyaset yapamayız. Bugün burada oturan ilçe gençlik kolları başkanlarımız, yarın yeni kurulacak partiyi yönetecek kişiler. Hepiniz şu an bu mutfakta yetişiyoruz. Buradan parti meclisi üyeleri, belediye başkanları, ilçe başkanları çıkacak. Burası bu partinin mutfağı” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Çağatay Güç, CHP'den istifasını duyurdu: Halkın çağrısına...
CHP Seçilmiş İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, CHP üyeliğinden istifa ederek Genel Başkan Özgür Özel...
Çağatay Güç'ten 'yeni parti' mesajı: Gömlek çıkarmıyoruz,...
CHP İzmir’in Seçilmiş İl Başkanı Çağatay Güç, Genel Başkan Özgür Özel’in liderliğinde yürütülen...
CHP Selçuk'ta butlana pankartlı veda: Atanmış yönetime...
CHP Efes Selçuk'ta mutlak butlan kararının ardından ilçe başkanlığına atanan yönetim bugün görevi...
Siyaset Haberleri
TümüSinem Dedetaş'tan ilk açıklama: Aklım ve kalbim...
Üsküdar Belediyesi'ne yönelik gerçekleştirilen operasyonda dün gözaltına alınan Belediye Başkanı...
MHP'li Feti Yıldız'dan 'parti kapatma' açıklaması!
MHP'li Feti Yıldız, "Siyasi Parti Kapatma nedenlerine 'rüşvet ve yolsuzlukların odağı olmak' da...
70 yıllık CHP'li Önder Sav, istifa ettiğini açıkladı!
70 yıldır CHP üyesi olan Önder Sav, partisinden istifa ettiğini ifade ederek, "Maalesef...
Bayındır Belediye Başkanı Sakarsu, CHP'den istifa etti!
Bayındır Belediye Başkanı Savut Sakarsu, CHP’den istifa ederek YENİ Parti’ye geçti.
Özel'den milletvekillerine talimat: CHP tartışmalarından...
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM)...
CHP Selçuk'ta butlana pankartlı veda: Atanmış yönetime...
CHP Efes Selçuk'ta mutlak butlan kararının ardından ilçe başkanlığına atanan yönetim bugün görevi...
Güzelbahçe Başkan Vekili Akın da YENİ Parti'yi seçti!
Güzelbahçe’de Başkan Vekili Ayşe Akın, CHP’den istifa ederek YENİ Parti’ye geçeceğini açıkladı.
CHP'ye bir darbe de Tire'den geldi!
Mutlak butlan kararının ardından Özgür Özel tarafından YENİ Parti’nin kurulması ile İzmir’de...
Başkan Kırgöz ve CHP İlçe yönetimi istifa etti!
Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz CHP’den istifa ederek YENİ Parti’ye geçti. CHP İlçe Başkanı...
Çeşme’de CHP’den toplu kopuş: İlçe örgütü ve meclis...
CHP Çeşme İlçe Başkanı Dolunay Onur, ilçe yönetimi, kadın ve gençlik kolları yöneticileri ile...
YENİ Parti'de grup yönetimi belli oldu!
YENİ Parti'de gerçekleştirilen kapalı grup toplantısının ardından Meclis grup yönetiminde görev...
CHP Aydın'da 9 belediye başkanı istifa etti!
Aydın'a bağlı Efeler, Didim, Nazilli, Çine ve Germencik’in de bulunduğu 9 belediye başkanı ile...
